Reklama

Reklama

Starci

  • Německo Old People (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Matka se dvěma dětmi se vrátí domů na sestřinu svatbu. Pak tam ale začnou starci hlava nehlava vraždit a rodinná událost se rychle změní na boj o holý život. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nemecka kinematografia ma opat raz potesila a nebudem skryvat nadsenie z tohto hororoveho kusku,kedze som jeden z mala,ktorym sa to pacilo,namet je velmi zaujimavy,netradicne su hlavne postavy stari agresivni vrazdiaci ludia z jedneho domova dochodcov,ktory vyzera neskutocne hrozostrasne,znepokojujuco a depresivne,tam by spachal samovrazdu aj ten najstastnejsi clovek na svete,cele je to krasne atmosfericke i napinave,samotni dedkovia aj babicky su odstrasujuci,stretnut ich za tmy,tak sa poseriem od strachu,takze pre mna urcite film,ktory vo mne vyvolal neprijemne pocity a prave to sa mi rata...:⁠-⁠) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film potvrdzuje, že so starcami sa nesie prapodivný puch smrti, ale čo už, k voľbám ich stále treba. A naozaj by si zaslúžili trocha viac pozornosti, lebo keď človeku vymierajú rovesníci, tak byť samému niekde v kutici a čakať kedy príde zubatá, to nie je až také lákavé. Potom sa nedivme, že vyparatia kadejakú "klukovinu"či skôr starcovinu a niekto sa už staroby dožiť nemusí. Výhodou filmu je to, že sa tu v podstate stále niečo deje, škoda len, že to neprerazilo do hororovejšej podstaty a ostalo len pri tom posolstve. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Pokud trpíte fóbií ze starých lidí, po tomhle filmu se Vám rozhodně neuleví. Hororový snímek od naších sousedů z Německa, kde se rodinná svatební oslava zvrtne v boj o přežití. Problém je v tom, že hrdinové nestojí proti chlápkovi se sekyrou, ale proti starým lidem, které postihla vraždící agónie. Musím přiznat, že konceptuálně se mi film strašně líbil. Nápad s vraždícími důchodci, které každé zabití trošku posilní, tady snad ještě nebyl. Velkým plusem je casting na straně starců, kteří vypadají hrozivě, strašidelně a pobyt s nimi by mohl být pro leckoho opravdu nepříjemný. Na druhé straně máme velice nesympatickou a hrozně hrající rodinu, která tady je jen proto, aby si mohli stařešinky trošku zařádit. Chválím atmosféru, která se v některých momentech dala krájet a hodně segmentů z filmu je naplněno až husinu nahánějícími scénami, jenž u Vás vyvolají nepříjemnou úzkost. Plusem je i pohyb a zvuk vraždících prarodičů, protože se v některých chvílích chovají jako hladové zombie. Potěší i brutalita, která je zde ale opravdu v malé míře a je celkem škoda, že se zde tvůrci neurvali více ze řetězu. I když dojde na několik rozbitých hlav a pár řezů nožem, potenciál tady vyvolat krvavé jatka byl mnohem větší. Co naopak zamrzí je zbytečně dlouhá stopáž, která filmu hodně bere tempo z plachet a některé scény jsou nudné, zdlouhavé a vlastně slouží jako výplň k dalšímu vraždění. Přesto jsem však čekal větší průser. Rozhodně se nejedná o nic světoborného, ale pro milovníky hororového žánru, by tohle měla být smyslná jednohubka, která se velice snaží být něčím víc, než obyčejným krvákem. Na jednu stranu oceňuji nápad, na tu druhou bych radši viděl střeva na obrazovce. Na jeden večer u televize to však stačí. Klidně bych si dal i více dílů, protože konec naznačuje, že toto peklo se děje i jinde ve světě. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ďalší kúsok od Netflixu ktorý sa z potenciálneho prekvapenia roka zmenil na prepadák. Cieľovka je jasná, circa 12 ročná sprievodkyňa príbehom, úvod je nadštandartný alebo potom sa to celé zmení na naivnú blbosť, aj keď pointou je skúsiť vysvetliť tupej mladej generácii že starší ľudia ich nemajú radi preto ako sa správa mládež a nie naopak. Aj vďaka tomuto zhovievavé 2*, nesympatické postavy, dysfunkčná rodina a pochopiteľne silné sebavedomé ženské šteniatko v podpriemernou filme. Nuž Netflix má slabosť pre takéto hlúposti, asi najlepšia bola otázka kde sú všetci mladí ľudia? No v domoch svojich rodičov a prarodičov sediaci na zadku za kompom so slúchadlami na ušiach a preto musia ich dedovia pracovať okolo domu 😉 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jedna dvě, bába s dědou si jdou pro tebe! No to byla ale kravina... Bože... Čekal jsem nějaký psycho thriller, že tam půjde o nějakou dávnou rodinnou křivdu nebo tak něco. Ale né. Germán má prostě vychováváni v krvi. Po multikulti filmech se přesedlalo zřejmě na seniory.  Tady je hlavní pointa filmu o tom, že se máme ke svým prarodičům chovat hezky.  (Aha! díky, to jsem nevěděl herr Fletscher!) Zvláště těm v domech s pečovatelskou službou nebo v eldéenkách. I když po tomhle filmu se klidně může stát, že vnučky a vnoučci se začnou bát dědu a babi navštěvovat :-). Ono to tiž když se k nim nebudete chovat hezky, tak se vámi poperou a to buď nožem, nebo sekerou. A v Německu je to o to blbější, že si možná v tom rauši vzpomenou na starý válečný léta a výcvik u SS nebo u wermachtu. Tohle byla fakt šílená kravina. Napětí nula, chabé masky, hlavní důchodcovský neustále slintající killer byl k smíchu. A samozřejmě halda nelogického chování těch co byli důchodci trestáni. Když jdu do sklepa, kde si mohu rozsvítit, tak tam samozřejmě jdu jen s baterkou páč je to strašidelnější atd. . Jestli z tohohle filmu plyne nějaké ponaučení a v tom je to shodné s podobnými filmy se zombie apokalypsami, pak je to nezbytnost mít někde doma za trámem schovanej colt devítku. Protože když přijde na konfrontaci s něčí dost naštvanýn nerudným dědkem, tak  - pravdu má jenom bouchačka.  Dávám za jednu kouli do ponožky. * ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • V ranej verzii scenára sa mal film odohrávať na Sylte. Krátko pred plánovaným začiatkom natáčania v Nemecku sa tím musel z finančných dôvodov presunúť na miesta v Poľsku (Krakov, Strzebielino a Paraszyno). (Arsenal83)
  • Kaštieľ zobrazený vo filme sa nachádza v Paraszyne v Pomoranskom vojvodstve. Natáčalo sa tam v lete 2021. (Arsenal83)
  • Eveline Hall, stvárňujúca bielovlasú starenu, sa k tímu pripojila len deň pred začiatkom natáčania, pretože pôvodná herečka ochorela a plán natáčania sa nedal odložiť. (Arsenal83)

Reklama

Reklama