Reklama

Reklama

The Artifice Girl

Trailer

Skupina agentů spolu s IT vývojářem zavedou program umělé inteligence vypadající jako mladá dívka do moderního způsobu chytání online pedofilů. Co by se ale stalo, kdyby se AI vyvíjela rychleji než člověk a překročila inteligenci lidstva? (TheEvilTwin)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

gemi 

všechny recenze uživatele

Malý, komorní filmeček o AI, který vznikl pozdě. V první třetině se pokouší šokovat něčím, co je dnes nejen standardem, ale už je to i překonané. A to od natočení uběhly pouhé dva roky... Singularita není uchopena dobře. AI vykazuje lidskou úroveň emocionality i inteligence. Ale takto singularita vypadat nebude... Ve filmu uběhne cca 50 let, ale interiéry jsou v té daleké budoucnosti retro i na dnešní dobu, nikdo se s tím nezalamoval. V popisu filmu stojí: "Co by se ale stalo, kdyby se AI vyvíjela rychleji než člověk a překročila inteligenci lidstva?" Pokud se vám hlavou honí fantastické výjevy pro člověka nepochopitelně superschopné entity, tak se zase hoďte rychle do klidu. Tento film prostě vznikl pozdě. Měl vzniknout před dvaceti lety a není žádný důvod, proč by nemohl. Nejsou v něm žádné triky, žádný CGI. Je to konverzačka v interiéru, která vypadá jako dobře udělaný studentský film. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Co by se stalo, kdyby AI inteligencí přerostla lidstvo a k tomu získala emoce? Co by ji pak odlišovalo od člověka? The Artifice Girl zpočátku působí jako svěží debut v AI žánru, který je rozdělen na 3 dějství a který mě v prvním totálně uzemnil. Atmosféra napjatá jak struna, dialogy ve výslechové místnosti byly luxusní a postupné odhalení tvůrce proč, jak a za jakým účelem program na chytání pedofilů stvořil, bylo šokujícně poutavé. To samé ovšem nemohu říct i o zbylých částech filmu, kde jakoby film úplně sešel z téhle dusné noty a do závěru dojel už "jen" jako generická šablona o AI filmech, která není nijak zábavná, šokující a jediné, v čem by teoreticky u určité skupiny diváků mohla bodovat, jsou filozofické rozpravy nad tím, co je ještě AI a co už člověk. Na mě však toto zakončení výrazněji nezapůsobilo, čekal jsem drsný scifi koncept, který ukáže, jak je AI nebezpečná, ukáže reálnou hrozbu a vnutí mi strach o následující vývoj příběhu, ale takhle je film až moc přízemní, sází až moc na emotivitu girl-bota a jako kdyby tvůrci úplně nechtěli zabíhat do tvrdšího žánru... Škoda, potenciál by zde byl. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo to malo obrovský potenciál, ale napokon to u mňa vôbec nesplnilo očakávania. Začiatok pôsobil tajomne a dozvedáme sa celý princíp, vďaka ktorému tandem Gareth a Cherry odhaľovali pedofilné živly na internete. Potom by som očakával, že sa to nejako rozbehne, ale akosi to zostalo v nejakej konverzačnej rovine o progrese Cherry a jej snahe o individualitu. Posledná tretina "o pár desaťročí neskôr" sa už koncentrovala len okolo slobody Cherry. Prekvapilo ma, do akej dejovej línie sa tento film uchýlil - ale skôr negatívne. 2* za námet a prvú tretinu, zbytok bolo sklamanie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z pomerne mnohých dôkazov, že na solídny, až nadpriemerný film v podstate stačí myšlienka a nepotrebujete ani rozpočet. Samozrejme, ak neplatíte Lanceho Henriksena. Je ale rozhodne dobre, že práve vďaka jeho účasti sa filmu dostalo akej takej pozornosti a tak ho máme možnosť vidieť aj v našich končinách. Najlepšie je nič si vopred nečítať a byť tak prekvapený, kam sa príbeh začne po polhodinke posúvať, či skôr kam sa celý presunie. AI je ambivalentná vec, či myšlienka, alebo entita, ako chcete, a tento film sa snažil poukázať na niektoré faktory, ktoré jej vývoj môžu generovať. Predovšetkým smerom práve k nej a ani nie tak k ľudstvu ako celku. A bonusom sú aj fungujúce emócie, ako ľudské, tak aj tie "umelé". ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film je rozdělen na tři části. Z nichž nejzajímavější a nejpůsobivější je hned ta první. Pak už se snímek vydává trošku jiným směrem než bych očekával. Parádní myšlenka tak zůstala využita jen na půl. Případné další diváky jen upozorním na to, že jde spíš o hodně ukecanej ale přemýšlivej film kde není sebemenší akce. Což nemusí být po chuti každýmu. I já bych si spíš přál aby se film vydal trošku jiným směrem ale ani tak nejsem zklamanej a podle mýho názoru si myslím, že film za jedno podívání určitě stojí. ()

Reklama

Reklama