Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěné továrně se setkají dva zločinecké gangy, aby směnily kufříky, z nichž jeden obsahuje drogy a druhý peníze. Tentokrát se to ale neobejde beze svědka, protože celou transakci i vraždu, která následuje, nafilmuje televizní reportérka Diana. A to poslední, co by mafiáni chtěli, je stát se hvězdami zpravodajství. Začnou reportérku pronásledovat a ta při zběsilém útěku narazí na Jackieho, který má jako znamenitý kuchař vlastní, velmi oblíbený kuchařský pořad "Co se dnes vaří" v australské televizi. Kromě toho je mistrem bojových umění, a protože reflexy jsou rychlejší než úvahy, zmlátí gangstery dřív, než si uvědomí, že by se do takových věcí neměl plést. A má pravdu. Gangsteři mafiána Giancarla jdou totiž nejen po pohledné reportérce, ale především po inkriminující kazetě. A ta se, opět souhrou náhod, dostane do rukou Jackiemu, i když o tom nemá ponětí. Místo klidného večera ho tak čeká řada nemilých překvapení, tvrdých pěstních střetnutí, soubojů a honiček s Giancarlovými zabijáky. A nejen s nimi, protože o kazetu je čím dál větší zájem. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (98)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Síce nie prostredím a obsadením, ale štýlom a prevedením na dlhú dobu asi posledný pravý hong kongský Jackie Chan so všetkým, čo k tomu patrí. Zápletka je jednoduchá a očakávane aj dosť naivná, televízny kuchár, samozrejme znalý bojových umení, ktorý sa zapletie s mafiou, keďže pomáha reportérke na úteku potom, čo natočila to, čo nemala, dej už tiež priamočiarejší byť asi ani nemohol, ale to je tu to najmenej, hlavne, že je to celé mimoriadne svižné a aj dosť zábavné. Akcie je tu plno, síce súboje sa už nemôžu porovnávať s Chanovou tvorbou hlavne z osemdesiatych rokov a ani náročných kaskadérskych kúskov tu zase tak moc nie je, ale aj tak je na tom akcia veľmi dobre. Tvoria ju hlavne rôzne naháňačky, ktoré sú dlhé, napadité a zábavné a nachádzajú sa v priebehu celého film. A tak za zmienku stojí hlavne celá úvodná fáza, kedy sa obe hlavné postavy prvýkrát stretnú, akcia v strede filmu, teda obchodný dom a naháňačka po ceste a z konečných akčných scén zase nejviac zaujme akcia na stavenisku. Celkovo sa na akciu výborne pozerá, ale mrzí ma finále, ktoré miesto záverečného súboja prinesie len demolíciu mafiánskeho sídla, ktorá pôsobí síce efektne, ale filmy s Jackie Chanom predsa len pozerám kvôli niečomu inému. A rovnako nesklame ani humor, je ho tu plno a vydaril sa, hlavne sekvencia s množstvom dvier, ktorá pripomenie animované rozprávky je nezabudnuteľná. Obsadenie je bez problémov, Jackie Chan stále v skvelej forme, nesklame ani reportérka a k tomu slušní záporáci na čele s Richardom Nortonom a práve preto ma mrzí, že sa vo finále oni dvaja plnohodnotne nestretli. A zaujme, že po dlhej dobe film s Chanom zase režíroval Sammo Hung, ktorý tu má aj zábavné cameo, ale tie niektoré spomaľované scény si mohol odpustiť, ako jediné trochu kazia dojem z akcie. Takže na osemdesiate roky to už nemá, ale aj Fešák je stále jeden z tých Chanových filmov, ktorý si nemám problém pozrieť viackrát a stále sa pri nich dobre bavím. 75% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z akčního hlediska jedna z nejlepších čenovek - je nabitá takovou spoustou nejrůznějších Jackieho kousků a vychytávek, že je divák nestíhá všechny beze zbytku vstřebávat... Jackieho v jedné scéně zjevně trochu povytáhli lanem, ale kdo by to řešil, když zábavnost tohohle filmu je 100% volume. Ale jednu mouchu zkritizovat musím - obsah VHS pásky, o kterou se všichni celou dobu přetahují, a který měl být tajně pořízený z úkrytu novinářem, je nějak podezřele precizně sestřihaný a točený asi třemi různými kamerami. To už je moc velká pitomost i na mě, nekritického obdivovatele Jackieho akčních komedií. ()

Reklama

tommy187 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pozerať filmy Jackieho Chana sa treba naučiť. Hoci ich umelecká hodnota nie je vysoká (svojím spôsobom takmer nulová) sú to zaujímavé filmy, pri ktorých sa odreagujete a skvele sa zabavíte. Naozaj mnoho filmov s prívlastkom "komédia" ma nerozosmejú tak veľmi ako filmy v ktorý hrá Chan. A treba uznať, že tento film mal jednoduchý, a zaujímavý nápad. Pozrite si ešte nevydarené scénky a už "neodoláte" a dáte ****. 79%. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Z filmu, který měl být dopoledním zpestřením k fádní snídani se vyklubala divoká a vcelku přitažlivá akční jízda Jackieho Chana, který jako vždy nešetří originálními nápady a nejvtipnější choreografií let dnešních i minulých. Na scénu s otevíráním dveří asi už nikdy nezapomenu, scéna jako vystřižená z dob němých grotesek. Takhle jsem se u snídaně už dlouho nebavil, Jackie by měl zůstat u podobně laděných filmů a ne se propůjčovat k Forbidden Kingdom a jemu podobných, takovéto akční komedie mu sluší lépe a vyřádí se v nich nejen Jackie, ale i divák. Krásné tři a půl hvězdičky, o rok starší První rána je přece jen jiné kafčo. ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších filmů s Jackie Chanem. Jen velká škoda toho závěru, člověk se těší na klasický souboj se záporákem, když předtím musí Jackie porazit všechny jeho nohsledy a místo toho je přijde ........ i tak to ale byla sranda a souboje dost nápadité, přesně jak by člověk čekat od Sammo Hunga. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (13)

  • Jackie Chan sa kvôli filmu učil profesionálne variť. (Peter-1307)
  • Emil Chau si zde zahrál stejnou postavu, jako ve filmu Rachot v Bronxu (1995). Jedná se o postavu zmrzlináře. (SG-1)
  • Režisér Sammo Hung si ve filmu střihl malé cameo. Ztělesnil zde cyklistu, který se zaplete do potyčky na silnici. (SG-1)

Reklama

Reklama