Reklama

Reklama

Resurrection

  • Kanada Resurrection
Trailer 1

Obsahy(1)

Maggie (Rebecca Hall) je úspešnou ženou. Je disciplinovaná, vytrvalá a organizovaná. Zdá sa, že má všetko, čo treba k šťastnému životu. Ale všetko sa jedného dňa pre ňu otrasie v základoch po tom, ako sa v meste objaví David (Tim Roth), ktorý so sebou prinesie hrôzy z jej minulosti. (sochoking)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (34)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

V zdravém těle zdravý duch, „laskavostí“ splatíš dluh?“ Divný film o divné paní s divně zpruzeným obličejem, divnou dcerou, hodně divným Timem Rothem a s jedním nečekaně normálním milencem (té paní, ne Rotha). K dovršení diváckého neštěstí měla kostnatá Rebecca Hall i divného kostlivce ve skříni. Těžký a matoucí film, kdy jsem 100 minut tápal, kdo vlastně patří do vypolstrované cely. Vyšilující mutr, šikanující bejbyžrout, rejža Semans nebo snad já? OKÉNKO SPOILERŮ: [][] Každodenní běhání v parku je chvályhodné a spolu s vyváženou stravou by mělo vést k duševní rovnováze, nikoli k opaku! [][] Kde tedy udělali soudruzi z USA scenáristickou chybu? [][] Byl David éterický, jen zhmotnělé výčitky nad dávným potratem, nebo byl skutečný? A pokud ano, opravdu pekl něco v troubě? [][] Poselství? Bůh ochraňuj matky samoživitelky, samotrýznitelky a samozvané „rodinné“ samoochranitelky. V závěru očekávatelné homemade masculine childbirth na koberci, kdy plodová voda, vyteklá z Tima Rotha, vytopila tři hotelová patra. Málem i čtvrté. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

„Jak se daří manželce? Dáme další sex, nebo už musíš jít?“ Tomu říkám praktická žena. Je obecně známo, že role příležitostné bokovky je to, po čem ženy bytostně touží, a když se jim taková šance naskytne, vysloveně omdlévají blahem. Divák na začátku netuší, která bije. Různé děsivé náznaky, sny a vize naznačují, že by mohlo jít o zobrazení rozvoje duševní choroby. S tím je však v rozporu ženina zdravá a vitální sexualita. Nevadí jí souložit na WC a když chlap během akce odpadne, nijak ji to psychicky nerozhodí. Perspektiva se záhy zaostří a vyjde najevo, že šílencem je někdo úplně jiný. Ženě to naopak myslí jasně, když začne trénovat střelbu z revolveru. Jenomže to by si v kritické situaci nesměla nechat tu zbraň sebrat. A závěr pak všechno obrátí naruby. Námětu rozhodně nechybí originalita. Film se mi líbil, ale podruhé bych si jej asi už nepustil. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zámienka k námetu je pravdepodobne absurdná (i keď čo ja viem, v tomto chorom svete ..), preto rozumiem samotnému nízkemu hodnoteniu, keďže tento “Resurrection” je čisto prevažne o psycho rozhovoroch, ktoré môžu po emocionálnej stránke mnohého diváka na míle minúť. Lenže ono to tak nejak svoju váhu má, snaží sa to pôsobiť depresívne, ponuro, čo nie každý dokáže z rôznych dôvodov precítiť. Nemyslím si, že to bolo tak zlé, i keď horor v pravom slova zmysle to asi až tak nebude. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Veľmi podivný film. Čakal som podľa ČSFD, že dostanem Béčkový horror a dostal som výrazne znekľudnujúci psychologický thriller(?). Ten film sa dá chápať asi z veľa rôznych rovín. Mne to prišlo ako alegoria na stratu dieťaťa v rannom dospelom živote a strach z opustenia. Do toho tam je toxický vzťah s bývalím partnerom. Sociálna izolácia. Súžitie s psychicky chorým človekom. Kritika korporátu. Možno toho chce ten film vyrozprávať viac, než je v silách vlastných tvorcov. Hall a Roth sú skvelý. Už roky hovorím, že Roth potrebuje nejaký poriadny comeback, pretože mi chýba v akciovej produkcií. Takže vlastne veľmi zaujímavý film so skvele predajňou znepokojivou atmosférou a skvelými hercami, ale nedokáže strhnúť a má veľmi podobné tempo. 6/10 ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi už naozaj jedno, aké úžasné herecké výkony kto podáva, ale toto bola proste pičovina, ktorá by sa mi ani neprisnila. Radšej budem mať svoje zvyčajné nočné mory. Áno, samozrejme podobné blbosti ako v Men. Pošahaná žena, pošahaný muž - jeden rodil seba samého, druhý má v sebe vlastné dieťa, ktoré akože zožral alebo čo. A obidvaja sa ku obom ženám plížia nenásilným/násilným spôsobom. Takýchto ľudí treba odchytiť do siete ako zvery a rovno šupnúť do prekrásneho triezveho prostredia psychiatrie, alebo rovno do nejakej žumpy, z ktorej už nikdy nevylezú. Herectvo super, ale je to proste taká extrémna pičovina, že toto podporovať nebudem. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama