Reklama

Reklama

Karanténa smrti

  • USA Sick
Trailer

Ideální dovolená v karanténě se zvrtne, když nečekaný vetřelec rozpoutá šílený boj o přežití. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Renfield 

všechny recenze uživatele

To, že Kevin Williamson zavzpomínal na časy Vřískotu, je zřejmé hned v úvodu. Už tady to vrah nemá jednoduché, už tady ho to bude bolet. Naštěstí to nepůsobí jako vykrádání sebe sama, Sick je jinde, má dobré z minulosti, jinak ale vypadá dnešně, přičemž své udělá i relativně zajímavá pointa. Ta je vyhnaná do extrému, nejen ona působí až parodicky, což zase připomene Vřískot. Humor tu je a funguje nejen v pátek třináctého. Postavy jsou takové reálné, takže zrovna tato trojice příliš zajímavosti nepobrala, což lehce sráží seznamovací část, v té příliš není co představovat, vysvětlovat. Jenže v závěru jejich nastavení vlastně sedí a abych je neshazoval, při soubojích s vrahem zase dokáží používat mozek, vyjma několika chvil. Některé souboje nebo naháněčky působí díky kameře vyloženě akčně. K adrenalinu a zábavnosti tak není potřeba co pět minut, to další mrtvý, těch je tu velmi málo. Navíc své udělá i výborná práce se zvukem, hudbou a nakonec i ten gore. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Být za časů korony vrahem ve slasherech není žádný med. Ochranu dýchacích cest sice máte, ale co ty dvoumetrové rozestupy..? Sympatické ať už dynamikou a syrovostí akce a jejím ukotvením v nabízeném prostoru, tak i tím, jak si Williamson i v rámci pointy zašpásuje s covidovým šílenstvím, nicméně nereálná zmrtvýchvstání a zbytečné logické lapsusy to nakonec pošlou do karantény průměru. Škoda, že killer nenasadil gumovou masku Flégra. Pennywise a Artík z Terrifiera by měli zdatnou konkurenci.. ()

Reklama

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Uprostřed pandemie se děly zlé věci, moc zlé. Ještě mnohem horší než fronta na roušky a dvoumetrové odstupy. Vylízané a nesympatické hlavní postavy s klasicky nelogickým chováním nahrávajícím vrahovi, které pobíhají po chatě, kolem chaty a po cestě vysypaly z roušky veškerý rozum. Tyhle teenagerské vyvražďovačky mě vážně nebaví a celkem vysoké hodnocení filmu upřímně nechápu. Nic nového, vše stokrát viděné jinde. Slabé 2*. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Sick se sice nezapíše jako Vřískot do žánru hororů a nejedná se o nic, co byste doposud ještě neviděly. Sick je ale poctivě natočený home invasion slasher ve kterém jsou postavy dobře napsaný, chovají se chytře a uvěřitelně a divák jim bude jednoduše fandit. Záporákova motiace ke konci dává smysl a tvůrci si tady s pandemií covidu pohrály nápaditě. Atmosféru se to daří pěkně budovat a jakmile přijde na nahánění postav o napětí nebude nouze. Celé je to zkrátka povedená hororová podívaná, kterou jsem si osobně velmi užil a udělalo mi to radost. Kevin Williamson dokazuje, že pořád umí a jeho práce se scénářem má pořád co nabídnout. Osobně doufám, že se Williamson nebude na dalších dvanáct let držet od scénářů k filmům a především k hororům co nejdál. Jeho talent prostě potřebujeme. Z mého pohledu tak musím Sick všem doporučit, kdo má rád slashery a chtějí večer v napětí fandit postavám, tak jděte do toho. Určitě nebudete litovat. 7,5/10. Více se můžete dočíst ZDE. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Z určitého pohledu by se dalo ve spojitosti se Sick  tvrdit, že zde divák dostane ,,za málo peněz hodně muziky’’, jelikož finance tu nejspíš padly skutečně jen za pronájem domu, kde se naprostá většina filmu odehrává a pak ještě za mzdy pro druhořadé herce, takže nic závratného, no a s ohledem k tomu je tedy pravdou, že z toho mála se tu tvůrcům podařilo přivést na svět poměrně důstojný žánrový přírůstek, který je především krátký, díky čemuž je pak svižný, chvílemi napínavý, ke konci slušně gradující, prostě kdo nemá v rámci hororů příliš nakoukáno, tak myslím, že by se u tohoto snímku mohl poctivě bavit a užít si ho. Ovšem kdo nakoukáno v rámci Home Invasion už něco má a může tak porovnávat, ten se podle mě bude docela i těch osmdesát minut trápit, a to z mnoha důvodů, které tu hovoří proti filmu, a nemohu začít ničím jiným než ,,Covidovou’’ zápletkou, o které fakt nevím co si mám myslet, a to především ve smyslu co se týče vysvětlení důvodu vyvražďování, kdy nevím, jestli to bylo míněno vážně nebo ironicky, v což tedy doufám, protože tohle brát regulérně prostě nejde. Ona ale celkově ta zápletka není příliš nápaditá, v mnoha směrech je předvídatelná a závěr vůbec, ale vůbec nepřinese nic nečekaného,  prostě takový klasický nudný happy end. Za výrazné pak nelze příliš považovat ani postavy a ani herce, a to jak na kladné, tak na záporné straně, vesměs mi připadli tuctový a nezajímavý, no a nějak jsem v této podívané nezachytil atmosféru, která v těchto typech sehrává v podstatě jednu z nejzásadnějších rolí, takže i to významným způsobem ubírá na výsledné kvalitě Sick. Kvůli tomu všemu tak nemohu hodnotit tento film ani průměrně, na druhou stranu ale musím i dodat, že v rámci možností to zas až taková mizérie není, ba co víc, pro neználky subžánru může být Sick dokonce i slušná jízda. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v lete 2021 v okrese Weber v štáte Utah a okolí. (Arsenal83)
  • V dubnu roku 2020 Parker (Gideon Adlon) předvádí, jak mu je prováděn rychlý test na covid-19. První rychlé testy na covid-19 byly k dispozici až v květnu 2020, a to pouze ve zdravotnických zařízeních. První domácí rychlé covid testy byly veřejnosti k dispozici až v prosinci 2020. Je sice možné, že si zabijáci vzali jeden z nemocnice, ale test s přímým odečtem, který nevyžaduje laboratorní vybavení, byl k dispozici až v srpnu 2020. (Johnny.ARN)
  • Během otázek a odpovědí na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu v roce 2022 John Hyams vysvětlil, co ho motivovalo k natočení filmu: „Když jsem si přečetl scénář, jedna z věcí, která mě zaujala, bylo to, jak je odtažitý, což se mi líbilo. Jednou z nejúžasnějších věcí na tom filmu pro mě je, a Kevin Williamson to řekl mnohokrát, že vlastně nemá druhé dějství. Má to tak trochu první dějství a přechází to rovnou do prodlouženého třetího dějství. Nikdy jsem nijak zvlášť netoužil natočit slasher, ale tenhle pro mě byl jako thriller převlečený za slasher. Tak nějak jste si vytvořili všechny ty archetypy slasherů, ale najednou se z toho stala taková prodloužená honička. Jakmile jsem se dostal ke scéně v kuchyni, kde Parker (Gideon Adlon) bojuje s jedním z vrahů, a jak se celá ta scéna vyvíjela, a pak se objevil druhý chlap, tak jsem si řekl: ‚Páni, já se fakt jenom usmívám, když to čtu,‘ a tak nějak bych chtěl rozehrát tuhle akční scénu, která nikdy neskončí.“ (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama