Reklama

Reklama

VOD (1)

Úspěšný právník a věčný sukničkář Jackie Lung (Jackie Chan) je pověřen případem, kdy obhajuje majitele továrny, která zřejmě znečišťuje jezero slečny Yehové. S pomocí svých přátel se Jackie chce dozvědět víc o žalobkyni i o její krásné sestřenici Nancy. Ani neví jak, a najednou je do Nancy bláznivě zamilovaný, snaží se pomoci její sestřenici a po krku mu jdou kumpáni majitele továrny, protože se dostal až příliš blízko k odhalení tajemství, čím se vlastně továrna zabývá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Dějově prajednoduché. Bitky jsou ale vymakané do dokonalosti. Opravdu nechápu, co ti lidé všechno dokáží. Sammo (tlouštík) nejen že sedí na sesli nejdůležitější, ale předvádí se i před kamerou a na svou postavu ( je o trochu obéznější, než já) předvádí neuvěřitelné věci. Jeho kačeří chůze mě rozesmála až k pláči. Humor je zastoupen v míře větší než malé a večeře u Jackieho je jednou z vrcholných scén. Jen ten název mi nějak kolidoval s obsahem stejně jako Jackieho povolání. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

svatá trojice kung fu slapstick komedií ve svém asi nejlepším mixu ... pokud jde o vatu, která vycpává jednotlivá akrobatická představení, pak se traduje, že členové fanklubu bratří marxů udělali jednou experiment a vypustili z jejich nejslavnějších filmů všechny tzv. hluché scény, vytvořili tak jednolitý sestřih gagů, při jehož sledování následně zjistili, že celý kompilát naprosto ztratil ducha i poetiku jejich humoru. Sám jsem kdysi podnikl podobný pokus právě s jackieho filmy a dopadlo to podobně...proto už je od té doby sleduju a hodnotím jen jako živé organismy a ne jako vypreparované mumie;-) ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Tři dračí bratři Jackie Chan, Sammo Hung a Biao Yuen se čtyři roky po Pojízdné kantýně opět setkávají s Benny Urquidezem. Celkově jsem byl s Navěky drakem spokojenější, zejména díky tomu, že humor tu už není tak extrémně trapný. Jen je škoda, že závěrečný souboj Jackieho s Urquidezem je slabší než v Pojízdné kantýně. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Dragons forever je film, ve kterém se Jackie sešel se Samem Hungem a Yuenem Biaem. I když je Jackie hlavní postava, tak oba jeho přátelé zde mají poměrně velké role. Jackie hraje právníka tak trochu bez skrupulí, který pracuje pro záporáka. Ten se se soudí s majitelkou rybníka kvůli vypouštěným chemikáliím. Jackie najme Sama, aby jí svedl a Yuena, aby jí dal odposlouchávání do bytu. K tomu se Jackie zamiluje do její neteře. Dragons forever je spíše komedie, možná i romantická. Akce je spíše tak nějak navíc. Třeba úvodní Jackieho bitka by tam být nemusela, i když je pěkná s rychlou a údernou choreografií. To samé se dá říct i o bitce v restauraci. Zůstalo by tak jen kočkování mezí Yuenem a Sammem a hlavně finální bitka v továrně, kde se Jackie opět utká s Bennie Jetem Urqidezem (s hodně creepy makeupem). Je to fajn a trochu to zvedá dojem z jinak průměrné akční komedie (s fajn bitkami, plus Yuen tu má pár pěkných momentů). Dragons forever je stylem spíše typičtějším Sammovým filmem, i když Jackie má hlavní roli. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Na akční béčko povedená zápletka o právníkovi, jeho kumpánech, kteří se snaží intriky zkompromitovat proti stranu. Celé se to zamotá a vznikají romantické zápletky mezi hlavními postavami, které překvapivě fungují. Já osobně musím kvitovat, že tentokrát se tvůrci vyhnuli trapnému humoru a veškeré vtipné momenty s situacích, jako například večere u právníka jsou povedené. Některá místa jsou zbytečně hluchá, ale nad tím dokážu mávnout rukou, neboť akční scény jsou absolutní TOP. Chanovi sekundují fantastičtí herci a Kam-Bo se svým břichem není pozadu. Bitky na parníku a závěr v továrně je brutální a bez typických humorných grimas s Jackiem, jak jsme zvyklí. Nad některými kousky zůstává rozum stát a vyvolávalo to ve mě úžas, jako když jsem poprvé shlédl Onk Bek. Jeden z nejpovedenějších kousků s Jackiem, jaké jsem za poslední dobu viděl......8/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se odehrává scéna v restauraci, kde chce právník Jackie (Jackie Chan) odškodnit ženu svého klienta, posléze tam dorazí i klientovi „muži“ a ženu napadnou, dojde na souboj, do kterého se zapojí i Jackie. Zajímavé je, že úplně stejná scéna a dokonce i ve stejném prostředí na stejném místě se odehrává ve filmu Touch a Go (1991), kde hlavní roli ztvárnil Sammo Hung (který hraje i zde), jen s menšími změnámi – dojde na napadení ženy, souboj, ovšem Sammo není ten, kdo se pere. (gein)
  • Jackie Chan soutěžil v roce 1989 o hongkongskou filmovou cenu za nejlepší akční choreografii. (Terva)

Reklama

Reklama