Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

wampire23 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo snímkov, ktoré ostali dlho môjmu filmovému oku nepovšimnuté. Keby som ho videl tak pred piatimi rokmi zrejme by ma oslovil oveľa viac. Lebo asi vtedy som videl Dahlov Joy Ride a musím povedať, že ten ma zaujal oveľa viac. Možno to bolo atmosférou alebo mojím podguráženým stavom:D. No nič, venujme sa RRW. Takže máme tu chlapíka, ktorého vietor v peňaženke dovedie až do metečka Red Rock a zrazu pred sebou vidí balík peňazí. Ochvíľu ďalší balík peňazí:D. No a potom už len problémy a problémy:D. Zo začiatku veľmi dobrý thriller sa však pomaly začne zvrhávať do trápnej klišoidnosti, kde by sme mohli sami predrozprávať konanie postáv. Režisér sa nás snaží neustálymi zvratmi držať v napätí, lenže po nejakej tej polhodinke už to naozaj nefunguje a my len z povinnosti dopozerávame, či sa nestane niečo prekvapivé. A samozrejme sa ničoho takého nedočkáme. A to je škoda. Herecké výkonny sú priemerné. Ani jeden z hercov si tu nestrihol niečo výrazne oslňujúce. Cage je typický buránek, ktorý sa však stáva neohrozeným cápom (niekedy si dokonca myslíte, že vie hrať:D). Hopper si môže svoju postavu patentovať, pretože mi príde, že nech by sme vymenili postavy v jeho filmoch, tak by si to nikto nevšimol. Čiže čisto-čistý priemer, ktorý určite zapadne prachom v mojej filmovej vitrínke. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Režiséra Johna Dahla milujem z tých správnych dôvodov. Je kvalitný rejža, zvláda zaujímavo a niekedy až pozoruhodne mixovať rôzne žánre, ale to najdôležitejšie – jeho cit a um pri vytváraní portrétov biednej, chudobnej rurálnej Ameriky s uveriteľnými charaktermi (aj keď občas mimo uzdy) je absolútne senzačný. Či už v poctivom debute Kill Me Again so silným nádychom štylizovaného neo-noiru, kde portrétuje Las Vegas, Reno a zapadákov Nevady, tu, v RRW, kde vizualizuje drsný vidiecky Wyoming s príchuťou Texasu, či napokon v Joy Ride, kde ukazuje Colorado & Utah, plus mixuje road movie a horor. A že na to stále nezabudol "mi" potvrdil aj nedávno na poli televíznej tvorby v seriáli American Rust. A je to práve Red Rock West, ktorý spoza nich žiari a na čelo vizuálne podobných by som ho zaradil pokojne aj mimo Dahlovej režijnej filmografie. Dôvod, prečo RRW tak bezchybne funguje a zároveň si vyslúžil a vydupkal moju nehynúcu náklonnosť a lásku je to, ako hravo a nádherne dokáže mixovať neo-noir s neo-westernom. Až je pre diváka (alebo mňa) doslova infekčne nákazlivý. Obsahovo prvým menovaným exceluje a svojou westernovou výpravou, účelovým zasadením, kostýmami a hudbou druhým menovaným priam dýcha a žije. Atmosféricky vyšperkované. Do poslednej bodky. Milujem a navždy budem. Dennis Hopper detto... ♪♫ (x) (x) (27.10.2017) (5.1.2018) (2.5.2019) (5.7.2021) (18.3.2022) (2x10.11.2022) (14.11.2022) ()

Reklama

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si to od začátku – být tím slušným člověkem, jakým se na začátku Cage zdál být, vykašlal bych se na všechny a pálil si to zpátky. Boyleová vypadala od začátku na mrchu a mé podezření se jen potvrdilo. Dennis Hopper si přidal další malou a ne zrovna vydařenou roličku do své bohaté filmografie. Vyloženě televizní film na jedenáctou hodinu ve středu na Nově :) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Poctivá devadesátková thrillerová jízda s Cagem na začátku kariéry, kdy ještě hrál a nepobíhal znuděně po place. Až mě dokonce mrzí, že jsem tenhle nenápadnej biják viděl až teď. Příběh byl sice občas trochu překombinovanej a spolíhal se na velký náhody, ale byl hodně zábavnej. Bavilo mě, jak se dobrák Mike proti svý vůli neustále vracel do Red Rocku a zabředával do čim dál větších průserů. Velkou radost mi taky udělal Hoperrův nahláškovanej záporák (ale ona každá ze čtyř ústředních postav měla něco do sebe), finále na hřbitově a samotnej závěr ve vlaku. Hudba v podobě brnkání na kytaru pak dotvářela tu správnou atmosféru americkýho vidlákova, čtyři jistý hvězdy. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Welcome to Red Rock“ Michael Williams nemohl vůbec tušit do čeho se řítí, když kývnul na tuhle nepřetržitou šichtu v tomhle jinak ospalém místě;) od této chvíle se totiž ocitá, jak na horský dráze. Džob ve kterým mu jde o kejhák, jistě není to, co si plánoval. Přední kola jeho starý káry by si to okamžitě mastili směr sever, jenže zadní se neodlepí, ani za pakl dolarů, jak kdyby tušili, že zdroj ještě zdaleka nevyschnul. A jen o prachy tady nejde.. Za vším hledej ženu, nebo neodbytného konkurenta. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Dwight Yoakam (vodič nákladiaku) použil vo filme svoju vlastnú pištoľ. (m.a.t.o.)
  • Režisér John Dahl pomenoval postavu Dennisa Hoppera (Lyle) podľa svojej prvej gitary. (lepo)
  • Pôvodne chcel režisér John Dahl obsadiť Dennisa Hoppera do role Wayna Browna (J.T. Walsh), ale ten trval na tom, že chce hrať Lylea z Dallasu. Hopper nakoniec presvedčil producentov, ktorí boli s konečným výsledkom nadšení. (lepo)

Reklama

Reklama