Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Surealistický animovaný sci-fi seriál rozpráva príbeh o nástrahách, ktoré čakajú na prieskumníkov neznámych planét v ďalekom vesmíre. Po núdzovej evakuácií poškodenej medzihviezdnej nákladnej lode Demeter uviazne preživšia posádka na neprebádanej planéte Vesta. Planéta prekypuje životom. Je obývaná prekrásnou flórou a rozmanitou faunou. Avšak aká je krásna, taká je nebezpečná, nevyspytateľná a krvilačná. Podarí sa stroskotancom prežiť dostatočne dlho, kým nájdu spôsob na cestu domov alebo pokým budú zachránení? (Kwaichi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Survival vesmírných komorních oper najdeme více v hraných verzích než animovaných, ale proto tento titul působí tak originálně ve výše zmíněné kategorii. A důvod tohoto přesunu je na snadě: Tvůrci nechali zbourat přehrady svých bizarních fantazií a pitoreskních nápadů při tvorbě neznámého světa a jeho ekosystému, který se mnohem snáze (a levněji) tvořil na papíře než skrz CGI. Polovina stopáže seriálu tudíž působí jako syrový a surový dokument o fungujícím potravinovém řetězci, které se ztroskotaná posádka nechtěně účastní a ta druhá si nebere servítky psychedelicky depkoidním vyprávěním oněch tuláckých útrap. Okrem oné kreativní audiovizuální geniality je nejsilnější stránkou neúprosná sálající atmosféra, která se nese v hodně nepohodlných tóninách od chabé naděje po ryzí zoufalství: Bolest často fyzická, ale ve valné většině hluboce psychická, reflektující pocity a motivace všech postav. Díky výše uvedenému nemáte problém odpustit průměrnější a relativně očekávatelný tok děje, ale zároveň z toho pramení minimální chuť si podívanou zopakovat, pokud nejste masochista, ulítlý přírodovědec či náhodou oboje dohromady. Nic to nemění na tom, že kvalita požitku je na unikátní úrovni a pro kterou byste se nechali i..sežrat. ()

Yuri69 

všechny recenze uživatele

Animovaný gejzír psychedelické fauny a flóry, kde nebezpečí číhá na každém kroku. Děj skáče mezí osudy několika vesmírných trosečníků, kteří se jednoduše chtějí dostat zpět na svoji loď. Animace i dabing jsou výborné, stejně tak ztvárnění strachu a zakoušeného utrpení postav. Horší už je to s tempem vyprávění - někdy díl uteče jako nic, ale někdy se až příliš uvázne v opájení se sebou samým. Navíc, občas jsem měl pocit, že ony organizmy jsou až přehnaně "mrchožroutské"... ()

Reklama

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

ak som práve dopozeral Scavengers Reign a ani moc neviem, ako mám podať daľej to, čo som videl - nevueriteľná audiovizuálna smršť nápadov v hardcore sci-fi kabáte o stroskotancoch na cudzej planéte. Mnohé veci sú len naznačené, a to stačí. Dozviete sa všetko podstatné a i keď tam bolo pár maličkostí, čo sa dali povedať inak/lepšie, tak sa jedná o kvalitne odrozprávaný príbeh a už teraz som zvedavý na chystanú druhú sériu. ()

Comics.jto 

všechny recenze uživatele

Skvělé sci-fi, pomale plynoucí děj, zajímavé designy 🚀 ⏳🐲 . Po dlouhé době jsem našel opravdu zajímavou vědeckou fikcí. Škoda že o tomto snímku skoro nikdo nemluví. Vytěžilo to maximum z žánru : objevování vesmíru, kolonizace, duše a myšlení AI, zajímavé technologie atd.  .  Sice je to pomalejší, ale není to tady zápor. Je to spíše klidné, nebo jak někdo říká meditativní. Já jsem za to rád protože v dnešní době se snaží být velká část kinematografie totálně nabitá akcí, přepálená a aby tam bylo všechno na plný pecky. Cliff hangery to drží, hlavně když jsou ty epizody takhle krátký. Příběh je o ztroskotancích na cizí planetě, která je sice přenádherná ale zároveň nebezpečná - jak fyzicky tak psychicky. Sledujeme to cca do půlky ze tří pohledů, všichni se snaží dostat pryč a nebo alespoň přežít, pak už to nabírá na obrátkách. Muž a žena kteří budují přátelský vztah, žena a robot, sobecký muž psychicky na dně. 1. Je silný na emoce, 2. je zajímavý z pohledu názoru na svět a 3. nám přináší až psychedelické výjevy a je celkově dost silný nápady. Vyskytuje se tu explicita, seriál je vážný, je to drama více než akční a rozhodně ne komedie.  .  Designy a animace jsou minimalistické. Nejvíce rozmanité palety barev jsou využity v ztvárnění ekosystému, kde se střídají různé lokace. Predátoři, něco jako symbionti a paraziti. Všechno je totálně mimo náš smysl chápání jak co funguje, protože to je mnohem na vyšší úrovni vývoje. Přesto představivosti autorů je omezená kvůli tomu že žijí na zemi (nikdo nevěděl), takže tu je i něco jako housenky, komáři atd. Ale jde vidět že se fakt snažily. Série má uzavřený konec ale má náznak že pokud se to povede bude pokračování. Upřímně mě se to líbí to jak skončilo už teď.   .  9/10, doporučuji všem milovníkům vážného sci-fi 🌙🌙🌙🌙🌙 ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

OBROVSKÉ PŘEKVAPENÍ LETOŠNÍHO ROKU. O tomto seriálu jsem věděl dlouho a dlouho jsem ho pozoroval až vyjde, a když přišel ten den, tak jsem neváhal a hned se do toho vrhl, a musím říct, že jsem se skvěle bavil. Seriál to určitě není perfektní a má podle mě pár chybek jako například velice kolísavé tempo, kdy seriál neví jak rychle a jakým způsobem má děj převyprávět. Určitě by bylo lepší, kdyby seriál zkrátil počet epizod, aby byl příběh stručnější a jasnější pro klasického diváka. V čem ale tento seriál vyniká, tak to je úžasný a originální sci-fi svět, s překrásnou, ale také nebezpečnou faunou a flórou, která vás každý díl nepřestane udivovat. Postavy a jejich osudy jsou lehce předvídatelné, ale dialogy mezi nimi jsou skvělé a s kombinací s perfektním anglickým dabingem, je to óda pro vaše ouška. Základní příběh je fajn ale ničím moc speciální, až na scény z minulosti daných postav, které byly super a dodaly každé postavě zajímavý background. Doporučuju 8/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Seriál byl inspirován francouzskou sci-fi sérii komiksů „The Worlds of Aldebaran“. (MnamBuchta)
  • V roce 2016 tvůrci vytvořili pro Adult Film krátký 8minutový film bez dialogu o planetě a jejich mimozemských obyvatelích. Na jeho základě pak vytvořili pilot pro Scavenger Reign, po jehož zhlédnutí si HBO objednalo celou sérii. (272827)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama