Iga ninpoucho

Ninja Wars

Akční / Drama / Fantasy / Romantický

Japonsko, 1982, 95 min

Naprosto ujetý, bizardní příběh, kde se na pozadí intrik jednoho vládce mladý "karate-master" Henry Sanada musí utkat s pěti ultimátními bojovníky, kteří ovládají neuvěřitelné techniky boje a zabíjení. Naprosto ujeté a neuvěřitelné scény "soubojů" a útoků jsou opravdu dech beroucí a člověk jen kroutí hlavou, kdo tohle vymyslel. Blití na nepřítele na dálku až 3 metry s následným znehybněním protivníka je jen takovou malou připomínkou. Mnohametrové skoky a všechny speciální efekty jsou naprosto špičkově tvořeny a jsou skutečně pastvou pro oči. Plus maximální míra gorescén s obrovskými stříkanci krve, které svojí brutalitou a kvalitou ztvárnění přesahují běžné italské horrorové gorescény (Fulci, Argento, atd. ...). Opravdu bizardní, ale perfektní ninja/samuraj film, ve kterém se také představí "special guest star" Sonny Chiba jako nekompromisní kladný samuraj. Finállní fatalita v japonském hradě je absolutní skvost a fatality, kterých je zde divák svědkem opravdu nemají obdoby... Kdo neviděl, nedokáže si představit ...(18.9.2008)

Ze začátku jsem z toho byl "mimopoucho", ale po druhém zkouknutí jsem zjistil, že se mi ten zmatek docela zamlouvá.(20.6.2009)

Tento film je opravdu maximálně podivný a rozhodně vybočuje z řady japonských ninja filmů.. H. Sanada proti pěti bojovníkům - démonům, kteří vypadají prostě "nemocně".. Prostinký děj není až tak důležitý, bizarní atmosféra vás totiž hned ze startu ovládne a už nikdy neopustí.. Místy je to docela nechutné, nejde až tak o detaily, určitě je totiž mnoho nesrovnatelně nechutnějších filmů. Tady jde spíše o celkový dojem, který je beznadějně chorý a nenormální..:) závěrečné titulky jsem kvůli této atmosféře uvítal s vděčností. Na druhou stranu je film docela profesionálně natočen, rozhodně nepůsobí nízkorozpočtově. Hiroyuki Sanada podává standardní dobrý výkon, S. Chiba nemá mnoho prostoru, jeho role nestojí skoro za řeč. Rozhodně nezapomenutelný zážitek;)(21.2.2009)

Létající nindžové, nesmrtelní mniši ovládající neuvěřitelné bojové techniky, kouzelníci, nápoj lásky, ale také krev a nahota v tomto středověkém japonském "samurajském" filmu. Je to ulítlé, zábavné, relativně slušně a výpravně natočené, bohužel v konstantně nevzrušivém, nedramatickém tempu.(8.3.2012)

• RetroMan

Pohádkově laděný samurajský film ze středověkého Japonska (16. století), kterému vévodily souboje klanů o nadvládu nad celou zemí. V hlavní roli je čajová konvička, nápoj lásky a výměna dvou useknutých hlav. Vše má na svědomí čaroděj a jeho věštba, jemuž je při ruce pětice nesmrtelných mnichů ("Víš kolikrát jsem tě už musel oživovat?"). Tak jako v každé pohádce, je i zde milostná zápletka mezi Hiroyuki Sanadou a jeho milovanou dívkou Kagaribi, která však podle pravidel patří někomu jinému. Což teprve, když si vymění hlavu s jinou dívkou Ukyodayu. Ale srdce zůstává na pravém místě a láska tak opět přemůže zlé démony, které musí Hiroyuki několikrát porazit a zabít. Proč jsou v hudbě použity elektrické kytary???(8.4.2012)

Mno tak já nevím. Některejm věcem jsem tam vůbec neporozuměl, ale vydržel jsem dokonce, protože tam hrál Hiroyuki Sanada což je můj hrdina z dob kdy jsem byl dítě a koukal pořád na Ninja in the dragon's den. Hodně se mi líbil ovšem závěr filmu kdy Jotaro proskočí tím dřevěným oknem a začne to tam masakrovat.(25.12.2010)

• nooly

Polovinu filmu jsem přemýšlel, o co tam jde a druhou půlku se střídavě bavil a nudil. Některé scény byly atmosférické a povedené, ale celkově vzato mi to často zavánělo amaterismem. Musím ocenit pár dobrých nápadů, ale jinak čistě subjektivně u mě zavládlo zklamání.(14.1.2010)