Reklama

Reklama

Jsou světla, která nevidíme

(seriál)
  • USA All The Light We Cannot See
Trailer 4

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Minisérie, natočená podle románu oceněného Pulitzerovou cenou, sleduje příběh Marie-Laure, slepé francouzské dívky a jejího otce Daniela LeBlanca, kteří prchají z Němci okupované Paříže ve snaze uchránit vzácný diamant. Marie-Laure a Daniel jsou pronásledovaní krutým gestapákem, který se snaží získat kámen pro své vlastní sobecké cíle. Oba najdou útočiště v St. Malo, kde se usadí u samotářského strýce, jenž v rámci odboje vysílá tajné rozhlasové vysílání. V tomto kdysi idylickém přímořském městě se však Marie-Laure střetává se spřízněnou duší Wernerem, geniálním teenagerem, kterého Hitlerův režim naverboval, aby sledoval ilegální vysílání. Spolu s Marie-Laure sdílí tajné pouto a její víru v lidskost a naději v neúprosné době. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (61)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečná minisérie od Netflixu. Je to velkolepé, s nádhernou výpravou. Podle bestselleru. Od Knighta s Levim. Hvězdné obsazené - Ruffalo, Laurie,  hvězda Darku nebo i vždy excelentní Lars Eidinger. Hudbu dělal James Newton Howard. No a taky je to pěkná nuda. A první dva díly se nestane vůbec nic a zbývající dva se to snaží dojem napravit, ale hrozně prekotne a nezazivne. Děje je tam tak na 45 minut. Nevím jak je na tom 550 stránková předloha, ale tohle bylo stěží na film, ne seriál. Zítra zapomenu, že jsme to viděl. 5/10 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Už je to nějakou dobu, ale tuhle knihu, která byla velmi oceňována, jsem si mohl vychutnat v plném rozsahu. A zanechala ve mně určitě pocity, které tahle minisérie nedokázala zopakovat. Je to příběh slepé francouzky a německého syrotka a od začátku víte, že se jejich cesty protnou a navzájem si ovlivní životy. Nicméně tady začíná první problém, který se zpracováním mám. Kniha má totiž hlavní postavy skvěle vypracované a snadno si k nim budujete vztah a to tady v podstatě neexistuje. Pár flashbacků sice dá možnosti nahlédnout do toho, jak se jejich cesta formovala, ale to mi vážně nestačí. Obzvlášť Wernerova část je slabá. Pak je tady problém zpracování jazyků. Prostě nedovedu pochopit proč v dnešní době není tohle zpracované autenticky (francouzština a němčina) a místo toho se používá jeden jazyk, kterým mluví úplně všechny postavy (angličtina) a ještě si u toho špitají, že poslouchat francoužštinu na rádiu je nelegální (i když divák slyší jen angličtinu). A navíc tomu nedokážu odpustit ani závěrečné vyznění. Kniha jde totiž dál a konec rozhodně není tak prosluněný jako osvobození Saint-Malo. A právě ten knižní závěr vyvolává velmi silné emoce a divák o ně přijde.  Takže ano, je to jistě zajímavá minisérie, která stojí za podívání. Přeci jen je vidět, že do toho Netflix nacpal hodně peněz a zlákal jména jako Ruffalo nebo Laurie, jenže pokud jste měli již co dočinění s knihou, tak vás to zklame. Stejně jako mě. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné, to je to hlavní co mě při sledování napadalo. Téma není úplně špatné a v šikovných rukách by to 4 hodiny utáhlo naprosto bez problému, ale Shawn Levy určitě není dobrá volba pro smrtelně vážné, historické drama z 2. sv. války. Nuda s velice slabým vyprávěním a nevýraznými hereckými výkony. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Válečné drama nemůže být pohádkou v teplých podzimních barvách...Nefunguje základní logika, kdy děvče noc co noc vysílá moudra i kódy éterem ve stylu Šeherezády bez jakékoliv hmatatelné hrozby smrti a popravy celého Saint-Malo...Diamant je zápletka jak z Titaniku a gestapák marně pokukuje po postavě plukovníka Hanse Landy...Posledním šumem je pak nulová práce s jazykem, kdy všechny postavy mluví anglicky napříč národnostmi a vysvětluje se to jejich lingvistickými schopnostmi... ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Hezká výprava, příjemné obsazení, ale jinak 4 hodiny tlachání o ničem. Nepřeberně nelogičností, které jsou natolik otravné, že jsem to ztěží dokoukala. Nejde jen o jazyky, nereálnost se táhne každou epizodou. Marie s otcem pěšky se třemi kufry prchá z Paříže jako nic, Němci musí unést mladého génia, cvičit s ním 4 roky v táboře ,aby jim pak lokalizoval vysílač a spoustu dalších hovadin. Brr. Setkalajse, se s názorem, že film je jedna velká predikce, ale mně to tedy rozhodně tak nepřijde. ()

Galerie (220)

Zajímavosti (7)

  • Pro hlavní ženskou roli nevidomé Marie-Laure tvůrci hledali herečku, která bude doopravdy nevidomá nebo slabozraká. Po celosvětovém castingu roli získala Aria Mia Loberti, která je kvůli genetickému onemocnění nevidomá od narození. Při natáčení v Budapešti ji doprovázel její služební pes. (Jolinar)
  • Všichni němečtí herci se sami namluvili do německého dabingu filmu. (MTHRFCKR)
  • Aria Mia Loberti sa pre Vanity Fair vyjadrila, že mnoho ľudí malo skreslenú predstavu o tom, ako sa slepý človek pohybuje. S nevidiacimi ľuďmi majú vo filmovom priemysle málo skúseností, preto niektorých zaskočilo, ako málo je z jej pohybov a prejavu evidentné, že je slepá. Hovorila tiež o tom, že by nebola rada, aby ju definovala jej slepota. Doslova hovorí: "Nenávidím túto nálepku. Som herec a chcem, aby každý, kto príde po mne, bol akceptovaný ako herec.." (lemonova)

Reklama

Reklama