Reklama

Reklama

Bruce Lee: Cesta bojovníka

  • USA Bruce Lee: A Warrior's Journey (více)

Obsahy(1)

V roce 1972 natočil Bruce Lee tři téměř dokonalé akční scény. Původně měly být součástí filmu "The Game Of Death", který však bohužel nikdy nebyl dokončen. Tyto tři pasáže zmizely na dlouhou dobu z povědomí odborníků. Až v roce 1994 objevil John Little originální scénář, choreografické poznámky a popis příběhu, takže se mohl pustit do rozsáhlé rekonstrukce původního filmu za pomoci Bruceovy manželky a jeho nejlepšího žáka. Výsledkem je Bruce Lee: Cesta bojovníka, film, který dokumentuje původní záměry akční hvězdy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

V tomto dokumentu mě zaujala pasáž kde bylo vysvětleno, jak si bruce lee zranil záda intenzivním tréninkem. Po aktivní léčbě a odpočinku byl jěště lepší než kdykoliv předtím, a to i za varování lékařů, že už nikdy nebude moct cvičit. To nikde jinde v jiným dokumentech o Bruce Leem není. Tímto bych si vážil víc Chucka Norrise jelikož žáka Bruce Leeho a nedělal si z něj srandu v podobě vtípků které kolují internetem. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Stěžejní dokument o legendě bojových filmů – především díky závěrečným 40 minutám s plně zrekonstruovaným materiálem finálních bojů z Bruceho nedokončené "Game of Death". Na nich se mimo jiné ukazuje, jaký byl Robert Clouse, který materiál vtělil do své "Hry smrti", otřesný matlal a naopak potvrzuje Leeho coby formálního vizionáře v oblasti snímání a střihu bojových sekvencí. ()

Reklama

xxlch 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee byl mým prvním a nezapomenutelným.Každý další film s tématikou bojových umění je pro mou maličkost pouze č."2" Nebyl to sice tento film,který jsem shlédla jako první,nicméně, to co je napsáno na začátku,platí pro všechny jeho filmy.Velmi lituji,že jich neměl šanci natočit více.Žádný z jeho filmů se nedá vidět poze jednou.Vždycky se je třeba vrátit a pomaličku vychutnávat bojové scény.Stále budu fascinovaně hledět na to,jak celkem subtilní člověk,dokáže vládnout takovou silou a rychlostí. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Nemít metodu za metodu, nemít omezení za omezující." ----- Maličko zidealizovaný portrét bojovníka malého vzrůstem - a velkého nejen svými fyzickými schopnostmi, ale i svou filosofií ... celým svým životem. To už je údělem legend, že jsou stavěny na piedestaly, aby k nim bylo možné vzhlížel - a pokud si to někdo zaslouží, je to právě Bruce Lee. A tak jsem velice vděčná za dokument, který ho přibližuje nejen jako dodnes nepřekonaného mistra bojových umění, který se dotkl samotné hranice lidských možností, ale i jako výraznou, charismatickou a cílevědomou osobnost s neobyčejně pevnou vůlí, jako muže, který svými názory v mnoha ohledech předběhl dobu a který se nikdy nesklonil před žádnou překážkou. Rekonstrukce Bruceova nedokončeného filmu "The Game Of Death" pak ukazuje v původní podobě scény, které v roce 1978 neodpustitelným způsobem použil (nebo spíš zneužil) Robert Clouse. ()

Silblade 

všechny recenze uživatele

Tento dokument byl pro mě šok. Vyrůstal jsem na filmech s Bruce Leem, četl jsem o něm na internetu, žral jsem prostě všechno, kde byl Bruce Lee. Nikdy by mě ale nenapadlo, že film "Game of Death" je de facto slátanina a že Bruce Lee ho ve skutečnosti zamýšlel udělat úplně jinak. Když potom začaly ony původní tři akční scény, tak to bylo něco neuvěřitelnýho. Bruce je sice už 40 let po smrti, ale přesto jsem s ním viděl vlastně nový film. Nevím, hodně to na mě jako na fanouška Bruce zapůsobilo. Potom si člověk říká "kéž by ještě žil a dokončil Hru smrti. Určitě by předčila i Příchod Draka." Je mi z toho smutno, ale zároveň nám tu zanechal odkaz, ze kterého budou inspiraci čerpat i děti našich dětí. Vždyť ovlinil nejen svět bojových umění, ale i filozofii, film, kulturistiku, dokonce i hudbu. Bruci, kéž se s tebou jednou setkám a zatrénujeme si spolu.:) ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama