Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

genetique 

všechny recenze uživatele

Spájať tento film so sériou 'Police Story' bol na Jackieho veľmi trúfalý ťah. Z komernčého hľadiska možno, fajn. Ale táto kvázi-časť nemá s predchádzajúcimi moc spoločné. Začínajúc nevážnym a predovšetkým slabším scenárom až po hollywoodske opojenie. Gumkáč Jackie ale svojou šupa-akciou prevalcuje tieto chyby a zanecháva vo mne scény s rebríkom, na streche, s gorilami s Nathanom Jonesom vo vedení. A koala rulez. 70%. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasická chanovka, která se od těch ostatních liší zejména vážnějším zaměřením. Béčková zápletka je tu rozvedena v příjemný příběh se spoustou efektních soubojů s odzbroující choreografií. Vážněji míněné scény jsou postupně prokládány příjmně komediálním nádechem, tak jak jsme u Jackieho filmu zvyklí, jenže ani cestování napříč světem nedokáže zakrýt chyby, který tenhle snímek má. Většina soubojů je opravdu povedená, například ve skadišti za astistence štaflí nebo podvodní bitva za asistence žraloka, jenže občas jsou tvůrci přeci jen až příliš zaujatí povedeností dané scenérie, až ji přetahují do bezbřehé nudy. Opravdu dobře odvedenou práci jsem sledoval snad jen u velmi dynamických scén, jako je Jackie Chan a jeho bojové kreace na chůdách, které dokáží udržet pozornost po celou dobu svého trvání díky své kreatibilnosti. I přes to, že První rána je relativně krátký snímek a tempo je opravdu ďábelsky rychlé, nedokáže - až na pár výjimek - pracovat s divákem. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Klasický Jackie. Tenhle film se až neskutečně blíží bondovkám. Jackie projezdí kus světa - od zasněžených horských vrcholků až po slanou mořskou vodu. Jenže co naplat, současně patří k těm méně výrazným filmům v jeho kariéře, o nichž se nic moc napsat nedá. Jackie kope, skáče, využívá nejrůznější předměty k sebeobraně - prostě jackie tak jak ho mám/e rádi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako reklama na štafle z Baumaxu výborné, jako akční komedie i na Jackieho podprůměrné, neboť jsem celou dobu postrádal pro něj tak typické zabrnkání na humornou notu. Neustále cupitající Chan je sice o něco ohebnější než třeba nyní pan Seagal (ten na ostříhání nehtů na nohou potřebuje soustavu zrcadel), ale pokud zanevře na vtip, musím ho v hodnocení chtě nechtě hodit do stejného pytle za copatým tlouštíkem.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

James Jackie Bond Chan zasahuje. Bez technických fičáren agenta 007, ale se zběsilostí absolventa čínské dramatické akademie. Čtvrtý policejní příběh Jackieho Chana je doslova napěchován akcí, ovšem klasických bitek se příliš nedočkáme, ve filmu jsou de facto jen dvě. První s žebříkem hýří pohlednou choreografií a druhá zase originalitou, podvodní souboje za účasti plastikových žraloků se opravdu povedly. Nepočítám slibný náznak Jackieho souboje se světlovlasým obrem, který bohužel nebyl dotažený do konce. Ve zbytku už tu máme jen ničím výjimečnou směsku přestřelek a honiček typických pro hongkongskou akční komedii osmdesátých a devadesátých let a pochopitelně spoustu neškodného infantilního humoru. Klasická trojka. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Film je volným pokračováním série Police Story. (CrypzzXD)
  • Natáčelo se v Číně, Rusku, na Ukrajině, Austrálii a v Hong Kongu. (Varan)
  • Jackie Chan si při akční scéně rozrazil rty. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama