Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačovému programátorovi Simonovi se doma objevují podivné balíčky. Každý den jeden. Všechny prázdné. Začíná si z bytu budovat pevnost a podezírat všechny sousedy: správce domu, starého vynálezce, osamělou sestřičku i neurvalce se psem. Jeho strach přerůstá v paranoiu, která mu znemožňuje věnovat se práci. A balíčky přicházejí a přicházejí. Jenže prázdné se jen zdají. Ve skutečnosti jsou plné viru 1.0. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

gusman 

všechny recenze uživatele

V životě jsem nepochopil jenom dva filmy. Donnie Darko a tohle dílko. Hustá atmosféra jako přírodní čerstvé mléko, svět kostky smíchaný s matrixem a prostě naprosto originální styl filmu (produkce Rumunsko / Island hodně napovída:-). Absolutně jsem ten film nestihl a nejhorší je, že mám dojem, že pokud si to pustím podruhé, nic se nevysvětlí. I kvůli tomu hodnotím 4. hvězdičkami. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

A ono to nakonec někde hluboko uvnitř přece jen nějaký smysl mít bude, jenže celý film mě nedokázal dokopat k tomu, abych se po něm začal pídit. Jakési letmé vysvětlení by tu bylo, jenže aby to něco řeklo divákovi, na to je to podle mě celé moc komplikované, zmatené, depresivní, dost silně paranoidní a zbytečně moc bezútěšné a bezvýchodné. Ostatně, stejně špatné a nepříjemné jako samotná paranoia mi přijde celý film, který má ještě tu smůlu, že jej, na rozdíl od paranoie, podstoupíte zcela dobrovolně. Zaujme tak možná docela pěkná řádka známějších herců a hereček, jenže ani ta to nezachrání. Na podobný styl filmů je prostě můj intelekt zkrátka moc línej. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě překvapil. Čekala jsem něco víc mainstreamového, akčnějšího, skrz naskrz profláklého. Dostalo se mi však snového, surrealistického, depresivního a skoro až steampunkově laděného snímku. Zvláštní kamera, barvy, chování postav, zkrátka všechno je to jak z jiného světa. Bylo by se mi to hodně zamlouvalo nebýt dlouhých prázdných částí a mého pocitu jakési nedotaženosti nápadu. Měla jsem z toho pocit, že nejdřív někdo vymyslel prostředí a postavy a až poté se snažil na to panoptikum naroubovat nějaký příběh. Vychází jim to tak napůl. A napadla mě teď taková věc - jaké by to asi bylo sledovat tenhle film po pořádným jointu nebo papíru LSD. Nevím proč mě to napadá, ale myslím si, že by to mohl být docela jiný zážitek. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No nebylo to špatné, ale stále jsme věřil, že se dočkám něčeho navíc. Ono nápad, že umělý vir nutí lidi kupovat určitou značku výrobků a čím dál tím častěji je nutit tyto výrobky kupovat je sice zajímavý, ale zde mne to zpracování nějak moc nebavilo... Nebylo to zlé to postupné podléhání viru v kombinaci s poslíčkem (dobrý nebo zlý?) a pár ,,úlety,, jako barová párty, návštěva souseda do toho údržbář z domu... Jak říkám nebylo to zlé, ale čekal jsme víc 3z5 ač chápu ty co daly za 4 a vcelku i ty co za 2 není to snadné hodnocení... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Áno. Pre počítačových bláznov a paranoikov, čo vyjdú z bytu iba keď už majú umrieť od hladu, to musí byť celkom slušný nárez. Pre mňa je to len ďalší nedotiahnutý príbeh (možno v tom je jeho čaro), ktorý len približne nahliadne (ako hlavná postava) do príbytkov svojich čudných susedov. Všetci sú tu nejakým spôsobom divný (čomu zodpovedá obsadenie hercov), absolútne nič sa nevysvetlí a príbeh skončí keď to najmenej očakávate. Trošku nudne podané. Atmosférou mi to pripomínalo Pí alebo Cube Zero (príbeh sa odohráva v jednom dome), ktoré sú o dosť zaujímavejšie. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Deborah Kara Unger získala na festivalu fantasy filmů v Malaze cenu pro nejlepší herečku. (Terva)
  • Na filmovém festivalu Sundance získal snímek Velkou cenu poroty v kategorii nejlepší drama. (Terva)
  • Jeff Renfore a Martein Thorsson si v kategorii nejlepší scénář odnesli cenu AQCC, kterou jim udělil filmový festival Fant-Asia v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama