Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačovému programátorovi Simonovi se doma objevují podivné balíčky. Každý den jeden. Všechny prázdné. Začíná si z bytu budovat pevnost a podezírat všechny sousedy: správce domu, starého vynálezce, osamělou sestřičku i neurvalce se psem. Jeho strach přerůstá v paranoiu, která mu znemožňuje věnovat se práci. A balíčky přicházejí a přicházejí. Jenže prázdné se jen zdají. Ve skutečnosti jsou plné viru 1.0. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Takže z toho nakonec vylezla jakási kritika konzumní společnosti, která si atmosférou snaží hrát na Pí, ale úplně na to nemá. Navíc je to celé podané dost depresivně, včetně konce. Ona ta atmosféra není úplně špatná, jaksi zajímavé to celé je, ale není to prostě silné. On ten film působí poněkud táhle, ačkoli mě spíš bavil než nudil, ale je tam prostě znát, že to mohlo být silnější, důraznější a snad i kratší. Podobný problém mám i s Eraserhead - tam atmosféra je, ale není dostatečně silná. Virus 1.0 je vlastně stejný případ, i když není úplně špatný. A zase jsem někde po dlouhé době viděl Jeremyho Sista. 3* ()

gusman 

všechny recenze uživatele

V životě jsem nepochopil jenom dva filmy. Donnie Darko a tohle dílko. Hustá atmosféra jako přírodní čerstvé mléko, svět kostky smíchaný s matrixem a prostě naprosto originální styl filmu (produkce Rumunsko / Island hodně napovída:-). Absolutně jsem ten film nestihl a nejhorší je, že mám dojem, že pokud si to pustím podruhé, nic se nevysvětlí. I kvůli tomu hodnotím 4. hvězdičkami. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

teda . . . po vizuálnej stránke naozaj dokonalé, po stránke atmosférickej mrazivo dokonalé a po stránke obsahovej - príšerne dokonalé . . . o hlbšie vysvetlenie sa tu radšej nepokúšam, najprv si to musím utriediť sám v sebe, ale každopádne tak zhustenú atmosféru v tak vizuálne strhujúcom a pesimistickom filme som jakživ nevidel ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě překvapil. Čekala jsem něco víc mainstreamového, akčnějšího, skrz naskrz profláklého. Dostalo se mi však snového, surrealistického, depresivního a skoro až steampunkově laděného snímku. Zvláštní kamera, barvy, chování postav, zkrátka všechno je to jak z jiného světa. Bylo by se mi to hodně zamlouvalo nebýt dlouhých prázdných částí a mého pocitu jakési nedotaženosti nápadu. Měla jsem z toho pocit, že nejdřív někdo vymyslel prostředí a postavy a až poté se snažil na to panoptikum naroubovat nějaký příběh. Vychází jim to tak napůl. A napadla mě teď taková věc - jaké by to asi bylo sledovat tenhle film po pořádným jointu nebo papíru LSD. Nevím proč mě to napadá, ale myslím si, že by to mohl být docela jiný zážitek. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Tento film je nudný! Kdo chce vědět proč, ať čte dál. (následují spoilery) Kritika moderního konzumního života („nakupování nic nevyřeší“), ale i varování před chytrou strategií potravinových firem, které se nám snaží prodat své výrobky velice promyšlenými způsoby. Jedná o vir, který vás infikuje nakupovací horečkou třeba po mléku. V upgradované verzi už toho nakupujete víc. Nad ničím nepřemýšlíte, jen kupujete. Ten vir je nanotechnologického původu. Pohybujeme se tedy v žánru nanopunku. Ač se tvůrci snaží sebevíc (originální myšlenka, zajímavé vizuální zpracování), film neuvěřitelně vázne. Všechno to působí ochotnicky (a herci jsou nevýrazní), čemuž přihrává ještě fakt, že jsem jednou zahlédl klesající mikrofon u horního okraje obrazu... One point 0 je promarněná šance na originální film. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Na filmovém festivalu Sundance získal snímek Velkou cenu poroty v kategorii nejlepší drama. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Rumunsku, převážně v Bukurešti. (Terva)
  • Adam, hlava robota, byl dabován dvěma herci, Udo Kierem a Jeremy Sistem. (Cheeker)

Reklama

Reklama