Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Hudební

Recenze (748)

plakát

Fany (1995) 

Musela jsem si přiznat pravdu a ubrat jednu hvězdičku. Pana Kachyňu velmi obdivuji, ale tento film ráda nemám. Neztotožňuji se s většinou v názoru, že Bohdalová byla v roli Fany skvělá. Podle mě nebyla. Naopak. A to jsem si dovolila dost, ale nemůžu si pomoct. V současné době mi Jiřina Bohdalová bohužel vadí úplně všude. A nic s tím nenadělám.

plakát

Prašáci (2018) 

Chudák kluk. Jeho rozvrh vyvěšený nad psacím stolem  mě úplně vyděsil. Kromě učení každý den nějaký zájmový kroužek. Aby se dítě rozvíjelo, i kdyby nechtělo. V době mého dětství jsem jenom četla, četla, četla a kreslila. Žádné kroužky. Mám doma plyšového kocoura, takového rozcuchaného, který je podobný Prašákům. Těm se u mě asi daří dobře, protože úklid v poslední době nějak odbývám. Teď zrovna koukám, že se něco válí mezi pohovkou a knihovnou. Asi to tam nechám. Co kdyby to byl Prašák?

plakát

Filmařské legendy - Joel a Ethan Coenovi (2022) (epizoda) 

Výborný dokument. Všechny filmy bratří Coenů jsem neviděla (chci to napravit), některé jsem viděla před lety, ale nehodnotila.  Jejich filmy Fargo, Tahle země není pro starý a obzvlášť Muž, který nebyl však rozhodně patří k těm, na které se můžu podívat víckrát a pořád jsem z nich nadšená.

plakát

Deníček Ivety B. (2000) (pořad) 

Jako odpad bych tento pořad nehodnotila. Humor Suchánka a Genzera není sice zrovna pro mě, ale i když jsem Ivetu Bartošovou moc neposlouchala a seriál o ní nesleduji, uvědomila jsem si, jak dobrá byla zpěvačka. A navíc krásná. Ráda jsem viděla i Petra Muka.

plakát

Skryté skvosty - Stekník (2024) (epizoda) 

Jaroslav Plesl by mohl dělat průvodce jakýmkoliv pořadem, ale tento mu obzvlášť sluší. Zámek mezi chmelnicemi, to bych nečekala.

plakát

Columbo - Columbo jde pod gilotinu (1989) (epizoda) 

Proč mám ráda Columba: Je inteligentní, slušný, ve své práci neúnavný, skromný a nesmírně lidský. Mám ráda takové detaily, jako když se např. ptá svého seržanta, jestli jeho žena rodila a jak se dítě jmenuje. Líbí se mi, když mluví s láskou o své ženě. I s dítětem jedná jako se sobě rovným. Nechápu, proč někdo hodnotí negativně jeho baloňák a cigarety. Podružné maličkosti. To k němu prostě patří. Je to člověk, s kterým bych se ráda přátelila. Charakter.

plakát

Chick Corea na festivalu Malta Jazz (2018) (koncert) 

Vynikající jazzový pianista, který hrál i s Dizzym Gillespiem nebo Milesem Davisem. Má na svém kontě 100 desek a 23 cen Grammy. V roce 2018, kdy se koncert uskutečnil, mu bylo 76 let. Zaujal mě i kontrabasista John Patitucci.

plakát

Jedna rodina - Česká trojka (2024) (epizoda) odpad!

Mám ve zvyku si občas dát snídani v křesle v obýváku a pustit si k tomu televizi. Bez té televize bych si asi pochutnala líp. Ve chvíli, kdy jsem zjistila, že Patricie Pagáčová hraje doktorku a Vincent Navrátil primáře, jsem to musela vypnout. Ale možná jsem se jen přeslechla.

plakát

Stíny v mlze - Snadné cíle (2024) (epizoda) 

Průměr. Linka se synem Černého by mohla být zajímavá, kdyby se to všechno okolo něj tak nevleklo. Kluk, který by měl mít vzor ve svém tátovi, a nic neřekne? Působí na mě jako trouba. A ten mladý střelec nemá rodiče, kteří by mu občas vlezli do pokoje? Jako matka to nemůžu pochopit. Nepochopila jsem to ani tehdy, když se řešil skutečný střelec. Ten konec mohl vypadat snad trochu jinak. Tohle bylo fakt k ničemu.

plakát

Příbuzenstvo (1979) (TV film) 

Televizní film byl sice průměrný, Slávka Budínová v dvojroli špatná nebyla, ale uvítala bych už konečně detektivku, kdy bych nevěděla hned v prvních minutách, kdo je pachatel. Bylo to příliš okaté. Navíc ta hodná sestra v podání Budínové byla hodná tak, až to nebylo přirozené. Hrušínský je vždy výborný a Preissovi s obvazem na hlavě to slušelo.