Reklama

Reklama

Starci

  • Německo Old People (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Matka se dvěma dětmi se vrátí domů na sestřinu svatbu. Pak tam ale začnou starci hlava nehlava vraždit a rodinná událost se rychle změní na boj o holý život. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ďalší kúsok od Netflixu ktorý sa z potenciálneho prekvapenia roka zmenil na prepadák. Cieľovka je jasná, circa 12 ročná sprievodkyňa príbehom, úvod je nadštandartný alebo potom sa to celé zmení na naivnú blbosť, aj keď pointou je skúsiť vysvetliť tupej mladej generácii že starší ľudia ich nemajú radi preto ako sa správa mládež a nie naopak. Aj vďaka tomuto zhovievavé 2*, nesympatické postavy, dysfunkčná rodina a pochopiteľne silné sebavedomé ženské šteniatko v podpriemernou filme. Nuž Netflix má slabosť pre takéto hlúposti, asi najlepšia bola otázka kde sú všetci mladí ľudia? No v domoch svojich rodičov a prarodičov sediaci na zadku za kompom so slúchadlami na ušiach a preto musia ich dedovia pracovať okolo domu 😉 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Staroba, hniloba, plíseň a tíseň. Beznaděj, poroba, mučivá píseň.“ Co vidíš? Člověka nebo zvíře? Povedený, až mrazivě vizionářský horor s pomstychtivým sociálním ocasem. Je nová doba. Mládí vpřed! Staří do kompostu v domově důchodců. Zuby ve skeničce,  klouby v prdeli a oči se šedým zákalem už dávno přestaly skrz okno hypnotizovat příjezdovou cestu. Hořkost se do duše vpíjí, srdce lítost rozleptává a zakalenou myslí jako houba prorůstá zloba. ZAPRÁŠENÉ OKÉNKO: [][] Kdo z něj na nás kouká a nenávistí křiví tvář? ◘ Gerhard Bös - všech gerontů boss, dosud vražedně vitální. ◘ Nevěsta, plná romantických exhumovaných vzpomínek. ◘ Klaus Stiglmeier, kanibalský nazi dědek Armin z Fetscherova Urban Explorer. Tak soběstačný (!) v bezďáckém bunkru v tunelech pod Berlínem, než ho sociálka a Omnibus šoupli do starobince. ◘ POMO v r. 2060, už jen se dvěma zuby, ale s 5 hvězdičkami pro Starce. [][] Znáte  Cockneys vs Zombies? To je důchodcovský horor rozverný a hravý. S Fetscherovými frustrovanými „zombíky“ už končí veškerá sranda a přichází velmi reálné gore scény. Potěšila i romantická připomínka, že dřív ke svatební noci nevěsty patřilo i pár kapek krve. Takže, milé děti, vnuci, youtubeři a influencerky, pozor! Ujídá-li vám doma z talíře, resp. z dědova koryta Bös, či podobný geront, bez váhání ho strčte do domova důchodců! A zahoďte klíč... ()

Reklama

TheEvilTwin odpad!

všechny recenze uživatele

Výjevy oplzlých a nechutných starců jsou překvapivě dobré, místy i nechutné a stejně tak jejich casting je na jedničku, ale celý zbytek je prostě velký špatný. Příběh i hlavní postavy jsou katastrofa a hledat zde hlubší scénář by byla chyba. Samotný nápad staříků, kterým mrdne z toho, že se za nima rodinky do domova důchodců pár let nezastavily jen proto, aby se v závěru obměkčili nad jakýmsi "kouzlem rodinného pouta" je totálně ujetý, vlastně stejně tak jako samotný film jako celek. Závěrečnou třešničkou je už jen ten tragický český dabing na netflixu a ještě horší němčina v originále. Dlouho jsem se tak nebavil nad tím, jak stupidní film může být. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film potvrdzuje, že so starcami sa nesie prapodivný puch smrti, ale čo už, k voľbám ich stále treba. A naozaj by si zaslúžili trocha viac pozornosti, lebo keď človeku vymierajú rovesníci, tak byť samému niekde v kutici a čakať kedy príde zubatá, to nie je až také lákavé. Potom sa nedivme, že vyparatia kadejakú "klukovinu"či skôr starcovinu a niekto sa už staroby dožiť nemusí. Výhodou filmu je to, že sa tu v podstate stále niečo deje, škoda len, že to neprerazilo do hororovejšej podstaty a ostalo len pri tom posolstve. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Starý človek hotová opica, a tak nám to bez hlbšej pointy slušne porátali. Začalo to ako z veľkej knihy, škoda, že sa upustilo od toľko žiadaného masakru, pričom sa všetky karty vsadili na atmosféru. Nie, určite to nemá grády Hitchcock-ových Vtákov, no stále je to celkom slušná zábava na priemernej úrovni. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen výhradně v Polsku. Ella (Melika Foroutan) jede v autě s dětmi po silnici podél železnice na poloostrově Hel. (ČSFD)
  • Eveline Hall, stvárňujúca bielovlasú starenu, sa k tímu pripojila len deň pred začiatkom natáčania, pretože pôvodná herečka ochorela a plán natáčania sa nedal odložiť. (Arsenal83)
  • Kaštieľ zobrazený vo filme sa nachádza v Paraszyne v Pomoranskom vojvodstve. Natáčalo sa tam v lete 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama