Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Klukovsky rozpustilý krimi thriller. 1) Tak nějak si představuji správné prérijní dobrodružství s padouchy, ospalým městečkem a zvířeným prachem na silnici - dost vážné na to, aby nebylo k smíchu, ale současně s určitým nadhledem a vtipem, aby nebylo trapné. Postavy jsou jasně definované a příjemně stylizované. Každých 5 - 10 minut (zvláště v první polovině filmu) přichází nečekané překvapení, které posouvá děj a situaci do jiné, byť ne vždy smysluplné, polohy. 2) Přidejte hlavního hrdinu Michaela, kterým není zbloudilé dítko z Beverly Hills 90210, ale skutečný člověk z masa a kostí (28letý Nicolas Cage), neobyčejně přitažlivý v přiléhavých džínsách, které tak pěkně zdůrazňují jeho stihle boky a zadek, a tehdy ještě dostatečně hustých vlasech, pod nimiž občas blýsknou podmanivé modré oči - no neberte to. 3) Ještě připomenu 36letého Dwighta Yoakama (řidič trucku, na jehož střeše ujíždí Michael z města). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny thriller, ktory ma prvky noiru. Scenar o tom, ako mlady typek spadne do prostredia, kde sa pohybuju skorumpovany policajt, femme fatale a psychoticky vrah sa mi dost pacila. Reziser John Dahl asi cerpal od znameho surodeneckeho dua, ale proti tomu nemam nic, lebo rezia je fakt na urovni. A k tomu klasicky zaporak a la Dennis Hopper. 78 % ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny z toho atmosféra úplně kape a zvrat stíhá překvápko s tak hravou „postmoderní“ nonšalancí, až má člověk lehký v srdci smích i bez vtipných dialogů. Atraktivitu pro pamětníka navíc prudce zvyšuje přehršel drobných poct tehdy čerstvým filmům Davida Lynche, od obsazení, ve kterém si dává dostaveníčko Frank z jen šest let starého Modrého sametu se Sailorem z předloňské Zběsilosti v srdci a Donnou z teprve nedávno premiérově odvysílaných Twin Peaks, přes typické záběry noční silnice, plání, lesů, barevné tmy maloměsta s tajemstvím, až po nenápadný neon „RR“ na střeše místního baru Red Rock. Jen kdyby tomu v poslední půlhodině tak viditelně nespadl scenáristický řemen. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Atmosférické krimi o týpkovi, ktorý bol v nesprávnej chvíli na nesprávnom mieste. Film by som rozdelil na dve časti. Kým prvá polovica je famózna, pretože scenáristi majú pripravené vždy nejaké to prekvapenie, v druhej polovici tempo opadne a postavy začnú konať prinajmenšom čudne, povedal by som, že až nelogicky a hlúpo. Je to škoda, pretože potenciál tam bol určite určite väčší, než sa Johnovi Dahlovi podarilo nakoniec pretaviť do výslednej podoby. 65 % ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Michael Williams ujel přes 1200 mil, má už jedinou čistou košili a mizivou naději, že najde práci. Za posledních 5 dolarů koupil benzín a najednou mu majitel baru v Red Rock položí na stůl 5 táců jako zálohu … za maličkost, za likvidaci jeho ženy Suzanne. Jenže barman oslovil špatného muže a Michael je prostě smolař. Takové filmy mám ráda, jediná jistota v nich je, že ať se stane co se stane, nastalou situaci to může jenom zkomplikovat a každá další komplikace vše už jenom zhoršit a přitom balík peněz je pořád na dosah ruky. Líbil se mi tady i Nicolas Cage a navíc měl na sobě ty dokonale bleděmodré rifle, které jsou k vidění jenom ve filmu a které se nedají koupit. U mě 4* spokojenost. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Dwight Yoakam (vodič nákladiaku) použil vo filme svoju vlastnú pištoľ. (m.a.t.o.)
  • Red Rock vo Wyomingu skutočne existuje. Nejedná sa však o mestečko, ale o skalnatý útvar. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo okrem Arizony i v Montane, rodnom štáte Johna a Ricka Dahlovcov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama