Reklama

Reklama

Legenda jménem Bruce Lee - Cesta za slávou

(TV film)
  • Česko Legenda jménem Bruce Lee - Ocelová pěst (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. V San Franciscu se narodil chlapec, který se měl jednou provždy stát legendou kung-fu. Když se po dětství a dospívání v Hongkongu ocitá bez prostředků zpět v USA, netuší nikdo z pozdějších žáků jeho školy bojových umění, že se z jejich dokonalého učitele jménem Bruce Lee (Kwok-Kwan Chan) stane jednou i nesmrtelná hvězda filmového plátna. Toto je první část příběhu vyprávějící pravdivě cestu Bruce Leeho za slávou.
Druhá část příběhu muže, který svými fyzickými schopnostmi dokázal často nemožné, vás zavede do roku 1964, kdy se Bruce Lee účastní turnaje v karate na Long Beach. Právě zde se setkává i s Chuckem Norrisem (Ray Park) a diváci zde poprvé vidí i slavný Bruceho jednopalcový úder. Bruceho setkání s filmovým producentem Williamem Dozierem pak odstartuje Leeovu filmovou kariéru. Roku 1966 se z něj díky seriálu The Green Hornet stává známá televizní tvář. Jeho hvězdná filmová kariéra na něj však teprve čeká. Roku 1970 odjíždí se svým synem Brandonem do Hongkongu, kde jsou mu nabídnuty role ve filmech, které lámou jeden rekord za druhým. (Urania)

(více)

Recenze (41)

demented 

všechny recenze uživatele

Komornejšie a uveriteľnejšie pojatie života legendy menom Bruce Lee, oprostené od nadprirodzených a metafyzických blábolov (prepáč Rob), obohatené o primeranú dávku patosu, pochopiteľnú rozpzlosť a ostatné neduhy príznačné pre televízne produkcie. Najväčšou tragédkou je herečka hrajúca Brucovu manželku Lindu. Mimochodom, že by sa Danny Chan hodil do autobiografie Brucea Leeho, som si hovoril už pri sledovaní Shaolin Soccer :) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, za devaterými horami a devaterými řekami ... Jinými slovy: TENHLE film a Bruce Lee mají společnou tak nanejvýš určitou fyzickou podobu představitele hlavní role a Malého draka. Naivně jsem si myslela, že v čínské režii uvidím nekompromisního, hrdého a sebevědomého pouličního rváče, který obstál v tvrdém prostředí hongkongských chlapeckých gangů a nesnášel prohru dávno předtím, než začal navštěvovat školu bojových umění. Místo toho jsem s mírným údivem sledovala milého a čestného hocha, který se prakticky neuměl účinně bránit, dokud se nezačal učit kung-fu. A scénář mu neposkytl prostor, aby se mohl nějak významně předvést. Pochopitelně jsem se nedočkala ani pravdivého vylíčení okolností vážného úrazu zad, který mohl znamenat konec jeho kariéry. Smyšlená verze té důležité události byla víceméně okopírována z neporovnatelně lepšího amerického snímku "Dračí život Bruce Lee", kterému se podařilo v daleko větší míře vystihnout obdivuhodnou životní cestu a osobnost Malého draka, i když jeho příběh uhladil, upravil a přizpůsobil hollywoodskému stylu. Pokud se chcete dozvědět něco podstatného a zajímavého o skutečném životě nesmrtelné legendy jménem Bruce Lee, zapomeňte na tohle veledílo, které místy působí spíš jako špatná telenovela, a podívejte se raději na dokument "Bruce Lee: Cesta bojovníka". Velice výstižný komentář: keoma26 ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Ako pripomienka niekdajšej slávy jedného veľkého bojovníka je to fajn, ako dokument o jeho živote už menej. Osobne mám radšej dokumenty s použitím reálnych historických záberov a výpovedí žijúcich svedkov a reálnych ľudí, nie lacnú tv produkciu, kde pri každom "battli" musia herci desne prehrávať, gúľať očami v nenávistných pohľadoch a nedajbože behať po stenách. Tri hviezdice do steny ale hodím. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Rádoby životopisný blábol o legendárnom kungfistovi ktorý síce v zápale boja škriekal ako žabiak ktorému kamión pricvikol semenníky, ale nikto sa mu nesmial pretože by ho Bruce v tej chvíli spacifikoval nunčakmi. S chlapom ktorý porazil Chucka Norrisa ( ten v tej dobe ešte nemal bradu v ktorej je uložená jeho zázračná supersila ) je neradno sa zahrávať. Ono je to taká dementná čínska telenovela, akurát miesto lásky a nevery sa tu pretriasa čínske Kung-Fu, čínska národná hrdosť a čínske životné múdrosti ( Konfucius vraví, "CINGY-LING" a myslí to kurevsky vážne, takže bacha na neho! ). Bruce je superman...blabla...všetko vie...blabla...všetkých porazí...blabla...roztočí nunčaky nad hlavou a odletí ako vrtuľník...blabla...dá ti kopačku do hlavy a zhebneš...blabla...! Najviac ma pobavilo keď si Bruce zraní v súboji chrbticu a jeho žena sa pýta doktora aké má šance. Keď jej ten povie že Bruce je veľmi silný keďže cvičí karate, ona po ňom takmer hystericky vyštekne že to KURVA nie je žiadne KARATE, ale čínske KUNG-FU, SAKRA!!! Patetická televízna konina, ale samotný Bruce sa celkom podobá, akoby sa z prstu vycucal. ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Film mimochodem nezačíná narozením Bruce Leeho roku 1940, jak tvrdí oficiální text distributora, ale na šampionátu karate v Kalifornii. Na jednu stranu ryze hong-kongský film, na stranu druhou propletený s americkou filmařinou přesně tak, jak to Bruce Lee jako herec ve svém životě měl. Nejvíce mě překvapilo, že film úplně ignoruje jeden obrovský mylník Bruceova života a tím není nikdo jiný, než mistr Ip Man. Navíc jsem v této části nezahlédl ani G. Danielse ani M. J. Whita. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama