Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne díky představivosti komiksové Fanynky ožívá děsivý vrah, který má chuť zabíjet a klidně se pustí i do své stvořitelky. (Chupacabre)

Recenze (30)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Komiksy jsou zhoubou lidstva, já to říkám pořád. A už před třiceti lety o tom natočili film. Občas je až s podivem, co všechno šlo kdysi natočit. Tohle je tak prosté a jednoduché, až je to milé. Dneska se na to většina chytne asi díky Combsovi. Ale... Hlavní hrdinka je fajn a monstrum co se týče masky a vzhledu taky. A má to parádní osmdesátkovou atmosféru, hadry, účesy a to je vždycky plus. V podstatě takový dětský horror, i nahých prsou by si haranti užili. 2.5* ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dlho sme sa nevideli.“ – „Mohli sme ešte dlhšie.“ Dona Manciniho všetci poznáme ako otca legendárneho Chuckyho. Ale ako scenárista má na konte aj Smrtiaci prízrak z roku 1988. To prišlo v rovnakom roku, ako prvá Detská hra a z tej sa nakoniec vykľula VHS-klasika, takže Don následne nemal veľa dôvodov pokúšať sa preraziť vo svete filmu aj inými projektmi a navždy zostal otcom vraždiacej bábiky. Smrtiaci prízrak je nenáročný a Don ho nerežíroval, iba k nemu napísal scenár. Režíroval chlapík, ktorý má na konte Piatok trinásteho 7, Watchers 4 alebo Ghoulies III, čo hovorí asi za všetko. Film stojí na nenáročných hereckých výkonoch, scenári, nad ktorým sa fakt neoplatí premýšľať a na peknej vizuálnej stránke. Baba oživuje kreslením komiksu gumené monštrum, ktoré krvavo vraždí vedľajšie postavy. Kebyže mám 14, je to film roka. Ale nemám. Už dávno nie. Presne kvôli takýmto béčkarským blbostiam ľudia pozerajú na horor pomedzi prsty. Našťastie to má len hodinu a trinásť minút, pričom len úvodná scéna s titulkami trvá viac ako 10. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Náhodný výběr z mé filmotéky tentokrát určil tento starý kousek a já samozřejmě nebyl proti. Námět oživlého monstra z komiksu vypadal docela slibně a navíc v hereckém obsazení figurovalo jméno Jeffreyho Combse. Béčka z osmdesátých let mě navíc málokdy zklamou a i samotná délka vypadala přívětivě. Byl jsem docela překvapený, že nám tvůrci nabídnou podobu monstra hned v prvních minutách, na což nebývám moc zvyklý. Přízrak sice na mě moc velký dojem neudělal, ale nebyl jsem ani vyloženě zklamaný. Mord pohledné dívky, trocha té nahoty a Jeffrey – to vše nasvědčovalo tomu, že tohle prostě nemůže dopadnout špatně. Bohužel jsem neměl ani páru, že Combs tu hraje jen vedlejší roli. Přesto patřil k tomu nejlepšímu, co tu bylo k vidění. Vytvořená atmosféra měla ty správné grády, ale tohle opojení netrvalo moc dlouho. Následoval totiž posun v čase a příjezd mladé Whitney. Což o to, Debrah Farentino byla pohledné děvče a ani Miranda Wilson nebyla k zahození, ale zbytek osazenstva mě zrovna moc nezaujal. Navíc příběh ztratil na tempu a já se začal lehce nudit. Naštěstí se brzy hlavní hrdinka pustí do kreslení a já si tak mohl alespoň užít velmi zajímavé kresby. Ty byly opravdu vydařené. O něco horší to však bylo u následujících mord scén. Scéna z koupelny sice potěší mužskou část publika, ale jinak se vše důležité odehrávalo vždy mimo záběr kamery. Což mě opět dost zklamalo. Snaha vytvořit depresivní prostředí, se dost míjela účinkem, stejně jako emoční výlevy většiny zúčastněných. Místy mi přišlo, že herci až moc okatě přehrávají. Navíc jsem v oněch dramatických chvílích postrádal pořádnou dávku napětí. Na můj vkus to bylo dost jalové. Na víc než průměr to však nemá ani omylem! 50% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé osmdesátkové béčko, které nemá vůbec čím překvapit, s nestrašidelným monstrem, nudnýma vraždama, žádným gore a ani nějakého pořádného vtípku jsem se nedočkal... Jediné, co mě vysloveně potěšilo bylo cameo Jeffreyho Combse , docela příjemný béčkový námět (zvláště když jsem fanda komiksů) a že Buechler sem tam dokázal nějakým záhadným způsobem vyčarovat docela příjemnou hororovou atmosféru... Ale i tak je Cellar Dweller docela slabý kus, který docela rychle vymizí z paměti a docela dost pochybuji, že bych si ho někdy pustil znovu... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Neviem z akého dôvodu bola tomuto hororu pridelená veková prístupnosť až od 18 rokov. Žiadne nechutnosti ani nahota sa tu neobjavili a prakticky všetka atmosféra bola postavená len na jednoduchých “baf lakačkách“ ako cez kopírák a na smiešnej oblude. Horor hlavne pre dorast, alebo skalných priaznivcov béčok akejkoľvek kvality. Intro s Jeffrey Combsom celkom navnadilo, škoda len že tak rýchlo odpadol. Vo dvojici s Debrah Farentino by im to určite pekne seklo. Len to by film ale nezachránilo, takže pre Jeffreyho je to vlastne plus, že sa na tom nepodieľal vo väčšom množstve. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Režisér John Carl Buchler je také expert na zvláštní efekty, a tak se podílel na vzhledu příšery a celkově na speciálních efektech. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama