Reklama

Reklama

Advokát John Clark žije spokojeně se svou manželkou Beverly a dvěma dětmi. Přichází však krize středního věku a Johnovi začne vadit jeho životní rutina, chce víc. Během svých cest metrem domů si několikrát povšimne Taneční školy slečny Mitzi, v jejímž okně stojí neznámá dívka. Touží ji poznat, a proto se ke slečně Mitzi zapíše do kurzu tance. Ve škole, která se tak tak drží nad vodou, dělá dívka z okna Paulina druhou lektorku. Tanečnice Bobbie, která touží zúčastnit se chicagské soutěže, Johnovi prozradí, že talentovaná Paulina se dostala až do finále světové taneční soutěže, ale hned nato se s přítelem a partnerem rozešli. John si všimne, že v kurzu tančí v převlečení i jeho kolega z práce Link Peterson. Ten se mu svěří, že sní o veřejném tanečním vystoupení. Jednou se John osmělí a pozve Paulinu na večeři. Paulina mu odpoví, že se zásadně se žáky školy nestýká. Dodá, že jestli má zájem jen o ni, ať do kurzu nechodí. John si uvědomí, že chce skutečně tancovat. Mitzi ho přemluví, aby s Bobbií vytvořili pár pro chicagskou soutěž... Beverly zatím nechápe, proč chodí její manžel tak pozdě domů. Když se jí kolegyně svěří s nevěrou svého manžela, začne Johna podezřívat a najme si detektiva Devinea. Ten zjistí, že se John učí tancovat, a sdělí to Beverly. Beverly se dotkne, že jí o tom John neřekl, a začne se doma tajně učit tančit. Devineovi řekne, že už jeho služby nepotřebuje. Ve škole zatím všichni trénují na soutěž. Johnovi nejdou latinské tance, a tak požádá Linka, aby je s Bobbií nacvičil, John zůstane u klasických. Paulina se Johnovi omluví, že nepřijala jeho pozvání. Svěří se mu, že žije jen pro tanec. Vezme Johna večer do školy a pomáhá mu vypilovat soutěžní tanec. Detektiv Devine, který se příjde na soutěž podívat, pozve také Beverly a Johnovu dceru Jennu. Link s Bobbií v latinských tancích postoupí do finále. Johnovi se klasika s Bobbií také daří – až do chvíle, kdy John zaslechne povzbuzování Jenny. Přestane se soustředit a Bobbie nešťastně upadne... John běží za Beverly, ale ta mu vyčte, že jí nic neřekl. John do taneční školy přestane chodit. Od Linka se pak dozví, že Paulina odjíždí do Anglie a zve ho na večírek na rozloučenou... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrneme: On se po X letech monotónního života nudí. Najde si koníčka. Řádně Jí to neoznámí. Ona ho začne (neoprávněně) podezřívat. Nechá ho špehovat. Tajně přitáhne neukázněnou dceru na Jeho Velký den. Ten se, samozřejmě, posere. Ona mu vyčte troufalost, jíž je opomenutí Ohlašovací povinnosti. (Pasivně) agresivně jej přinutí vzdát se koníčka. "Odpustí mu", navrhne návrat ke kratochvíli a krom viny mu zároveň vsugeruje touhu sdílet i volný čas a Tu jednu věc s Ní. Aneb Jak se vetřít i do posledního volného zlomku partnerova života 101. Opomněla jsem něco? Jestli tohle je romantika, vážně není nic pro mne. Nechutné. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Vůbec se mi nelíbila dějová linka se Suzan Sarandon (a nejradši bych ji vystřihla úplně, včetně písně Book of love - i ze soundtracku, navíc úplně nedávám, kterak SS při záklonu "podává" růži své kolegyni, aby měla volné ruce), aby film zůstal bez velkého dramatu a zdůvodnění, které stejně nechápu a nikdy nepochopím. Totiž, když někdo svůj milovaný protějšek někam nezahrne, nebo mu nedá vědět o svých snech, je to zkrátka hodně divný (navíc je sám proti sobě) a může si to zdůvodňovat, jak chce, tím spíš, že mu na konci právě to zahrnutí do všeho žádný problém nedělalo. I když mám k filmu takové své výhrady, miluju ho! Zbožňuju Jennifer Lopez, Richarda Gera, Stanleyho Tucciho a všechny ostatní zúčastněné! Miluju soundtrack k filmu a pravidelně při něm zdobím vánoční stromek. Krásný romantický film plný excelentního tance. ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Romantika s lehkým nádechem komedie určená spíše ženám. Gere se do takových rolí hodí, ale rozhodně natočil lepší filmy. Jennifer Lopez zde dokazuje, že je rozhodně lepší tanečnicí než herečkou a je celkem sympatické se na ní dívat. Celkově je ale tento film průměrný. Proto raději vezměte partnera a sami běžte své taneční umění předvést na parket. Možná se více pobavíte ... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zabehnutý chicagský právnik John Clark rieši krízu stredného veku netradičným spôsobom. Nenajde si mladšiu milenku, neprepadne hazardu, alkoholu alebo nedaj bože drogám. Prihlási sa do súkromnej školy spoločenského tanca. Je to remake rovnomenného japonského snímku, ktorý v roku 1996 natočil režisér Masayuki Suo. V americkej verzii si zahrali známi hollywoodskí herci. Mňa najviac potešila nádherná Jennifer Lopez. Nerád tancujem. Nemám ku tomu vzťah. Nedokážem týmto spôsobom vyjadriť svoje emócie. Preto ani filmy o tanci mi nič nehovoria. Toto je jeden z tých lepších, čo som videl. Neteenagerský tanečný film. ** ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Príjemný film bez vážnejšej zápletky. V podstate som sa nenudila, ale nemôžem ani povedať, že by to bola strašná zábava. Ale som rada, že to dopadlo tak, ako to dopadlo, lebo keby sa z toho vyvinula manželská kríza, bolo by to otrasné a navyše som od začiatku tvrdošíjne vyvracala názor môjho otca, že sa Gere musí dať dokopy s Lopez, a takto som mala pravdu:-) Inak J. Lo ako herečku nemám rada - furt hrá len také presladené "nebesky" krásne chudinky, čo na všetko pozerajú príliš vážne (viď Kráska z Manhattanu alebo Svadby podľa Mary) - a tu detto. Našťastie tu bol aj Richard Gere, ktorý je napriek veku strašný sympaťák, a Susan Sarandon, ktorá snáď ani nemôže byť zlá. Škoda len, že to bolo o ničom. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Přímo z natáčení byly odcizeny šperky v hodnotě 4 000 dolarů, které ve filmu nosí Susan Sarandon. (imro)
  • Snímek získal nominaci na Golden Satellite Award v kategorii Nejlepší původní píseň, konkrétně za „The Book Of Love Stephena Merritta“. (imro)
  • Richard Gere si taneční kroky vyzkoušel už v největším hitu studia Miramax Chicago, kde také ztvárnil právníka. (imro)

Reklama

Reklama