Reklama

Reklama

Mal de ojo

  • angličtina Evil Eye
Trailer

Obsahy(1)

Nala (Paola Miguel), třináctiletá dívka z města, odjíždí se svou rodinou k babičce na venkov, aby se pokusila najít lék na záhadnou nemoc své malé sestry. Brzy však zjistí, že babička není úplně taková, jak se zdá. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak hned začiatok, mi prišiel divný tým, že rodičia na dlhší čas zveria dieťa do rúk babičky ďaleko od civilizácie a pritom to dieťa máva časté záchvaty a umiera. A oni si len tak odídu. S príbehom a hlavne logikov sa tu nikto nesral a bolo to vidieť až do konca  filmu . Boli tu snové sekvencie a tak časte, že ma to po čase začalo otravovať, lebo sa miesili z realitou a potom som hádal, čo je skutočnosť a čo zas len sen.  Preto je to celkom chaoticky natočené a po hereckej stránke je to tiež mdlé. Sú tu nejaké tie rituály, jedna zaujímavá legenda o čarodejnici a i nejaká tá atmosféra v lese či v ponurom starom dome. Triky boli viac úsmevne ako slušné. Tento čarodejnícky horor mi až tak nesadol ako niektorí jeho kolegovia a chybu vidím hlavne nezaujímavom spracovaní. Slabé 3*. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Príbehu síce trvá kým sa rozbehne, no potom ide na plné obrátky. Mal som z neho nervné pocity a zažíval som hrozné chvíle spolu so sestrami. Film ma do seba úplne vtiahol a mal som chuť skočiť a postaviť sa ich babičke. Tá bola desivá, creepy a odporná, čiže skvelá. Záverečný twist odhalil karty a musím povedať, že táto Mexická vec sa vydarila. Ako bonus sú skvelé masky. Hlavne čarodejnica bez kože, tam sa museli maskéri vyblázniť! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mytologická mexická legenda o čarodějnici, která se krmí na dětech! Leden nám přinesl zatím 2 slušné hororové žánrovky. Tím prvním je překvápko Slasher Sick a druhým překvapkem je tahle mexická strašidelná báchorka, kde se jen opět potvrdila má slabost pro čarodějnice a creepy babky. Isaac Ezban už natočil slušný mindfuck Smyčka, takže není úplný nováček a po technické stránce je Mal de Ojo velmi kvalitní, což je vždy pro mne jeden ze základních pilířů, protože podfinancované horory mě zkrátka už neberou. Příběh pojednává o dvou sestrách, které jedou navštívit svou babičku, rodiče se zatím snaží najít lék pro sestru nejmladší a tak stráví s babkou krušné chvíle, protože je nejen protivná, mrzutá, přísná a nepříjemná, ale je také čarodějnicí. Film má sice pomalejší tempo, ale výrazně nenudí, je tu pár lekaček ( sice nic infarktového, ale jsou tu), nejvíce zaujme atmosféra a samotná babka, která je zkrátka creepy ( svlečená z kůže vypadá výborně, tam se maskéři vyřádili) a působivá je i historka chůvy k dětem, která je příjemně děsivá. Za mne dobrý, tenhle mexický Folk fairytale můžu. Mohlo to být sice intenzivnější a brutálnější, ale čarodějky mám radši než duchy a démony, takže jsem spokojen. 7/10. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Ale jo, slušný to bylo. V záplavě těch sajrajtů, které zatím z kraje roku vychází, jsem se u tohoto alespoň nenudil a do konce jsem to dokoukal bez obtíží. Rodiče nechají na venkově u babči své dvě dcery a odjíždí pryč, kamsi do okolí, hledat lék na smrtelnou nemoc pro svou mladší holčíčku. V hlavní roli zde máme čarodějnictví, okultismus a rituály. Vše je opřeno o strašidelný příběh/legendu z minulosti. Ta však po příjezdu a seznámení se s tou starou potvorou, začne nabývat na skutečnosti. Babča je celkem nepříjemná. Sny a noční můry jsou povedené. Jsou tu asi dva slušné jumpscary a dojde trochu i na gore. Posledních cca 45 minut se film veze ve slušném tempu a neustále se něco děje. Kámenem úrazu však je to, že člověk tak trochu tuší, kam to asi vše bude směřovat a konec není těžké odhadnout. Chyběl mi tam onen moment překvapení. Chování starší dcery je někdy taky kreténský. Na Mexikánce ucházející ale mohlo se z toho vytřískat určitě o něco více. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Slabota. Príbeh spojený s čarodejníctvom a rôznymi rituálmi a praktikami okultizmu je najväčším plusom filmu a je vcelku zaujímavý, no po hororovej stránke (atmosféra) je film veľmi pomalý, mierny a nie príliš funkčný (ľakačky, stará babka nie je vôbec tak creepy ako asi tvorcovia zamýšľali). Výslednému dojmu nepomáhajú ani herecké výkony mexických hercov. Očakávam, že 60% ktoré film momentálne drží, bude veľmi rýchlo padať... 40% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu zmiňovaný duch Baka je znám v haitském kultu vúdú. Je to zlovolný šotek či skřítek zvaný též „rudý noční lidožrout“. Bakové jsou děsiví a krutí duchové, na Haiti se jich obávají nejen lidé, ale dokonce i některá loa (božstva). K zamezení negativního působení Baky se používá určitý druh ochranného znaku (veve). Etymologicky je jméno Baka odvozené ze slova Mbaka, což je název etnické skupiny žijící v pralesích Konga. Jsou to lidé malé postavy, proto Haiťané tomuto duchovi někdy říkají „ti Baka“, tj. malý Baka. (Adramelech)

Reklama

Reklama