Reklama

Reklama

Vidím vás

(seriál)
  • USA The Watcher
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Naomi Watts a Bobby Cannavale tu byli skvělí. Kdo mi ale pil krev byli ti sousedé. Vím, že to byl jejich úděl, nicméně mně pili krev ve špatném slova smyslu, a to především copatá Mia Farrow. Za tu mi bylo místy až trapně, protože jsem měla pocit, že koukám na nějakou dětskou fantasy pohádku, jak moc byl její charakter přehnaný. Tenhle případ byl pro mě novinka a jeho opravdové znění jsem si tedy vyslechla až po dokončení seriálu a o to víc jsem nechápala to připitomělé ztvárnění některých postav. Všichni je známe nebo dokonce máme; sousedy, kteří nám dělají naschvály a snaží se nás přivést k šílenství. A hádejte co, nemusí nutně vypadat jak magoři vystřižení z nějakého rodinného strašidelného filmu. Dost ale o nich, zkrátka mi jen trochu zkazili takové to serióznější vnímání celého případu, které to podle mě vyžadovalo, protože problém jako tenhle se nedá brát na lehkou váhu a tímhle ho zbytečně zlehčili. Jinak mě to bavilo, příjemně to utíkalo a ve druhé polovině to bylo i dost napínavé. Nezbavím se ale pocitu, že doopravdy to muselo působit daleko víc strašidelně a zoufaleji, než jak se to prezentuje tady, v tomhle odlehčeném a místy bohužel připitomělém kabátku... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Predstavte si, že by vám chodili dopisy s vyhrážkami po tom, čo sa nasťahujete do nového vysneného bytu. Úvod a záver ma úplne nepresvedčili, no stred seriálu je dosť zaujímavý a miestami aj celkom napínavý. Zhltol som to na šupu, nie je to moc dlhé, casting je celkom vydarený, príbeh je zaujímavý až dokonca, niektoré scény sú silné, mrazivé. Obzvlášť ak si uvedomíte, že sa niektoré udalosti skutočne stali (dopisy, vražda inšpirovaná Johnom Listom). 75% - 4* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmidílný příběh rodiny z New Jersey, navíc uchopený podle skutečné události z roku 2014, je od začátku nenáročným netflixovským spotřebním materiálem plným podivně falešných stop. A o těch to bude prakticky celou dobu. Ona je umělkyně, jeho mají ve firmě povýšit. Vyhlídli si honosný dům na předměstí, ve kterém nejprve narazí na jídelní zdviž i teplákové sousedy s dalekohledy a hlukoměrem. Záhy začnou chodit bizarní dopisy, je tu pořádná sbírka divných charakterů, vlna nejednoznačného nadpřirozena i fajn atmosféra. Postupně se z toho ovšem stává až trochu černá komedie, od tvůrců vyskakují přepálené nápady á la „mrknu, co vařili pejsek s kočičkou a uplácám z toho ještě tamto.“ A prakticky až do finále to není o odhalování pravdy, ale o přibývání zvratů. Holt všichni okolo jsou nějak výstřední a všichni se tak nějak stávají podezřelými. A věřit se nedá ani zdánlivým spojencům (makléřka-bývalá kamarádka, soukromé očko, mladík s kamerami). A ani finále to bohužel nezmění. Kdo je Stráž, evidentně není důležité. Někdo se přizná a možná blafuje, jiný dojede na svou hamižnost. Ale divákovi je to tak nějak jedno. Jeden z nejplodnějších tvůrců současnosti, Ryan Murphy, by měl s tou aktivitou krapet ubrat. Výsledek je plný logických děr, nudy i spousty nevysvětleného. A mě vlastně ani nebavilo nad tím přemýšlet a dumat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

„V Americe je celá řada rodin, kteří žijí v domech, co si nemůžou dovolit.“ Žánr psychologický thriller není úplně běžným jevem na scéně. Ryan Murphy to nejspíš věděl a tak si do své filmografie přidal další počin, který stojí za to vidět. Sedmidílný seriál o rodince, která se nastěhuje do krásného domu, v na první pohled velice klidné čtvrti. Co ale udělá jeden dopis od neznámého pisatele a ne úplně přístupní sousedi, to už si prostě nevymyslíte. A zde přichází ten důmyslný prostor k fantazii samotného scénáristy. Díl za dílem jsem se do tohoto seriálu zakoukal a chtěl víc. Minimálně víc informací, kterých se mi ale nedostávalo. Nakonec ale spokojenost. Mysteriózní, tajuplný, divný, ale především psychologicky vyšperkovaný seriál. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Když není z čeho brát, tak to natáhneme do pěti hodin. Přitom začátek vypadal hodně slibně, Skvělá atmosféra, zajímavé otázky. Poslední díly toho ale divákovi nemohly moc přinést, když byla skutečnost jaká byla (je). To neustálé podezírání bylo dost otravné. Když se ze seriálu místo thrilleru stala mizerná detektívka, která ani nemá konec, je to prostě zlý. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (8)

  • Manželia Derek a Maria Broaddusoví, ktorí sú predlohou filmových Brannockových, mali na tvorcov seriálu dve požiadavky. Aby neboli použité ich skutočné mená a aby sa rodina v seriáli nepodobala na ich reálnu - v skutočnosti mali nie dve ale tri deti, ktoré všetky boli v mladšom veku oproti seriálovým. (rudeboy)
  • V seriáli nebolo ukázané, že skutočný Derek Broaddus, ktorý je predlohou pre postavu Deana (Bobby Cannavale), si po tom, čo mu nepomohli kamery ani polícia, nechal kňazom dom vysvätiť. (Arsenal83)
  • Hoci v skutočnej rezidencii 657 Boulevard vo Westfielde neboli natočené žiadne scény, po vydaní seriálu sa tejto štvrti venovala zvýšená pozornosť návštevníkov a fanúšikov. Dom bol v októbri 2022 strážený políciou a barikádovou páskou, aby sa zabránilo narušiteľom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama