Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Běloch Buck McGriff a jeho černý kolega Albaby Perkins jsou civilními detektivy, kteří pracují pro vojenskou policii v útvaru pro vyšetřování kriminálních činů v armádě (CID). Píše se rok 1968, americká přítomnost v Saigonu se chýlí ke konci a dva jsou pověřeni úkolem najít vraha, který ve válkou zmítaném městě vraždí vietnamské prostitutky. Pátrají v nepřátelském prostředí špinavých vedlejších uliček a snaží se vraha najít dřív, než opět udeří. Není to však jednoduché pátrání. Proti sobě mají nejen vietnamskou policii s nepřátelsky naladěným šéfem Limem Greenem, ale také nepřátelský dav, a vrah je navíc vždy o krok před nimi. Všichni svědci, kteří by mohli do případu vnést jasno, jsou totiž jeden po druhém systematicky vražděni. Přesto se krok po kroku dostávají dopředu a jejich pozornost se soustředí na hlavního podezřelého, vysoce postaveného amerického důstojníka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Sajgoňák je velmi kvalitní kriminálka, které bych rozhodně neříkal Válečňák nebo Thriller. Frajerský Dafoe a ještě frajerštější Hines jdou po hlavě do akce a nikdy nezapomínají dodat tolik oblíbenou drs%náckou hlášku, která umí přidat danému momentu na zajímavosti. Perfektní hudba, dobré akční segmenty a skvělé exteriéry jsou příjemným pokoukáním. Nebýt tak předvídatelného konce, neváhal bych hodnotit plným počtem... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vietnamská vojna bez plazenia sa zablatenou džungľou, rán voňajúcich napalmom a topenia amerických zajatcov v prasacích sračkách? To beriem! Navyše komplexný pohľad na situáciu vo vojnovom Vietname na pozadí klasického detektívno-thrillerového vyšetrovania vrážd šikmookých prostitútok? Ešte lepšie! Ale... Film má tri zásadné nedostatky: 1, skúsenejší divák už asi po 15 minútach odhadne totožnosť vraha a potom už len čaká, kedy to docvakne aj hlavným hrdinom; 2, Willem Dafoe je tradične výborný, ale Gregory Hines celý film nerobí nič iné okrem "frajerského" žviakania žuvačky, ktoré je také odporné, že mu už po 5 minútach chcete odraziť hlavu bejzbalkou; 3, záver s béčkovým zloduchovým prejavom a "záchranou v poslednej chvíli"... Nebyť týchto vecí, mohla to byť "Čata v zázemí". Stále však zaujímavé a prudko pozerateľné. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zajímavý téma zasazený na zajímavý místo. Tohle je pohled na válku ve Vietnamu trochu jinak. Není to žádný pobíhání v džungli a střílení, ale tím spíš tenhle film vzbuzuje zájem. Dostal jsem se k němu náhodou a opět jsem se utvrdil v tom, že tyhle snímky z dob let osmdesátých a devadesátých mají opravdu mnohdy slušněji zvládnutou technickou a obsahovou stránku než některé dnešní rádoby blockbustery. Sice mě to úplně neoslnilo, ale na koukatelnej průměr to povyšuje hlavně Scott Glenn a jeho plukovník psychopat.55% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tahání za nitky vyššími kruhy a vyšetřování v nepřátelském prostředí spojené s přeskakováním (žlutých) klacků naházených pod nohy aneb klasická detektivní story napasovaná do backgroundu vietnamské války s lehce vnucující se myšlenkou, že Američané jsou vlastně doma všude.. Vzkříšení seržanta Eliase je povedené, jeho parťák disponuje výkonným žvýkacím svalem (v soutěži o co nejrychleji vyžvýkané Pedro by bral stříbro za bezkonkurenčním jakem S.Tofim), nicméně Crowe si nakonec v mých očích uškodil jedinou silnou scénou, která po hříchu ještě víc uvedla v zapomnění ten šedivý zbytek. Ano, je to ta památná, kdy Scott Glenn současně předvádí, jak se hájí důstojnická čest a testuje jeden z nejlehčích padáků z výbavy amerických výsadkářů.. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Jednou z hlavných devízou Saigonu je... Saigon. Tuctový námet zasadený do netuctového prostredia, Saigon v čase vietnamskej vojny ním určite je, priláka pozornosť diváka rovnako zaručene ako čerstvé kravské lajno kŕdeľ múch. A tak obligátna dvojica rozdielnych detektívov rieši vraždu, ktorá sa čuduj sa svete, ťahá až do najvyšších miest. našťastie jedným z detektívov je Willem Dafoe a ten vie narobiť poriadny Saigon! ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama