Reklama

Reklama

Kami-sama hadžimemašita

(seriál)
  • Japonsko Kami-sama hajimemashita (více)
TV spot
Japonsko, (2012–2015), 9 h 48 min (Minutáž: 23–24 min)

Předloha:

Julietta Suzuki (komiks)

Kamera:

Akemi Sasaki

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Naoko Sugiura, Megumi Nasu, Suzuko Mimori, Jui Horie, Masako Kacuki, Akira Išida, Šúta Morišima, Džun'iči Suwabe, Júdži Ueda, Šinnosuke Tačibana (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(25)

Recenze uživatele Elerrina k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2012) (S01) 

Stát se omylem paní zapomenuté svatyňky v současném Japonsku je vážně legrace. A mít k tomu za sluhu neobyčejně pohledného, i když většinou nevrlého liščího démona je legrace ještě větší. Nejlepších je hned prvních šest epizod, kdy se Nanami vyrovnává se svým novým postavením a s optimistickým elánem řeší ty neuvěřitelné situace, které jí to přináší. Pak ovšem dojde k zamilovanému vyznání a od té doby zabírají romantické zmatky čím dál víc místa. Chápu, že je skoro nemožné odolat Tomoeho kouzlu, ale citovému tápání středoškolaček jsou věnovány tuny jiných anime, kdežto roztomile poťouchlé vyprávění o tom, jak zařídit lásku pro rybí princeznu, jak čelit únosu do cizí svatyně nebo jak zachránit svého sluhu před pomstou jednookého dračího krále, najdeme právě jenom tady. Jedno z nejlepších romanticko-komediálních shoujo, které se vyznačuje brilantním balancováním mezi mile absurdním pojetím šintoismu a převážně satirickým pohledem na vztahy, a jehož jedinou slabinou je asi jen ta až příliš vážně míněná romantika. (Silné čtyři, ale všechny středoškolačky si samozřejmě povinně přičtou jednu hvězdu navíc.) ()

(2015) (S02) 

Stále platí vše, co jsem napsala o první sérii, pouze místo zábavně vypointovaných jednotlivých epizod tu máme dva delší příběhy (a v závěru trochu zbytečné nakousnutí třetího). V tom prvním musí Nanami obstát na shromáždění ostatních bohů a přežít neplánovaný výlet do podsvětí, ve druhém se snaží pomoci svému vranímu příteli vyřešit záhadu kletby na Vraní hoře. Právě to druhé, nečekaně epické dobrodružství je zároveň ukázkou toho nejlepšího, co Kami-sama nabízí. Především proto, že Nanami jako bohyně už něco opravdu něco umí a z mnoha (i když ne ze všech) nebezpečných situací se dokáže dostat vlastními silami. Romantické podzápletky byly oproti první sérii trochu omezeny a je jich teď právě tak akorát pro udržení pobaveného úsměvu. Manga okénko na závěr: obě série přinesly spoustu dráždivých náznaků, týkajících se temných stínů z Tomoeho tragické minulosti, a tudíž i velkou zvědavost na případné pokračování. Ovšem čtenář, který kvůli tomu dočte mangu, asi příliš spokojen nebude, protože autorce se bohužel postupem času celý příběh tak trochu rozpadl pod rukama. ()

Reklama

Reklama