Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže mladý středoškolák John Cusack obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří? Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku. Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vám ulahodí podstatne viacej ak si ho pozriete v správnom čase. Jeden z tých filmov, ktoré sa hrajú na úprimnosť, a ktorým sa to dá aj veriť. Crowe si zvolil predsa len trochu všednejšiu tému na svoj debut, v ktorej sa ale objavili všetky prvky, ktoré bude neskôr používať a ktoré ho rozhodne radia k veľmi zaujímavým americkým režisérom. Láska k dievčaťu, rozhodovanie sa čo so svojím životom, po strednej škole. Myslím si, že tá téma je väčšine ľudí veľmi známa. Troška my vadila druhá dejová línia a to vzťah hlavnej hrdinky s otcom, ktorý trocha spomaloval vzťah ústrednej dvojice, ktorá filmu zabezpečila pár silným miest. Státie pod oknom s rádiom na pozadí piesne in your eyes je nezabudnuteľné. Herci sú veľmi príjemný. Aj hlavný aj vedľajší. Páči sa mi ako Crowe strieda scény, aké dejové prechody používa a aké prostredie využíva k tomu aby porozprával všedný príbeh po svojom. Rozhodne jeden z filmov, ktoré sa dajú pozrieť viac krát. Len ako vravím, ak vystihnete správny moment, môže to byť jeden z tých filmov, ktoré si vás získajú a nepustia. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, bolo vidno ze Kameron Krou je talentovany reziser, rezisersky je to na urovni, mlady John Cusack zase hraje chlapca, ktory chce ziskat zaludok svojej milovanej, teda pardon, srdce svojej milovanej. Dost som veril aj v tu fyziku, co vznikla medzi chlapom a dievcatom, teda zase pardon, veril som v chemiu, ktora medzi nimi prebehla. Film skor pre maturantov a pre stredoskolsku mladez, chytilo ma vsak to, ze laska nabutrala plany mladej studentke : 71 % ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, když se údajná skoro třicet let stará "kultovka" ukáže být skutečně kultovní, ale jinak, než byste ve škatuli "romantická komedie" čekali. Say Anything je skvěle napsaná a výborně zahraná, trochu veselá, a hlavně velmi lidská vztahová záležitost (pozor, nejen o vztahu dvou hlavních postav), která po všech těch tradičních více či méně povedených limonádách dokáže hodně překvapit. Johnu Cusackovi nejde nefandit, i když objektivně jeho Lloyd nepochopitelně mrhá svým talentem - přičemž obdivuhodně kryje záda svojí sestře, které zůstal na krku malý synek. A Diane pro změnu taky v zásadě řeší to, co vzešlo z vyrůstání jen s všemožně se snažícím, ale přece jen nedokonalým otcem. Nečekejte, že se budete smíchy válet po zemi nebo slzet dojetím, tenhle film si vás dokáže získat něčím úplně jiným. 80% ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Poněkud "umluvená" romance, s brilantní větou: ..."já jí dal srdce, a ona mě pero". Příběh dvou mladých, z nichž jeden dával do vztahu víc, než ten druhý. John Cusack byl vynikající a ta zápletka s finančním podvodem Dianina otce se mi zdála docela pozoruhodná. Výborný výběr písní, což je u Crowa už pravidlem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější věc na celym filmu je to, že konečně vim, odkud se vzala inspirace pro legendární scénu s magičem nad hlavou v Noci v Roxbury. Jinak jsem tam neobjevil nic, co by stálo za zmínku. John Cusack tradičně působí jako úplná trubka a lítá tam pořád jak magor v kabátu, přestože je léto a všichni okolo jsou tam v tričkách a v kraťasech. Mladičká Ione Skye sice byla celkem hezká, ale přišla mi v týhle roli jako strašná kráva. Asi bych vzal radši za vděk Lili Taylor, která za rok složila 65 depresivních písniček o nešťastný lásce. Navíc tohle nefunguje ani jako nějaká teen-komedie, u který bych třeba zavzpomínal na bouřlivý mládí. Tady jsou hlavní postavy tak strašně zodpovědný, že kdyby se to točilo v dnešní koronovirální době, tak nejspíš budou mít pohlavní styk přes skype a navíc v rouškách. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • John Cusack v tomto filmu hraje bratra své skutečné sestry, Joan Cusackové. (Ištván87)

Reklama

Reklama