Reklama

Reklama

Redeem Team: Návrat Dream Teamu

  • USA The Redeem Team
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po debaklu na olympiádě v roce 2004 si americký mužský basketbalový tým pokouší napravit pověst a urvat zlato na hrách v Pekingu v roce 2008. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

William_ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlépe natočených dokumentů. Netflix se kolem basketbalové tématiky motá už nějaký ten pátek a nutno říci, že mu to jde. Musím zde vyzdvihnout skvělý střih a vhodnost každého rozhovoru, prostě to bylo skvěle sestaveno aby to dávalo smysl což se ne vždy u sportovních dokumentů stává. Další důvod k velebení je Coby Bryant, po jehož smrti dostává tento dokument další přidanou hodnotu. Prosím, více takových dokumentů. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Letošní Netflixovský Last Dance. Soubor individualit s jediným cílem, vyhrát olympidádu po té minulé zpackané. Fain rozhovory (carmelo anthony), skvěle sestříhané akce, pohled "do kabiny" a jako bonus nervydrásající finále.  Toho vlastenectví a klišé patriotismu tam bylo zase dost, ale s tím už tak nějak člověk u američanů musí počítat. 7.5/10 ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dokument o okolnostiach vybudovaní novodobého „Dream Teamu“ od USA pre USA. Niekdajší Dream Team na čele s takými hráčmi ako MJ alebo Pippen predstavovali špičku medzinárodného basketbalu. Potom prišli roky a tým aj nový hráči, ktorí sa museli stotožniť s tým, že ani v tomto športe už nemusí platiť to, že „USA je najlepší“. Čo viedlo k pádu reputácii USA v medzinárodnom basketbalu? V dokumente sa spomína niekoľko dôvodov – takmer každý z nich nesie v sebe kus pravdy. Cesta späť na vrchol bola dlhá a náročná. (Porovnanie niekdajšieho a súčasného Dream Team nie je jednoduché, v niektorých prípadoch nie je ani úplne možné, pretože v jednotlivých érach platili a dominovali iné veci a okolnosti.) V závere bolo dobré vidieť Kobeho Bryanta (R.I.P.) a jeho morálny prístup na prípravu zápasov (napr. skoré ranné cvičenie), ktorým dokázal inšpirovať aj spoluhráčov. (Jeho faul na Gasola bol tvrdý a nie príliš fér.) Záverečné snímky zo zápasu USA-SPAIN boli dobre vybrané. Pre milovníkov NBA a (medzinárodného) basketbalu je tento dokument samozrejmosťou, ale niektoré nedostatky a ten príliš „USA-oriented“ prístup zanechajú po sebe až príliš veľa (nechcených) stôp. Osobné hodnotenie: 74% (***)  ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, jak přesně to ohodnotit. Jste v něčem nejlepší na světě, pravidelně vyhráváte zlaté medaile od nepaměti, pak se to jednou na OH nepovede a už se točí dokument aka ''návrat na vrchol''. Jako by měl tým USA povstat po desetiletích z nějakých sraček, kdy se jim nedařilo vyhrát zlato. To takhle ale vůbec není. Prostě to jednou nevyšlo, nemůžete vyhrávat pořád. Jednou, dvakrát za historii to hold přišlo a hned takový boom ? Jen mi to přijde extrémně přehnaný. Závěrečný highlight proti Španělsku je ovšem super, zápas jako prase nabitý emocemi do posledních chvil. Sice víte jak dopadne, ale i přesto Vás to chytne za koule a nepustí. Nejvíce si však cením, že dokument je i takovou malou poctou Kobemu. Geniální hráč. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Víc než dokument o znovuzrození amerického Dream Teamu mi to přijde jako velká pocta Bryantovi, což koneckonců není na škodu. Kobe byl vynikající, s magickou aurou, totální profesionál a přesně o tom minimálně polovina filmu je. Nic nového, zajímavějšího a zapamatování hodného ale dokument nenabízí. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama