Reklama

Reklama

Tenkrát na východě

  • USA Shanghai Noon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1881 a Pei Pei, dcera čínského císaře, se rozhodne s pomocí svého učitele angličtiny uprchnout do Ameriky. Zrádný učitel ji však prodá nelítostnému Lo Fongovi. Zanedlouho přijde císaři dopis, ve kterém vyděrač požaduje velké výkupné ve zlatě výměnou za život princezny. Do Ameriky se vydává tlumočník doprovázený třemi nejlepšími vojáky císařské gardy a synovcem Chon Wangem, aby předal požadovaný obnos a přivedl Pei Pei zpět. V Nevadě je však vlak přepaden čtveřicí banditů. Při přepadení je omylem zabit tlumočník a jeho synovec Chon se rozhodne pomstít. Postupně zlikviduje všechny bandity, pak se na vlastní pěst vydá do Carson City, aby našel princeznu. Cestou zachrání malého siouxského chlapce před nepřátelskou přesilou. Indiáni uspořádají velkou oslavu, po níž se ráno Chon probudí po boku krásné indiánky. Je to náčelníkova dcera, a než se naděje, musí se ženit. Zanedlouho opouštějí novomanželé vesnici a vydávají se na cestu do Carson City. Ve městě se setkají s frajerským pistolníkem Royem a Chon ho přivede do potíží, když odhalí jeho karetní trik. Po rvačce skončí oba ve stejné cele, odkud je osvobodí Chonova indiánská manželka. Roy nabídne Chonovi, že mu pomůže princeznu najít. Situaci poněkud zkomplikuje skutečnost, že je na ně vypsána odměna a v patách mají nejen lovce odměn, ale také šerifa Van Cleefa. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Kdyby nevzniklo pokračování Shanghai Knights, prohlásil bych Tenkrát na východě za nejlepší hollywoodský film Jackieho Chana. Takhle titul jednoznačně získává právě jeho mladší bratr. Což neznamená, že tenhle postrádá jakékoliv žánrové kvality! Právě naopak! Po dlouhé době opravdu výborně sehraný a vtipný buddy tandem, typicky Chanovské vynalézavé bitky se vším, jen ne s končetinami, do toho Wilsonův křečkovský ostrovtip, na komedii až příliš dobrý a živý scénář a prima usazení do reáliíí Západu včetně finálního zúčtování v kostele. Je to znamé, je to trochu omleté, ale je to skvěle řemeslně natočené a ještě lépe zahrané! A o zábavu jde přece především... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná akčná westernová komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho horšie filmy. Má priemerný príbeh o čínskom cisárskom vojakovi, ktorý v Amerike sprevádza zlato ako výkupné za princeznú, no kvôli lupičom sa od svojej skupiny oddelí. Časom sa s jedným z nich spriatelí a spolu odolávajú problémom na ceste zachrániť princeznú. Spracovanie je ale len priemerné, nemôžem povedať, že by som sa nudil, dej je pomerne rozmanitý a aj potenciál témy sa mu celkom darí využívať, ale má mnoho nezaujímavých scén a zle podaných prvkov, ktoré dojem podstatne znižujú. Akcie je tu dosť a nie je zlá, ale ani o väčšej spokojnosti hovoriť nemôžem. Je celkom rozmanitá a aj keď takmer úplne chýbajú kaskadérske kúsky, ale aspoň choreografia súbojov na rozdiel od pokračovania nie je zlá, no striedajú sa lepšie scény s horšími, prakticky polovica akcie ma nezaujala vôbec. Najviac sa mi páči súboj s indiánmi, akcia s podkovou na lane alebo ešte súboj s Rongguangom Yu. Herecké obsadenie nie je zlé, hlavné duo Jackie Chan a Owen Wilson hrá svoj štandard, aj keď v prípade Chana to platí len v rámci americkej tvorby, v Hong Kongu je neporovnateľne lepší, Lucy Liu ale v nudnej úlohe, podobne nudný je aj hlavný záporák, ale poteší aspoň príjemná vedľajšia úloha indiánky. Réžia je len priemerná, ale technická stránka je na dobrej úrovni. Vtedy na východe je o niečo lepší film, ako nasledujúci Šanghajskí rytieri, minimálne kvôli akcii, ale aj tak pre mňa prevládajú pocity zbytočnosti, ako z väčšiny Chanových amerických filmov. Objektívna kvalita filmu- 63%, film sa páči mne na 56%. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to žádné Tenkrát na Západě nebo Tenkrát v Americe či jiné Tenkrát, které patří k legendám kinematografie. Ale tohle je o něčem jiném, tohle je přeci komedie. Však tam hraje Jackie Chan, který se vždy pokouší své bojové umění trochu upravit k zasmání diváků a nenechává za sebe pracovat kaskadéry či animace což je obdivuhodné. Pak tu máme Owena Wilsona. Jasně ten je trošku méně pohybově nadaný, ale zase to vylepšuje svými suchými hláškami či hranou hloupostí. A nakonec to vše tak nějak pěkně zapadá do toho příběhu na Západě, že vždy když to jde v televizi, tak se na to rád kouknu. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

T-enter 

všechny recenze uživatele

Podle mě to je nejlepší Chanův Hollywoodský film. V akčním filmu je nejdůležitější akce a příběh - Jackiemu často chyběl ten příběh. V tomto filmu je ale spousta akce a skvělých bojových scén, které se opírají o výborný příběh. V poslední řadě bych taky pochválil hudbu k tomuto filmu, která byla pěkně melodická a hodila se k westernovému tématu filmu. PS: Jackie Chan a Owen Wilson je podle mě lepší dvojka než Jackie a Chris Tucker. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava s Chanom a Wilsonom. Nechýba tam vtip, akcia aj dej je celkom dobrý aj keď jednoduchý. Jackie síce stárne, ale ešte stále je čiperný a pružný, behá, skáče , kope, vtipkuje, Wilson zase "strieľa" , hláškuje a vtipkuje. Myslím, že je to dobrá dvojca, ktorá sa často a dobre dopĺňa. Ja som sa nenudil ani nachvíľu. 75%. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (33)

  • Jackie Chan (Chon Wang) si ve filmu nejen zahrál, ale také jej produkoval a poskytl námět k filmu. (Rominator)
  • Vlak zo scény lúpeže zlata je stále možné vidieť a dokonca aj na ňom jazdiť počas letnej sezóny vo Fort Steele Heritage Town v East Kootenay v Britskej Kolumbii. (Arsenal83)
  • V kulisách filmu se zároveň natáčel videoklip zpěváka Uncle Krackera pro píseň 'Yeah, Yeah, Yeah', ve kterém se objevil jak Owen Wilson (Roy O'Bannon), tak i Jackie Chan (Chon Wang). (IvcaSammet)

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama