Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a otevřené okno (E36)

(epizoda)
  • Francie Maigret et la fenêtre ouverte (více)

Maigretův synovec, inspektor Paul Lachenal, přichází na policii s předvolaným Oscarem Lagetem, známým podvodníkem a hochštaplerem. V hale na něj čeká i skupinka lidí, které nějakým způsobem podvedl a okradl. Ve tři hodiny, kdy končí jeho obligátní siesta, se ozve výstřel, Laget byl zastřelen. Maigret zahajuje vyšetřování. Hovoří s Lagetovou mladou a krásnou ženou Sylvií, bývalou tanečnicí, mladým párem Odile a Michelem Rivierovými, které Laget nalákal na založení společnosti a pak jejich útraty využil na jiné účely, s bývalou prostitutkou a nyní majitelkou nočního podniku Madeleine LeGoffovou i starým panem Feldmanem, jehož příběh je ze všech nejdojemnější. Starý muž se vrátil z koncentračního tábora, kde byl jakožto Žid zavřený, a Laget se mezitím zmocnil jeho bytu a pronajal ho jiným lidem. Žádný z přítomných teď už nemá šanci dočkat se spravedlnosti... a možná někdo z nich vzal právo do svých rukou. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigretovi svědčí skromné televizní zpracování. Nerada bych byla osočena z rouhání, ale Cremer je mnohem lepší Maigret, než Gabin. A jelikož tenhle díl režíroval Granier-Deferre, bylo jasné předem, že bude patřit k tomu nejlepšímu. Ruka zkušeného režiséra napínavých příběhů se nezapřela. ()

Reklama

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát mi na Simenona zápletka a vrah přišly brzy průhledné, ale i tak to mělo své obvyklé kouzlo. A francouzští herci hrají opravdu dobře a že v každém dílu je nejméně jedna (někdy i dvě, jako v tomto dílu) opravdu krásná mladá herečka je bonus za hvězdičku navíc. A čeští herci v menších rolích samozřejmě také osvěžením k pozorování. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bruno Cremer jako Maigret není podle mě horší než Gabin. Je jen trochu jiný. Tato epizoda mě zaujala možná i tím, že vyšetřování probíhalo pouze v domě, kde došlo k zločinu. A vidět B. Švarce bylo příjemné. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama