Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (875)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Příběh je v podstatě jednoduchý. Přesto je nevšedním zážitkem sledovat hlavní postavu a tu neuvěřitelnou touhu po přežití a následné pomstě. DiCaprio ukázal, jak kvalitním a všestranným hercem je. Vynikající je také práce s kamerou, zvláště pak úvodní scény v lese a souboj s medvědem. Jen by to nemuselo být tak zdlouhavé, klidně by se dala půlhodinka ubrat. Jinak jde o výborný mrazivý počin.

plakát

Kruhy (2017) 

Kruhy pouze těží z velkého úspěchu prvního dílu. Originalita žádná, jen nastavovaná kaše. Zbytečné pokračování na jedno zhlédnutí.

plakát

Spása (2014) 

Tenhle western mi opravdu sednul. Samotná zápletka není sice nijak originální, přesto má tenhle film co nabídnout. Mikkelsen výborný, Eva Green nepromluví jediné slovo a přesto je dokonalá a záporák je tak přesvědčivý, že bych mu s chutí brokovnicí ustřelil palici. Z filmu je zřetelně cítit atmosféra strachu, nakonec ale přichází opravdová spása. Tenhle western považuji za velice povedený.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Svým pojetím tohle pokračování už vyčnívá z řady původních dílů. Jde o naprosto nereálnou akční podívanou, která mě ale přesto bavila a na víc než 2 hodiny jsem si užil zběsilých honiček, přestřelek a soubojů. Jenom se u toho nesmí vůbec používat mozek. Úsměvné je také neustálé špičkování Stathama s Johnsonem, takže jsem nakonec dostal to, co jsem tak nějak chtěl - čistou zábavu.

plakát

Sirotčinec (2007) 

Slušně odvedená práce se zvláštní atmosférou a zajímavou pointou. Zároveň jsem tu neobjevil nic výjimečného, i když svoje kouzlo tenhle horor určitě má. Na víc jak tři hvězdy to ale nevidím.

plakát

Dívka ve vlaku (2016) 

Od tohoto filmu jsem čekal asi trošku víc. Námět a zpracování není vůbec špatné, jenže tohle dílko ve výsledku spadá do čistě tuctového krimi, kde je finále hodně předvídatelné, takže za mě 60%.

plakát

Sedm statečných (2016) 

Když jsem zjistil, že se tohle bude natáčet, chytil jsem se za hlavu a na chvíli jsem ztratil dech, protože klasiku všech westernů považuji za nedotknutelnou. Výsledek mě ale docela potěšil, i když kvalit předlohy nedosahuje. Naštěstí zůstal jen námět, vše ostatní je tak nějak odlišné. Tahle předělávka vůbec není špatná, jen nechápu, proč tam musí být hlavní postavou černoch (nic proti Washingtonovi). A záporák mohl skončit trošku drsnější smrtí.

plakát

Mechanik zabiják: Vzkříšení (2016) 

Statham mě bavil přibližně stejně jako v minulém díle. Jeho drsňácká kamenná tvář má prostě svoje kouzlo a v akčních filmech mi opravdu sedí. Líbila se mi např. scéna s bazénem na střeše, ta se povedla. Jessica Alba je sice kočka, ale mezi herečky bych jí moc nepočítal. No co, Jason přece nebude mít po boku nějakou ošklivku... Hodnocení dávám stejné jako v případě jedničky.

plakát

John Wick 2 (2017) 

John Wick kosí své nepřátele v úplně stejném duchu jako v prvním díle. Bojové scény a přestřelky jsou na stejné úrovni jako v jedničce a proto dávám i stejné hodnocení.

plakát

Život (2017) 

Pro mě je "Život" celkem příjemné překvapení. Děj se sice rozjíždí pomalu, jenže jak na vesmírné stanici roste buňka v laboratoři, tak ve mně postupně rostlo i napětí a já očekával, jak se nový život bude postupně vyvíjet a jaké problémy posádce přinese... Zajímavé sci-fi, které si ponechalo otevřená vrátka pro případné pokračování.