Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Sinusiridum 

všechny recenze uživatele

Americká slátaninka, ne moc strašidelná. Dramátko o tom, jak duo v nejlepších letech touží po domu za 3mega dolarů, ale nemají na to. Rodinka sympatií moc nepobrala, spíš jim celou dobu přejete jen to nejhorší - protože tupost by měla být potrestána :) Kvůli každýmu prdu se volá policie a dělá se drama, ale když je jim 3x naznačeno, že v domě je možná tunel, nikdo se nejde podívat, nezájem. Na konci veeelký divení, že je tam tunel!!!  Celkově debilové, ke konci to byla útrpnost. Fakt ztráta času, protože na konci se dozvíte, že se vlastně nic nedozvíte, všechno marnost. ()

Miller 

všechny recenze uživatele

Hezky vypadající, dobře natočený, Cannavale několik dílů hrál divně, ale jiank dobrý,  Watts dobrá, Coolidge divná, ale ušlo, Farrow jak z noční můry (v dobrym smyslu). Strhávám body za psyop s adrenochromem, roztahanost a občas špatný hraní, hodnocení tak nějak odpovídá, já bych to viděl nějak kolem těch 70 % ()

Reklama

syphoon 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, vůbec  netuším smysl natočit něco takového. Režisér se zřejmě opínal o "BASED ON TRUE STORY" a čekál, že diváka vtáhne do děje spousty protahovaných dialogů a nesmyslných řečí. Jednání jednotlivých postav je tak dětinské, až to snad nemůže/nemohla být pravda! Za mě velké zklamání a bohužel tomu nepomohla ani Stiflerova máma. 35%! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je obrovskou chybou urobiť seriál tak, aby ste namiesto vyvrcholenia ku koncu a vygradovania finále v podstate od predposlednej časti jasne divákovi naznačili, že tu hodíme stotisíc udičiek, ale odpovede nemáme a nedáme. Ani náznaky vysvetlení v niektorých prípadoch. Ani šanca pre diváka dostať sa k pravdepodobnému rozuzleniu. Samozrejme sme tu dostali aj malú dávku netflixovčiny, takže bol aj nejaký rasizmus aj jemne naznačené, že je bežnou praxou udávanie rodičov deťmi, najlepšie cez TikTok, avšak v jednom Netflix prekvapil. V jednom momente bola normálne debata o chromozómoch - tých mužských a ženských - to mi padla sánka, veď to by znamenalo takú kacírsku myšlienku, že pohlavia sú len dve! Inak však chválim sériu za to, že dokázala navodiť parádnu atmosféru, poskytla nejaké možnosti, hoci väčšina šla do stratena, nebolo to hororové ani strašidelné, ale nejaké napätie to malo. Až teda na ten záver a zvláštne vysvetlenia typu: máš celý dom okamerovaný za 7000 dolárov, ale aj tak nemusí byť vidieť všetko... Rovnako tak postavu skutočného fanaticky veriaceho vraha svojej rodiny (skutočným menom John List) zakomponovali do deja, no jeho potenciál vôbec nevyužil. No aj s poznaním toho, ako je to so skutočnou udalosťou, ktorá tu bola nadmieru prekombinovaná a dosť prekrútená, malo byť divákovi minimálne jasne naznačené pravdepodobné vysvetlenie udalostí. Ak si už vymýšľame v celom deji, tak prečo neprinesieme aj uspokojivý koniec? ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Sedmidílná minisérie The Watcher, kterou režíroval Ryan Murphy musí být zákonitě dobrá už jen kvůli jeho jménu - kdo neví tak, Amrican Horor Story, The Ratched, Dahmer... Je to inspirováno skutečnými událostmi - koho zajímá origoš případ, tak doporučuju podcast opravdové zločiny a díl 208, kde se tomu Lucka věnovala a dopodrobna Vás s případem seznámí. Jedná se o případ Stalkera, který psychicky terorizoval všechny, kteří v domě žili - hodně zkráceně. Vše začíná zasíláním dopisů, které jsou směřovány majitelům a končí paranoiou, která donutila majitele svůj vysněný dům prodat. Seriál oproti tomu jede víc na psycho vlně, kdy vlastně celou dobu nevíte na čem jste a buduje si dost pěknou atmosféru, která Vás vtáhne. Je to psychothriller se vším všudy, který se dá velmi lehce sjet na jeden zátah a od kterého se jen těžko odlepuje. Obsazení skvělý, atmosféra více než hutná a celkově si s tím Murphy poradil za mě na jedničku.  Případ do dneška není vyřešený, i když v seriálu je samozřejmě více méně jasné, kdo ten obávaný stalker je.  Zkouknuto za 2 dny.  Moje hodnocení: 9/10 ()

Galerie (96)

Zajímavosti (8)

  • Hoci v skutočnej rezidencii 657 Boulevard vo Westfielde neboli natočené žiadne scény, po vydaní seriálu sa tejto štvrti venovala zvýšená pozornosť návštevníkov a fanúšikov. Dom bol v októbri 2022 strážený políciou a barikádovou páskou, aby sa zabránilo narušiteľom. (Arsenal83)
  • Scény priamo na mieste pre dom na bulvári 657 sa natáčali v súkromnej rezidencii v Rye v štáte New York, ktorá bola postavená v roku 2016. Scény, v ktorých rodina Brannockových býva v moteli, sa natáčali v prevádzkovom moteli v Locust Valley na Long Islande, New York. (Arsenal83)
  • Základom série je článok od Reevesa Wiedemana, ktorý napísal v novembri 2018 pre New York Magazine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama