foto

Hirojuki Sanada

  • nar. 12.10.1960 (56 let)
    Tokio, Japonsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hiroyuki Sanada se narodil v Tokiu roku 1960. Své první zkušenosti sbíral v Japan Action Club, kde se jeho učitelem stal uznávaný japonský herec Sonny Chiba. Ten v něm objevil talent pro herectví. Společně si zahrály v akčním filmu YAGYU ICHIZOKU NO INBO. Hyroyuki se postupem času stává velkým japonským hercem. Zahrál si i v trojici hororů známých i u nás-SPIRÁLA, RING a RING 2.

Dveře do Hollywoodu mu otevřela až role ve velkofilmu POSLEDNÍ SAMURAJ, kde si zahrál po boku Toma Cruise. Při tomto natáčení se naučil plynně anglicky. V roce 2000 se na krátký čas stěhuje do Anglie, kde v divadle Royal Shakespeare hraje postavu krále Leara. Stal se tak prvním japonským hercem hrajícím na prknech tohoto klasického divadla. Zde si ho vyhlédl režisér Danny Boyle, který mu nabídl postavu vědce ve své sci-fi SUNSHINE.

Hyroyuki má dvě děti s herečkou Satomi Tezuka, se kterou se v roce 1997 rozvedly. Mezi jeho největší vzory patří japonské herecké legendy Etsuko Shiomi a Sonny Chiba.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2017 Život
2015 Mimoni
Mr. Holmes
2013 Koleje osudu
Wolverine
47 róninů
2009 Město Osudu
2008 Speed Racer
2007 Křižovatka smrti 3 - Tentokráte v Paříži
Sunshine
2005 Bílá hraběnka
Bôkoku no îjisu
Úpis
2003 Poslední samuraj
2002 Soumrak
2001 Geomant
Sukedačija sukeroku
2000 Hacukoi
1999 Mayonaka made
Ring 2
1998 D-Zaka no satsujin jiken
Ring
Spirála
Tadon to chikuwa
1997 Kon'na koi no hanashi (TV film)
1996 Emergency Doctor
1995 Abe ichizoku (TV film)
East Meets West
Sharaku
1994 Hero Interview
Kowagaru hitobito
1993 Bokura wa minna ikiteiru
Keišó sakazuki
Nemuranai machi - Shinjuku same
1992 Yamai wa kikara: Byōin e ikō 2
1990 Byôin e ikô
Rimeinzu: Ucukušiki júšatači
Tsugumi
1989 Docchini suruno
1988 Kaitó Ruby
1987 Hissatsu 4: Urami harashimasu
1986 Inujini sesi mono
Kjabare
Red Force
1985 Božský meč
1984 Irodori-gawa
Mahjong hôrôki
1983 Satomi hakken-den
1982 Dôtonborigawa
Iga ninpoucho
Ninja commando
Pochodová píseň z Kamaty
Ve znamení draka
1981 Bókenša kamikaze
Makai tenšó
Swords of the Space Ark (TV film)
Zápas nad propastí
1980 Šógunovi nindžové
Tonda kappuru
1979 Časový posun
Válka samurajů
1978 Spiknutí klanu Jagjú
Zpráva z vesmíru
1974 Chokugeki! Jigoku-ken

TV seriály

2016 Poslední loď (TV seriál)
Legacy (S03E11)
Scuttle (S03E10)
Paradise (S03E09)
další epizody (9)
2014 Extant (TV seriál)
Helix (TV seriál)
2011 Pomsta (TV seriál)
2010 Ztraceni (TV seriál)
Západ Slunce (S06E06)
Maják (S06E05)
Co dělá Kate (S06E03)
další epizody (5)
2001 Hikon kazoku (TV seriál)
1998 Tabuloido (TV seriál)
1997 Shin hanshichi torimonochyou (TV seriál)
1993 Kôkô kyôshi (TV seriál)
1991 Taiheiki (TV seriál)
1988 New York Koi Monogatari (TV seriál)
1982 Kage no gundan III (TV seriál)
1979 Uchu kara no messeji: Ginga taisen (TV seriál)
1969 Mito Kômon (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace