Reklama

Reklama

Život s Hitlerem


Naše poslední naděje 1932–1935 (E01)

(epizoda)
  • Austrálie Our Last Hope 1932–1935
Austrálie, 2020, 50 min

Obsahy(1)

1932–1935. Německo bylo ve skutečně zoufalém stavu. Vládla tam hyperinflace, ekonomická krize, politická nestabilita. V tomto chaosu se celá země upnula k jedinému muži. Představoval pro ně Mesiáše s úžasným darem výřečnosti a chystal se vrátit Německu jeho velikost. Byl to muž, který zatáhl Německo do války a byl odpovědný za největší genocidu v historii lidstva. Trvalo pouhých 12 let, než byl národ vedený Adolfem Hitlerem poražen, rozdrcen a rozdělen. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Demokracie neměla v Německu žádnou tradici", takže demokratické strany byly považovány za příčinu bídy po první světové válce se štosy bezcenných bankovek. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dekadentnej Weimarskej republiky urobili pomaly bájnu Atlantídu, svet bohatstva a nekonečných možností, ale tak z kníh Remarqua si to napríklad inak pamätám. Aj celkovo z prednášok pánov profesorov, ktorí tomu asi nerozumeli, lebo nekukajú austrálske dokumenty. Na strane druhej sa priznáva, že Hitlerovi pomohlo hlavne to, že postavil diaľnice a dal ľuďom prácu, hoci sa spochybňuje, že to bola jeho zásluha. No a keď sa zmocnil Nemecka, na rade bola Európa. Dokument, ktorý môže stačiť len klokanom. Nemá dobrú formu a je taký útržkovitý. ()

Reklama

Reklama