Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Poslední recenze (536)

plakát

Guntherovy miliony (2023) (seriál) 

Scénáristicky poutavě vystavěný děj, který kousek po kousku odkrývá podivný příběh psa milionáře a všeho, co je za ním schováno. Zvědavost diváka a dějový narativ vás nutí sledovat dál a dál bizarní svět. Ve výsledku je to blbost a ztráta času. Pokud chcete vědět, jak vypadá kombinace duševní nemoci, moci peněz a hlouposti lidí, jistě k tomu nepotřebujete 3 hodinový film.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Jsem pravověrný fanoušek prvních dvou terminátorů. Jako takového pro mě příběh skončil spektakulárním druhým dílem. Všechna další pokračování bez Camerona jsou už jen paralelní svět, který s kultovními začátky nemá nic společného. Když jsem zjistil, že Cameron se k terminátorovi vrací, byl jsem naplněn očekáváním, ale i znepokojením, jak otec sci-fi legendy uspěje. Říká se přeci, dvakrát nevstoupíš do téže řeky. Zde by to bylo tedy již třikrát, no a představa, že archetypální stroj v podobě 72 letýho strýčka Arnolda, bude mít stále tu adrenalinovou jiskru temné brutální síly, je více než úsměvná. Zde to tedy lze čekat v podobném duchu, jako nepovedené díly terminátoří ságy od roku 2003 po současnost. Veliké nadšení byl pro mě návrat Lindy Hamilton do své nejpamátnější role, se kterou se rozloučila právě v legendární dvojce. Trojice Hamilton, Cameron, Schwarztzig, která pro mě terminátora zosobňuje, je zde opět v plné sestavě. Bohužel Cameron pouze na místě producenta. Místo něj pod taktovkou režie Tima Millera, což je hlavní chyba. Nemám rád Deadpoola a jeho režisér se měl raději držet od tohoto projektu hodně daleko. Na výsledku se to podepsalo. Neshody režiséra s Cameronem prosákly i na veřejnost. ___________________________________________________________________________________________________Jaký tedy je film Temný osud? Začnu tím, co se nepovedlo. Natalia Reyes – představitelka hlavní hrdinky a vůdkyně odporu proti strojům v jedné z alternativních budoucností, „nový John Connor“. – naprosto bezpohlavní unylá, nic neříkající pipka, které lze její přerod z domácí puťky v rozhodnou bojovnici za záchranu lidstva, věřit asi tak stejně, jakože Mr. Olympia nebere steroidy. Prostě buď vůbec neumí hrát, nebo jí ta role vyloženě nesedla. Pak tu máme Sarah C. Klobou dolů, co znovu předvedla Linda H., jak se na tu roli připravila. Bohužel působila až příliš chladně a její příběh málo uvěřitelně. Těžko by se postava zde vylíčená dožila svého věku. Depresivní alkoholička, co stále „loví terminátory“. Odpovězte si sami na to, jak hloupě to zní. Arnold byl oproti dřívějšku upozaděn, což nebylo od věci. Je prostě potřeba předat žezlo mladším. Jako stará plechovka budil stále jen soucit a lítost. To se ostatně očekávalo. Největší klad pak přináší role Mackenzie Davis. Cyber vylepšená žena přicházející z budoucnosti. Skvěle zahraná. Navíc předvedla výborný charakter a uvěřitelné emoce. Překvapivý prvek, který zafungoval. Zachránila film. K němu samotnému bych dodal, že méně akce může být někdy více. Ale takové už jsou dnešní filmy. V režii Camerona to mohl být skvělý film. Takhle jen lehce nadprůměrný. Ale děkuji, že jsem ještě mohl vidět Lindu Hamilton v roli Sarah Connor. Byla to nostalgie vidět znovu ty dva pohromadě. Málokomu je dopřáno zestárnout ve své filmové roli. Jim se to podařilo a je to dobře. Terminátor je natolik součástí jejich životů, jako jejich stáří. Díky za tuhle pozdní podívanou s alternativním koncem, ale pro mě je konec Judgment Day.

Poslední hodnocení (1 764)

V říši Stříbrného lva (1965)

03.03.2024

Žut (1964)

03.03.2024

Alexandr Veliký: Zrození boha (2024) (seriál)

04.02.2024

Kleo (2022) (seriál)

27.01.2024

Sly (2023)

26.01.2024

Soukromý život Windsorů (2019) (seriál)

17.01.2024

Zátopek (2021)

16.01.2024

Trabantem až na konec světa (2014)

04.01.2024

Trabantem do posledního dechu (2016)

02.01.2024

Reklama

Poslední deníček (15)

2.-3.7. 2012 47. MFF Karlovy Vary

 Rok se sešel s rokem a jsem znovu na festivalu. Již 47. Obohacen o loňské zkušenosti si říkám, že letos určitě seženu lístky, na co budu chtít. Jelikož nejsem zase takový šílenec, abych absolvoval celý týden denně 3-4 filmy, rozhoduji se pro 2-3 dny, které si hodlám náležitě užít. Ze strategických důvodů a očekávání menších front, volím pracovní dny po-st, tj. ještě před státními svátky Mistra Jana Husa a Cyrila a Metoděje. Předpokládám menší koncentraci filmových turistů.

 Světe div se. Ono to funguje. Fronty jsou, ale mnohem menší než minulý rok. Nevím, zda tomu pomohlo i značně proměnlivé počasí. Nejspíš ano. Hned v pondělí ráno se řadíme do fronty u Thermalu, ještě 1,5h před otevřením pokladen. Před námi je cca 80 lidí, přičemž někteří vpředu fronty ještě dospávají noc zabalení ve spacáku na karimatkách. Inu tady se pozná, kdo je opravdový filmový fanda. Nebo spíš cvok? Ať tak či tak, ten den mám dobrý pocit, že na úterý seženeme lístky na všechny filmové typy, které jsme si vybrali.

 

Očekávání se naplnilo až na film Hasta la Vista! Tento snímek už podle popisku vypadá tak bizardně, že všechny lístky na něj vykoupila skupina lidí před námi. Zde není od věci zmínit, že jmenovaný snímek později vyhrál diváckou cenu ankety deníku Blesk. To mě jen utvrzuje v představě, že Karlovarské publikum se specializuje především na totální úlety a úchylárny všeho druhu. Jako náhradu volíme film Klip srbské režisérky Maji Milos. Podle filmových glos v Karlovarském deníku o festivalu by se mělo jednat též o značně ulítlou podívanou. Realita tohoto filmu byla ještě o stupeň výš, než dokázaly popsat novinové sloupce. V pravdě genitální film pro opravdu náročné diváky. ___ Výrazně menší diváckou návštěvnost ve všedních dnech potvrzuje fakt, že i pondělí jsme neměli problém sehnat lístky (které se neprodaly v předprodeji) na filmy Reality show, V mlze a večerní tematický dokument Sladký život kurev. Oproti loňsku, kdy jsme v last minute prodeji dostali lístky víceméně na samé blbosti, na které nikdo nechtěl jít, šlo o ohromný úspěch. Mimochodem italský snímek Reality Show se velmi povedl a v Cannes dokonce dostal velkou cenu poroty. V úterý šlo též všechno bez problémů, protože jsme již měli lístky z předprodeje. Tureckou komedii Mami, já se bojím, jsme doplnili zajímavými dokumenty o režisérovi Michelangelu Antonionim:

Antonioni očima Antonioniho a Antonioni o Antonionim. Na festivalový pas jsem se dokonce zdarma dostal na film Nepopsatelný příběh, aniž bych přitom musel stát stometrovou frontu.

 

47. MFF v KV hodnotím jako velmi povedený. Hvězdy jsem sice nepotkal a roli ve filmu mi nikdo nenabízel, ale atmosféra opět skvělá. Těším se zase za rok.

P.S. Ke všem citovaným filmům jsem napsal komentáře.

2.-3.7. 2012 47. MFF Karlovy Vary