Reklama

Reklama

Kleo

(seriál)
  • Německo Kleo
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Po pádu Berlínské zdi se bývalá východoněmecká špiónka rozhodne vypátrat ty, kdo ji zradili, odhalit jejich motiv a krutě se jim pomstít. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Nalákalo mě téma (špiónka z NDR), tak jsem to zkusil. A ono to bylo každou epizodou lepší a lepší. Seriál je jako celek zábavný. Je to směsice žánrů, ale ne na paskvil, jako některé jiné nové, i když uznávané, výtvory. Linka špiónky Kleo je smrtelně vážná a doslova smrtelná. Kleo je bojovník za svobodu a socialismus, ale po pádu Berlínské zdi tomu věří dál. Linka jejího soupeře z NSR je naopak pohodově humorná. A jejich střety jsou tak úporné, až hrozí že spolu začnou i kamarádit ... . Je to celé ujeté, ale v tom dobrém smyslu. Konec, tedy "odhalení pravdy" je tak trochu sci-fi (ale kdo ví ... ?), ale zapadlo to tam. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Jsme svědky velice dichotomické Netflix série. Na jednu stranu výborný příběh šílené Kleo, její od raného věku lemující patálie skrz šedý svět východního Německa a sympaťák, byť s obrovskou dávkou neohrabanosti a malérů Sven Petzold. Na straně druhé, zbytečné scény kung-fu bitek, létajících talířů a podobných skopičin. Sérii i přes tyto zbytečné vsuvky určitě doporučuji! ()

Reklama

Saxos 

všechny recenze uživatele

Je nutné se přenést nad úspěšně provedenou lobotomií u všech herců a plně vychutnávat dobové exteriéry a interiéry. Ty barvy, jídlo I pití, kuchyně, lampy, papundekly a warťase, pravidelný pracovní chlast, nesmyslné pruhy na dederón oblečení, tapety, koberce a lino, vše se povedlo. Závěr: doporučuji. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Moc tomu nerozumím, je to zjevně velká nadsázka, což seriál zachraňuje. Nejdřív se to tvářilo skoro vážně, pak to sklouzlo až do, doufám, chtěné, parodie. Obrazově krásně barevné, jako fotka z Polaroidu, kterým si Kleo fotí svého milence. Hlavní problém, který s tímto dílem mám, je, že agenty Stasi, tajné policie horší než StB, jde li to srovnávat, líčí jako v podstatě fajn lidi s pochopitelnou motivací. Vyjma tedy hlavní postavy, která je prostě pako. ()

cernakus 

všechny recenze uživatele

rozverná taškařice, která se inspiruje seriálem Na mušce (seriál) (2018). Hlavní antihrdinka Kleo je však mnohem méně otravná a přesílená než Villanelle a tím je to celé mnohem zábavnější. Samozřejmě, zdejším ideozmrdům bude dělat problém, že členové Stasi nejsou vykresleni jako totální zlo a démoni u pekla, ovšem světe div se, Stasi nebyla jen perzekutor politických vězňů a pracovali v ní kupodivu lidé se svými motivy, přednostmi i slabostmi. Mimochodem hlavní anti-hrdinka pod vedením trochu roztržitého a mimořádně hodného fízla ze SRN projde dost zásadním charakterovým vývojem. A tím je ten seriál, přestože se v něm dost vraždí, vlastně velmi příjemným a dojemným příběhem. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V piatich častiach seriálu sa objavila i Alessija Lause, pôsobiaca v rámci štruktúr rozviedky SRN ako dvojitý agent. (marlon)

Reklama

Reklama