foto

Hirojuki Sanada

  • nar. 12.10.1960 (56 let)
    Tokio, Japonsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hiroyuki Sanada se narodil v Tokiu roku 1960. Své první zkušenosti sbíral v Japan Action Club, kde se jeho učitelem stal uznávaný japonský herec Sonny Chiba. Ten v něm objevil talent pro herectví. Společně si zahrály v akčním filmu YAGYU ICHIZOKU NO INBO. Hyroyuki se postupem času stává velkým japonským hercem. Zahrál si i v trojici hororů známých i u nás-SPIRÁLA, RING a RING 2.

Dveře do Hollywoodu mu otevřela až role ve velkofilmu POSLEDNÍ SAMURAJ, kde si zahrál po boku Toma Cruise. Při tomto natáčení se naučil plynně anglicky. V roce 2000 se na krátký čas stěhuje do Anglie, kde v divadle Royal Shakespeare hraje postavu krále Leara. Stal se tak prvním japonským hercem hrajícím na prknech tohoto klasického divadla. Zde si ho vyhlédl režisér Danny Boyle, který mu nabídl postavu vědce ve své sci-fi SUNSHINE.

Hyroyuki má dvě děti s herečkou Satomi Tezuka, se kterou se v roce 1997 rozvedly. Mezi jeho největší vzory patří japonské herecké legendy Etsuko Shiomi a Sonny Chiba.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

2017 Život
2015 Mimoni
Mr. Holmes
2014 Extant (TV seriál)
Helix (TV seriál)
Poslední loď (TV seriál)
2013 Koleje osudu
Wolverine
47 róninů
2011 Pomsta (TV seriál)
2009 Město Osudu
2008 Speed Racer
2007 Křižovatka smrti 3 - Tentokráte v Paříži
Sunshine
2005 Bílá hraběnka
Bôkoku no îjisu
Úpis
2004 Ztraceni (TV seriál)
2003 Poslední samuraj
2002 Soumrak
2001 Geomant
Hikon kazoku (TV seriál)
Sukedachi-ya Sukeroku
2000 Hatsukoi
1999 Mayonaka made
Ring 2
1998 D-Zaka no satsujin jiken
Ring
Spirála
Tabuloido (TV seriál)
Tadon to chikuwa
1997 Kon'na koi no hanashi (TV film)
Shin hanshichi torimonochyou (TV seriál)
1996 Emergency Doctor
1995 Abe ichizoku (TV film)
East Meets West
Sharaku
1994 Hero Interview
Kowagaru hitobito
1993 Bokura wa minna ikiteiru
Keisho sakazuki
Kôkô kyôshi (TV seriál)
Nemuranai machi - Shinjuku same
1992 Yamai wa kikara: Byōin e ikō 2
1991 Taiheiki (TV seriál)
1990 Byôin e ikô
Rimeinzu: Utsukushiki yuusha-tachi
Tsugumi
1989 Docchini suruno
1988 Kaitô Ruby
New York Koi Monogatari (TV seriál)
1987 Hissatsu 4: Urami harashimasu
1986 Inujini sesi mono
Kyabare
Red Force
1985 Božský meč
1984 Irodori-gawa
Mahjong hôrôki
1983 Satomi hakken-den
1982 Dôtonborigawa
Iga ninpoucho
Kage no gundan III (TV seriál)
Ninja commando
Pochodová píseň z Kamaty
Ve znamení draka
1981 Bôkensha kamikaze
Makai tenshô
Swords of the Space Ark (TV film)
Zápas nad propastí
1980 Šógunovi nindžové
Tonda kappuru
1979 Časový posun
Uchu kara no messeji: Ginga taisen (TV seriál)
Válka samurajů
1978 Spiknutí klanu Jagjú
Zpráva z vesmíru
1974 Chokugeki! Jigoku-ken
1969 Mito Kômon (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace