Reklama

Reklama

Jeepers Creepers 2

  • USA Jeepers Creepers 2 (více)
Trailer 1

Jednou za 23 let se probudí zlo a 23 dní se krmí na lidech...
Parta teenagerů - basketbalistů a jejich trenéři se vracejí školním autobusem po odlehlé dálnici ze zápasu domů. Po cestě praskne pneumatika, autobus se stane nepojízdným a basketbalisté zůstanou odříznuti od civilizace. Blíží se noc a krvelačné monstrum se zrovna po 23 letech probudilo. A má hlad. Velký hlad... (vw.cobra)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Dvojku snad ani nelze brát jako čistý horor. Dopadlo to zcela jinak. Nevím, jestli to režisér tak chtěl, ale vyšla z toho taková hororová parodie sama sebe. Dvojku jsem viděl jako první a viděl jsem ji v kině, takže jsem si myslel, že je to tak natočené schválně. V tu chvíli se mi to moc líbilo a dal bych tomu klidně 5*. Jenže pak jsem se koukl na první film a to můj přístup pozměnilo. Koukl jsem se znovu na dvojku a v kontextu s jedničkou je špatná. Avšak jako samostatný film funguje dobře. Krom toho je tu několik scén, ze kterých mě mrazilo nehledě na celkový pohled (strašák v poli vs. kluk, noční střelba z auta na dravce). Celkově vzato je druhý film velmi dobrý sám o sobě a mizerný jako pokračování, ale 65% = 3/5 tomu dám. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já fakt nevím, zda je dementnější jednička či dvojka. Neberu v potaz dobře mířené rány "jeho" hvězdicí, které byly vždy a v každém případě perfektně načasované - však byl z vesmíru ne?, kurva... Ale to připitomělé srovnání s Predátorem, které z filmu čišelo každým coulem - to si snad dělal pan režisér prdel! Predátor měřil své síly s profesionálními vojáky, ale tady tento nekňuba..? Parta dětí ze školy a holka ho propíchne kůlem jako by se nic nedělo. A to tato "kultovní" postava žije 1000 let. Z toho každých 23 se pěkně nažere. To nám dává tak 45 nažrání. Můžu snad opomenout sílu legend, které si lidé odpradávna vyprávějí? Vždy by na něj byli připraveni!!! To si pište pane režisére. Stvořil jste stvůru, kterou by si i ten ubohý Freddy dal jako předkrm. Navíc ta banalita se selekcí obětí. Kdyby se chytrák živil strachem jiných (jak bylo zmiňováno) a kdyby se před ním vyselektovaný nemohl v žádném případě ukrýt, proč si vybírá tak laciné oběti a nevleze třeba do města? Já vím, už by to nemělo atmosféru Kukuřičných dětí. ...Nebudu se dál rozepisovat nad touto ubohostí, ač hloupým filmům věnuji více prostoru než normálním - asi proto, že mám nutkání z lidí doslova vykopat přízemní myšlení. Jedna hvězda jen za ten satisfakční závěr. ...A stejně to už byla předzvěst "trojky"... až se ten idiot z vesmíru vzbudí ... určitě pan, co ho zabil ve "dvojce" netrefí. PS: Jo a ještě mě pořádně štve, že si ten křídlatý blbec vybral jako skoro první oběť řidičku autobusu - ona jediná, kromě vraha "křídlatého blbce", byla schopna skutečně racionálně uvažovat a snad i svézt příběh do trochu jiné, povzbudivější roviny. ()

Reklama

Ištván87 odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z výrazných zástupců špatných pokračování. Je vidět, jak dokáží peníze, popř. úspěch zamotat člověku hlavu. Victor Salva se stal obětí úspěšnosti prvního dílu a natočil slátaninu nejhlubšího zrna. Co oceňuji je výborná práce nakrknutého farmáře, který pochopil jak se má s hororovými zabijáky zacházet. To se v hororru, kde tradičně zabijáka praští po hlavě pohrabáčem a myslejí si že je všechno v pořádku velice příjemným oživením. Nicméně za tu omáčku na začátku, za tu omáčku uprostřed a za ty hektolitry omáčky na konci nemůžu dát vážně ani jednu jedinou hvězdičku. Koukat se půldruhé hodiny na bandu amerických, hormony nadopovaných teenagerů, kteří ze sebe solí neskutečná moudra a rádoby drsné hlášky, to bylo sakra utrpení. A když se k tomu přidá roztleskávačka/vědma, tak bylo vymalováno. Je pravda, že některé momenty byly velmi vtipné, ale vzhledem k tomu, že to nebyli tvůrci zamýšlené vtipy, tak se nedá svítit. Odpad jak vyšitej... ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Súdiac podľa hodnotenia čsfd, dávam za pravdu tým, ktorí tvrdia, že Amíci sa dokážu baviť lepšie než my. Tak nám treba... Možno som nejak divne postihnutý, možno som si len JC2 pozrel "v tom správnom čase", ale mám pocit, že tu atmosféra funguje viac než dobre (čo u béčka fakt poteší) a že strašidelnosť je na rozdiel od jednotky prítomná permanentne. JC2 je komorná existenciálna dráma s teenagermi konverzujúcimi primerane svojmu veku (nikto tu hádam neočakával, že budú sypať perly ducha) a nadprirodzeným desom (od ktorého hádam nikto neočakával, že sa bude správať podľa želania kohokoľvek). Všetky tie alogické scény v afektovanom a efektnom aranžmá som si naozaj vychutnal ("pick up" scény, hypnotická "upside down" scéna, "head off" scéna, záverečná morbídna "private cemetery" scéna s paródiou na Ukrižovanie, démon umierajúci tak, že oči nezatvára, on si ich zakrýva - napadá ma paralela so Švankmajerovou Alenkou a scénou s húsenicou, ktorá si oči pre zmenu zašíva: "A teraz ma nechajte v kľude spať." - a najmä scéna s okýpteným démonom, ktorý robí čo môže, aby sa dostal k čerstvej "súčiastke", wow!) a s potešením konštatujem, že mi konečne došlo, že Creeperova tvár nie je výsledkom neschopnosti tvorcov (designer sa inšpiroval starou dobrou školou Raya Harryhausena, čo mi pripadá úplne úžasné). Rastie nám nová hororová legenda, páni. PS: Páči sa mi, ak čierny humor v horore nevyvolá salvy smiechu, ale len mierny úsmev - vodič, ktorý bude čoskoro "out of order", pretože netvorovi poslúži ako zdroj nejakej "súčiastky", má vzadu na aute nápis (ktorý som si už mimochodom nechal vytetovať na zátylok): I´M NOT A COMPLETE IDIOT, SOME PARTS ARE MISSING! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Jeepers Creepers 2“ je klasické pokračování, které využívá podobnou kostru a staví jenom na tom, že těch lidí, kteří mají umřít je o hodně víc. Sem tam se objeví nějaký ten špatný CGI efekt, který tomu na děsu moc nepřidá, ale tak i tohle je zlo nejen moderního hororu, ale filmu celkově. Pokud se vám to monstrum líbilo, je to v podstatě jediný důvod, proč se na film podívat. Jinak není moc proč. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní protagonista z předchozího dílu hororové série Justin Long se ve filmu objevil, jeho filmová partnerka Gina Philips ale v pokračování účinkovat odmítla. (Dlee)
  • Interiéry autobusu byly natáčeny v letištním hangáru. (SidneyP)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (Amras)

Reklama

Reklama