Reklama

Reklama

Země na scestí

  • Čína The Wandering Earth (více)
Trailer

VOD (1)

Zemi ohrožuje blížící se srážka s Jupiterem a lidstvo hledá novou hvězdu. Osud planety teď leží v rukou hrstky nečekaných hrdinů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Číňania sa rozhodli, že čo sa týka nezmyselnosti zápletky, tak prekonajú Emmericha, predovšetkým Moonfall a Deň potom. A podarilo sa. Avšak zábavný potenciál to skôr zvyšuje, ono je to dokonca lepšie nakrútené a vizuálne pôsobivejšie ako posledný Emmerichov spektákel. Čo sa v ktorom momente v tom bordeli deje, nie je podstatné, postavy si aj tak budete pamätať asi len vďaka tomu, že jeden je blond a ďalší je starší, prípadne Rus alebo Francúzka. Postupom času sa začne umierať a kto sa bude vyznať v tom, kto práve umrel, si zaslúži nejakú špeciálnu pochvalu. Je to non-stop akčné, výprava a triky ma presvedčili, príbeh je krásne guilty pleasure. Keď už vieme, že slnko nás pohltí o 5 miliárd rokov, tak by som nevidel problém v tom, ak by sa aj dej odohrával v tomto čase. Ale tak to možno zase sfilmuje Roland. 70% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

To co mělo přijít až za pět miliard let, přišlo příliš brzy. Slunce se začalo rozpínat a hrozí pohltit Zemi. Světová vláda se usnesla, že jediným východiskem z krize je přemístit planetu do soustavy Alfy Kentaura. Cesta potrvá 2500 let. Tuším, že od doby kdy se Američani vypravili do nitra planety roztočit zemské jádro, jsem neviděl hloupější zápletku, ale budiž. Číňani pojali svou katastrofickou sci-fi ve velkém stylu. Když celoplanetární katastrofa, tak opravdu celoplanetární, takže ve filmu zazní asi třicet jazyků a nikdo se neobtěžuje učit univerzální čínštinu, nebo nedejbože angličtinu. Ale pořád je to film Říše středu, takže se děj motá v okolí Pekingu a postavy tomu odpovídají. Efekty jsou občas dechberoucí, občas špičkové, občas horší. Děj je jedna velká bída. Příběh nabídne pár motivů k zamyšlení a pokouší se o jakýsi přesah, ale většinu času se scénář opírá o sled tuctových akčních scén. Roland Emmerich z toho čiší na sto honů, a nemyslím to jako pochvalu. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Stručně a výstižně? Je to bestiální hovadina, ale moc hezká, záživná a s vysokým koeficientem relaxačního účinku (aspoň na mou psýchu). A výhrady? Kamera by nemusela ve vypjatých scénách tolik skákat a stopáž mohla/měla být kratší. Ovšem promine-li tolerantní divák ještě i tucty pavědeckých lapsů ve scénáři, jako třeba zničehonic prudce vzrostší gravitaci Jupiteru (Země letící vesmírem a zapálení Jupiteru je samozřejmě v poho), jedná se o prvotřídně oddechové, vizuálně opojné scífko, no a aspoň já osobně podobná béčka s áčkovou výpravou zbožňuju. A ani neprskám nad nějakým tím patosem a melodramatickými šablonami, protože je to natočeno s podobným typem nadsázky, jako třeba můj oblíbený opus 2012. Jen záchrana lidstva neleží tentokrát na bedrech Amíků, nýbrž uvědomělých altruistických Kitájců. Dočkáme se rovněž jednoho šokujícího překvapení - podle schématické mapky Země na displeji Mezinárodní vesmírné stanice dojde dle tvůrců v budoucnosti k opětovnému sjednocení Súdánu, což mi způsobilo závratnou radost! A film taky mimo jiné nastoluje jednu obzvlášť složitou, existenciálně závažnou otázku, na kterou popravdě neumím jednoznačně odpovědět: Nasadili byste si v ohrožení života na hlavu přilbu, i když byste v ní měli brutálně nablito? ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelnost hodnotit z pochopitelných důvodů nebudu (lidé postaví gigantický pohonný mechanismus, který vychýlí Zemi z její oběžné dráhy, přeruší rotaci a přepravuje do jiného planetárního systému, Jupiter náhle mění sílu gravitace, apod.). Triky na velmi vysoké úrovni, je to celé takové velkolepé, obří, vybuchující a pohyblivé ;-) Ale taky to je dost hodně čínské. Odlišná mentalita je znát, vtípky nejsou vtipné, smutné chvilky ztráty bližních přehrají během asi pěti vteřin něco z minulosti, co nikdy předtím ani potom nebylo a nemuselo být zmíněno, nijak s ničím nesouvisí a potřebovalo by to několik desítek minut, aby to dávalo smysl, všechno to prostě letí nějak hrozně rychle, jako že "udělejte to epické a vybuchující a barevné, dejte tam vše, co vás napadne a moc nad tím nepřemýšlejte. Máte? Super. Vypadá to skvěle, možná přepatlané, ale každý si aspoň něco najde. Cože? Že to má dohromady 12 hodin? Tak to ne, sestříhejte to nějak na dvě, to je fuk, hlavně nechte ti nejlepší trikové scény." ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

No hej, lebo Brjúsov Armageddon bol postavený na reálnych vedeckých základoch.. Myšlienka, že keď planéte hrozí záhuba a ľudia sa neodsťahujú zo Zeme, ale rovno SO ZEMOU, je interesantná. Zápletkou je potom kixs pri medziplanetárnom slalome, čo nutne vyústi do post - postapo - apokalypse. A prosím, ako pri 99,68% ve-fa, nepoďme tu riešiť implementáciu výsledkov Hawkingových teórií Einsteinových rovníc gravitačného poľa (nech už táto veta znamená čokoľvek), ale zamerajme sa na pointu, ktorou je zaujímavé a hlavne zábavne podané scifko, kde tie 2 hoďky zmiznú ako atmosféra Zeme v gravitačnom poli Jupitera. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (3)

  • Trailer na film bol prvýkrát predstavený 25.12.2018 v Čínskom múzeu pre letectvo a vesmír v Pekingu. [Zdroj: mtime.com] (Enceladus)
  • S tržbami 693 milióny amerických dolarů v Číně (700 miliónů celosvětově) se ke květnu roku 2019 jedná o druhý nejvýdělečnější čínský film všech dob. (Jirka_Šč)

Související novinky

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

27.12.2019

Čína, druhý největší filmový trh po Spojených státech amerických, se dlouhé roky zdála být pro Hollywood jedním z hlavních terčů filmového marketingu. Pakliže studia chtěla zaútočit na tamější… (více)

Reklama

Reklama