Reklama

Reklama

Země na pouti 2

(festivalový název)
  • Čína The Wandering Earth II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti začne Zemi ohrožovat Slunce. Vědci přijdou s nápadem nestěhovat složitě lidstvo, ale přestěhovat Zemi za pomocí tisíců motorů do bezpečí. Jaká úskalí to obnáší? Existují i alternativy? Podaří se to a ze statické Země se stane Země putující? (cerdax2)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (22)

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Na dovolené v Dubaji jsem si udělal radost a šel poprvé na čínský film do kina. Vidět takový snímek na plátně místo z DVD, Blu-Ray či nedejbože z YouTube bylo rozhodně skvělým zážitkem. Poněkud horším zážitkem byl bohužel film samotný. The Wandering Earth 2 je prequel, takže má neznalost jedničky tak nevadila. Obsazení v čele s Wu Jingem a Andy Lauem potěšilo. Bohužel nemám úplně moc rád Sci-Fi a tříhodinová stopáž je vskutku monstrózní. Ubíhala sice rychle, ale zároveň naplno ukázala slabost scénáře. Ten kromě časté nenávaznosti působí jako slepenina deseti jiných a lepších filmů. Je tu toho zkrátka moc. Tak moc až to škodí. I přesto mi překvapivě nejvíc vadila propaganda. Stejně jako v případě Ramba ji i u čínské produkce beru jako zcela legitimní a mě běžně neurážející. Tady se ale hodně tlačilo na pozitivní reprezentaci Ruska a jeho spolupráci/ spojenectví s ČLR. A to bylo kvůli současné situaci v Evropě už za hranou mé tolerance. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokračování velkolepé sci-fi z Číny opakující stejné chyby, jen je prodlužuje o hodinu. Neadekvátně dlouhé a jak bývá u asijské produkce zvykem, s mizernou trikovou stránkou. Akční scény jsou velkolepé a našel jsem zde pár pěkně vypadajících scén, ale jinak zdlouhavá bída s hromadou nezajímavých postav a nezajímavých mini příběhů. Jako akční devadesátiminutovka bez větších ambicí, by film mohl fungovat lépe. Všechny výtky co jsem měl k prvnímu dílu platí i zde. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tady se fakt někdo asi posral. Prequel ke katastrofickému filmu? Proč sledovat co se událo před událostmi první dílu, když víme jak to skončí? K tomu ještě neuvěřitelný 3 hodiny. Pokud se jen zachraňovala planeta, bylo to ok, jenže té záchrany tu je tak hodina. Jinak je tu totiž spousta jiných příběhů, který mi byly úplně ukradený. Ať už politické nepokoje v první hodině, nebo digitální život někde uprostřed. Z pohledu Číny nemá dvojka špatné triky, ale scénáristicky je to něco příšernýho. Jednička se dala přežít, ale tohle je ustřelený. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak ak mam byt uprimny,tak sa mi dvojka pacila o nieco viac ako jednotka,sci-fi zaner patri k mojim oblubenym a este v spojeni s katastrofickym,tak to uz plati dvojnasobne,viditelne je,ze peniaze tvorcom filmu nechybali,triky,efekty ci technicka stranka bezchybne,pribeh ma taktiez velmi zaujal,aj herci boli snazivi,za mna spokojnost...:⁠-⁠) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Možno slabšie štyri, ale jednoducho to bolo extrémne nabité obsahom, ktorý skvele doplňoval slušnú jednotku. Po technickej stránke je to samozrejme vysoká topka, technoidní maniaci si musia prísť na svoje, spracovanie robotických pomocníkov, vesmírnej stanice, raketoplánov, zemských motorov a všetkého, jednoducho parádička. Mať to tak americký scenár, dotiahne to na absolutórium. Tu toho bolo totiž nakoniec aj napriek extra dlhej stopáži, príliš, viac, ako by bolo vhodné. Ale keďže to malo extra porciu obsahu naviac oproti prvej časti, nemôžem inak, len dať o hviezdu naviac, nakoľko ubrať hviezdu prvej časti sa mi nechce. Ak by som to dával na percentá, tak kým jednotka bola na slušných 60%, tak dvojka to vytiahla na slušných 70%. Nie je to extra trieda obsahovo pre diváka, ktorý nie je zvyknutý na Činu, čo našťastie nie je môj prípad, ale po technickej stránke je to fakt že pecka. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Film obsahuje aj množstvo záberov natáčaných mimo Číny. Kvôli COVIDu-19 mal však štáb problémy s cestovaním, preto bol v štyroch krajinách vytvorený zahraničný filmový tím: Spojené štáty, Francúzsko, Island a Kolumbia, kde sa natáčalo priamo na mieste. Kreatívny tím využil technológiu živého vysielania na prenos záberov zo zahraničia na natáčanie v Qingdao na prezeranie v reálnom čase, takže režisér mohol v reálnom čase viesť zahraničné natáčacie práce a zároveň sa starať o domáce natáčanie. (Arsenal83)
  • Plocha filmového štúdia pre živú akciu dosiahla 1 milión metrov štvorcových, čo zodpovedá 126 futbalovým ihriskám. (Arsenal83)
  • Film je venovaný Ng Man-Tatovi, ktorý zomrel na rakovinu pečene v roku 2021 po tom, čo si v prvom filme zahral ako Han Zi'ang. Ng sa objaví v krátkom portréte vykreslenom pomocou CGI. (Arsenal83)

Reklama

Reklama