Reklama

Reklama

Angličanka

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Cesty Eliho Whippa, vysloužilého zvěda a člena kmene Pawnee, se zkříží s Angličankou Cornelií Lockeovou, která se chce pomstít muži, jenž je podle ní zodpovědný za smrt jejího dítěte. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Jak pokrevní bratr se sestrou dobyli divoký Západ. O genderové otázce a bílý zlých a hodných rudých se vyjadřovat nebudu. Raději napíšu, že Emilka je stále krásná, že tempo je pomalé, jako v každém westernu a nevadí to a že se jedná o velmi dobrou sérii s hodně překvapivým rozuzlením, ikdyž likvidaci největšího padoucha jsem si představoval jinak. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne silný zážitok od začiatku do konca. Emily Blunt mám rada už dávno, ale pre mňa dosiaľ neznámy Chaske Spencer ma vyhodil zo sedla. Navyše minisérie sú môj obľúbený formát. Toto bola riadna šupa, päť hviezd len čo Eli bičom praskne. Ďakujem tronovi sa odporúčanie, bez neho by som tento skvost s pokojným svedomím obchádzala. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle scénář byl chlap, tak by si píchal testosteron a pil vývar z gorilích koulí. Chodil by v nátělníků bez rukávů, houpavou chůzí v roztrhaných džínách a trousil by jednu drsnou hlášku za druhou. A měl by IQ kovbojského sedla. _____  Série (dala jsem tři epizody) se vyznačuje hodně drahou výpravou a hodně drahými herci. Čímž klady končí. Protože jinak je to nejdrsnější drsně smirkové divadlo z Divokého západu, kam přijíždí anglická šlechtična sama, zato s taškou narvanou penězi, a okamžitě se setkává s nejdrsnějším násilím, ovšem vždy doprovázeným básnickými slovními výjevy. ----  Fakt, ty lidi se tam bezmyšlenkovitě vraždí na potkání (až mě udivuje, jak při takové redukci osadníků vůbec dokázali Ameriku kolonizovat), aby to vzápětí okomentovali květnatým slovním průjmem s přehršlí metafor. Všichni, včetně negramotných kovbojů, negramotných indiánů a možná jen trochu gramotných vojáků, se vyjadřují jak absolventi kurzu romantické poezie. Většinou plácají něco o hvězdách, aby se pak okamžitě povraždili pokud možno hodně nechutným způsobem. Ne, Angličanku, nebrat. Nechat jí mezi těmi úchyly a pustit si radši Rychle a zběsile 8, které si aspoň na nic nehraje. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Velmi intenzivní audio-vizuální, dějové a psychologické vtažení. Pevně vystavěný příběh, který pozvolna vykládá karty, aby diváka pomalu a jistě emočně ždímal a od čtvrtého dílu výš doslova citově drtil. Na knižních westernech jsem frčela na začátku puberty a mám k nim nesmírně vřelej vztah, v těch filmovejch se zas až tak moc nevyznám až na pár kultovních klasik. Ale tohle, tohle je pro mě prostě něco, vlastně jasná extratřída! ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi velmi sedlo. Přesně ten důvod, pro který mám rád moderní westerny i s jejich naturalističností. Pořádně prokreslené charaktery, atmosféra tak hustá, že by se dala krájet a nejistota v každé scéně. Přidejte k tomu i originální práce s klišé, kdy jednotlivé zvraty úmyslně přijdou s něčím jiným a máte westernové drama roku 2022. Srdeční záležitost s krásně uzavřeným a odvyprávěným příběhem. 90% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v Španielsku, predovšetkým v okolí Madridu, v regióne Kastília-La Mancha. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama