foto

Shawn Levy

  • nar. 15.7.1968 (47 let)
    Montréal, Quebec, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Je jedním z komerčně nejúspěšnějších režisérů poslední dekády. Jeho filmy do dnešního dne vydělaly více než miliardu dolarů.

Levy vypiloval svoje umění z na první pohled lehkých komedií do dojímavých příběhů, které diváky hluboce zasáhnou. Jeho mladistvý, entusiastický přístup je znatelný na jeho postavách i dějových linkách. Levy režíroval i produkoval film Noc v muzeu, který vydělal více než 580 miliónů dolarů po celém světě. V roce 2006 režíroval úspěšnou komedii Růžový panter a později působil jako výkonný producent na jejím pokračování. Dále režíroval komedie Dvanáct do tuctu, Líbánky, Velký tlustý lhář.

Ve 20. letech promoval na univerzitě v Yale. Později produkoval svůj první krátký film Broken Record.

Zdroj: Bontonfilm

Režijní filmografie

2016 Stranger Things (TV seriál)
2015 Fantastic Voyage
2014 Co by kdyby
Noc v muzeu: Tajemství hrobky
2013 Stážisti
2012 Family Trap (TV film)
2011 Family Album (TV film)
Ocelová pěst
2010 Noční rande
2009 Noc v muzeu 2
2006 Noc v muzeu
Pepper Dennis (TV seriál)
Růžový panter
2004 Deerings, The (TV film)
2003 Dvanáct do tuctu
Líbánky
2002 Birds of Prey (TV seriál)
Do Over (TV seriál)
Velký tlustý lhář
2001 Jett Jackson (TV film)
2000 In a Heartbeat (TV seriál)
1999 Pro strach uděláno (TV seriál)
Stray Dog (TV film)
1998 Animorphs (TV seriál)
Famous Jett Jackson, The (TV seriál)
First Wave (TV seriál)
1997 Adresa neznámá
Journey of Allen Strange, The (TV seriál)
Lassie (TV seriál)
Právě včas
1994 Tajuplný svět Alex Mackové (TV seriál)

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(24)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace