Reklama

Reklama

Diamantový plášť

  • Mexiko Manto de gemas (více)
Trailer

Isabel a její rodina se ujmou matčiny vily na mexickém venkově, kde se znovu setkají s dlouholetou hospodyní Marií. Od doby, kdy Isabelina matka odešla, však už nikdy nebylo všechno jako dřív. Kdysi tak krásně opečovávaný dům je nyní holý a zanedbaný. Isabel a její manžel se od sebe vzdalují a jejich děti o ně mají stále větší strach. Zmizení Mariiny sestry zanechalo její rodinu v tísni a donutilo ji zapojit se do kriminální činnosti s Adanem, synem místního policisty. Isabel se rozhodne vydat na nebezpečnou výpravu, přičemž nedbá na vlastní děti ani na varování své hospodyně, že nerozumí tomu, jak to v chudších oblastech Mexika chodí. V tomto prvním celovečerním filmu režisérky Natalie López Gallardo, která jako střihačka spolupracovala s Amatem Escalantem, Lisandrem Alonsem a Carlosem Reygadasem, je násilí, dokonale vykreslené v širokých záběrech a nenápadně plynulé kameře, tlumené a spíše sociální a psychologické než fyzické. Její ansámblový film mísí realismus, sny a metafory, v nichž všechny postavy prožívají různou míru ztráty a opuštění. Každý den mizí členové rodiny skulinami ve společnosti. Nejvíce jsou však poškozeni ti, kteří ztratili smysl pro to, co znamená mít domov. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Též jsem nechápala co jako má dít.Záběry kamery po celou dobu budily dojem, že  kameraman usnul.V jednom z posledních záběrů krouží kamera kolem herečky , ale přitom jsou zvuky, že mimo záběr se něco děje. .A konec už mi přišel že kameraman i režisér byli v rauši. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

K nevydržení svévolně "umělecké" v tom smyslu, že jednotlivé záběry a scény jsou útržkovité a enigmatické a záměrně divákovi všemožně ztěžují pochopení, co se jimi chce vyprávět za příběh, a do toho se náhodně mění tempo, bezdůvodně zpomalené sekvence střídají chaotické scény, pohyb, tma, nezřetelnost. Výsledný dojem z filmu mám stejný, jako bych se místo na film dívala na nepřehledný dvouhodinový trailer k němu a nebyla schopná si z něj nic s jistotou poskládat, protože právě tak to autoři chtěli, ale bohužel také aniž by od toho chtěli nebo z toho uměli dostat ještě něco víc. (Be2Can, Kino Petrohradská, s Lí.) *~ ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Už keď som bol na služobnej ceste v Mexiku, vždy ma akosi zaujímalo, ako sa žije v tých chudobnejších štvrtiach mexických miest aj vidieka a počul som o tom mnohé historky. Tento film aspoň čiastočne načrtáva, ako to tam funguje a vo svojej podstate ide o vskutku zaujímavý námet. Snímok ale dosť značným spôsobom zráža dole ten artový spôsob prevedenia, ktorý mi do danej témy absolútne nesedel a niekedy som mal pocit, že je to dosť odfláknuté. Trošku je to škoda, lebo určite to malo svoj potenciál, naopak takto je to len priemerný film, na ktorý pomerne rýchlo zabudnete. 55 % ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama