Reklama

Reklama

Život s Hitlerem


Národní společenství 1936–1940 (E02)

(epizoda)
  • Česko Národní souručenství (více)
Austrálie, 2020, 50 min

Obsahy(1)

V roce 1936 byl Hitler již tři roky u moci a transformoval celé Německo. Třetí říše se stala zemí jedné politické strany se svastikou ve znaku... 1936–1940. Letní olympijské hry v Berlíně v roce 1936 se významně zapsaly do dějin Třetí říše. Historie roku 1936 v Německu však nezačala na atletických oválech, ale na lyžařských svazích. Zimní olympijské hry totiž probíhaly v malebných lyžařských resortech v Garmisch Partenkirchenu. Byla to skvělá příležitost představit nový režim v mezinárodním měřítku. Cílem bylo ukázat, jak moc se změnilo od roku 1933. Že stát, poražený v roce 1918, se stal obdivovanou světovou velmocí své doby. Několik týdnů po skončení zimních her vyslal Hitler své vojenské jednotky do Porýní, které bylo od roku 1919 demilitarizované. Nenarazily na žádný odpor místních britských nebo francouzských jednotek. Pro Hitlera to byl velký triumf, který ohromně posílil jeho postavení. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímám se o druhou světovou válku a v tomto dokumentu jsem nalezl mnoho nových informací. Jsou zde až hrůzné detaily o mentalitě obyvatel jako "V Bavorsku se před druhou světovou válkou říkalo obdivně o těch kteří sloužili v armádě, že zažili legraci, jako  vrazi". Nebo heslo nacistů ve 30. letech v Německu "radostí k síle" s více než deseti miliony uživateli v roce 1938. Pokud jste tvrdě pracovali, dostali jste dovolené, výhody pro děti, sociální život, vzdělávací programy, kulturu, cestování. Zajímavé je i blafování Gestapa- lidé začali věřit, že Gestapo je všude a slyší vše. Přitom to byla malá, ne příliš dobře organizovaná organizace. Málo známá je třeba zmíněná "tuřínová zima". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitná časť, výnimka potvrdzuje pravidlo a Austrálčanom sa podarilo priniesť aj nejaké nové pikošky. Lebensborn, plány s Germániou, veľké čistky, rozvrátení gestapáci, ktorý vyhrávali len chýrom, ale inak to bola lúza dezorganizovaných nímandov. Tu je naozaj na pováženie, že niekto si dal uniformu a kanady a už mal rešpekt, hoci reálna sila zo začiatku nebola taká veľká. Zo začiatku. Strach umožnil rozvoj odporných kreatúr. ()

Reklama

Reklama