Reklama

Reklama

Epizody(12)

Videa (2)

Trailer

Recenze (23)

Knifeos 

všechny recenze uživatele

Díky novému filmovému D&D jsem se dostal k tomuto skvostu, který v 1. sérii stanovil zcela výjimečnou kombinaci velmi přímočaré animace, neskutečně vykreslených postav a Rkové brutální akci bez zábran, vše do sebe zapadlo a já byl nadšený. Šuškanda o druhé sérii jasně napovídala, že je opravdu na co se těšit a druhá řada nabídne dračí nářez a ještě mnohem více Vox Machiny než předtím. A byla to pravda, jenže... Po zhlédnutí všech dílů mám smíšené pocity. Potvrdily se ve mě obavy, že se můj nulový vztah a zájem o dračí tématiku podepíše na mojí schopnosti užít si plně dění na obrazovce. A stalo se. Celé uskupení draků, které mělo být tahounem série na mě bohužel pramálo zapůsobilo, onu monumentálnost jsem vnímal, ale necítil. Mnohem víc mě bavily epizody a dějové linky, které nabídly vhled do minulosti každé z postav a především Grogův příběh považuji za vůbec to nejlepší z celého seriálu. Když ale šly tyto osobní linky stranou a došlo na souboj, uvědomil jsem si, že jsem měl Vox Machinu radši jako outsidery, který byli zcela závislí jeden na druhým, protože jako jednotlivci "neznamenali nic". Zde, s relikviemi v rukávu a téměř neporazitelnými protivníky šla sice úroveň akce, efektů a velkoleposti nahoru, ale mé emoce se zapomněly dostavit. Závěrem ale nehledě na tenhle můj problém - druhá řada posloužila plně v upevnění mého vztahu ke všem postavám, ohromně je zbožňuji a pokud se Matthew Mercer ani dále nevykašle na budování jejich charakterů, pak se bude Vox Machina stále animovanou špičkou. Oproti minule mínus jedna - 7/10 ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak druhá série, využívající řady známých pohádkových motivů, jako létající koště, či mytologii, je o něco působivější, než první, která přináší přeci jen více klasický příběh. Jsou tu lépe vykresleny problémy nejen sourozenců, sahající do mladších let (vliv výchovy otce aj.), ale i dalších, čímž se vysvětluje, proč jsou bráni spíše jako "podružná banda", než klasičtí hrdinové, jenže v těžkých chvílích mají srdce na správném místě. Jenže občas i oni zápasí se svými vnitřními démony a porazit je není vždy snadné. Děj je více napínavý, byť souboj s chobotnicí byl spíše navíc.Vrcholem je pak skvěle vymyšlená dračí parta. Tak tady se řemeslo povedlo. ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla velká pecka, i když kolem ní nebyl takový buuu jako u Invincible. Druhá série jde ještě o stupínek výš a servíruje parádní jízdu. Nechybí smysluplný vývoj charakterů, worldbuilding i klasické hlášky. Je pravda, že se tu s ohranými klišé nešetří, ale Vox Machina si je toho vědoma, a tak je servíruje s grácií. Velká škola pro Netflix, jak dělat animovanou fantasy. ()

Pepe_cz123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série The legend of Vox Machina je jiná. Jiná než ta první. Jiná ve všech směrech, ale v dobrých směrech. Tam kde totiž ztrácela první série, tak druhá exceluje. Ono se dá vlastně říci že druhá série exceluje ve všem a nebýt dvou epizod kde byly jenom drobné chybičky, tak je dokonalá a neměl bych co bytknout. Líbí se mi ale jak ta druhá série nádherně navazuje, a tam kde první série skončila, tak druhá série začíná. U 2. Série je taky nutno říci že je údernější co se týče emocí, prokreslí nám více ústřední tým, a je tu i o něco více akce. Ve zkratce se dá druhá série Voxe popsat jako jednička na steroidech. Akorát v mnoha ohledech lepší.  9/10. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak druhá série Vox Machiny šlápla na plyn a vše, co bylo na první sérii skvělý je tu ještě lepší. Vše co mi na první sérii vadilo tu prakticky není. Všechny postavy dostávají dostatek prostoru, dozvídáme se více o jejich minulosti a osobnostech a snad každý tu dostane aspoň malý příběhový oblouk. Jde opravdu znát, že každou postavu si téhdy hráč vytvořil s velkou láskou a Matthew Mercer k nim přistupoval jako vypravěč s velkou úctou. Navíc tu máme větší a zničující hrozbu, takže i jejich nejasná magie nepůsobí, že je může dostat s každé bryndy. To vše utváří úžasnou pětihodinovou jízdu, plnou akce, napětí, silných a emocionálních momentů, které musí vyloudit kapku slzy snad i z těch nejchladnějších srdcích! Tahle partička mi přirostla k srdíčku a hlavně Grog s Pike si mě naprosto získali! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Veškerou hudbu napsal a nazpíval Sam Riegel (Scanlan). Tyto písně často zpíval již při hraní kampaně s Critical Role. (UncleMorty)
  • Amazon seriálu věřil natolik, že před vysíláním druhé série rovnou potvrdil i třetí sérii na Comic Conu v New Yorku. Matthew Mercer na to však reagoval slovy, že nacpat příběh Chroma Conclave do jedné série není možný. (UncleMorty)
  • Létající koště, které v druhé sérii vidíme, je parodií na Nimbus 2000 ze série Harry Potter. (UncleMorty)

Reklama

Reklama