Reklama

Reklama

Jsou světla, která nevidíme

(seriál)
  • USA All The Light We Cannot See
Trailer 4

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Minisérie, natočená podle románu oceněného Pulitzerovou cenou, sleduje příběh Marie-Laure, slepé francouzské dívky a jejího otce Daniela LeBlanca, kteří prchají z Němci okupované Paříže ve snaze uchránit vzácný diamant. Marie-Laure a Daniel jsou pronásledovaní krutým gestapákem, který se snaží získat kámen pro své vlastní sobecké cíle. Oba najdou útočiště v St. Malo, kde se usadí u samotářského strýce, jenž v rámci odboje vysílá tajné rozhlasové vysílání. V tomto kdysi idylickém přímořském městě se však Marie-Laure střetává se spřízněnou duší Wernerem, geniálním teenagerem, kterého Hitlerův režim naverboval, aby sledoval ilegální vysílání. Spolu s Marie-Laure sdílí tajné pouto a její víru v lidskost a naději v neúprosné době. (Netflix)

(více)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (5)

Jsou světla, která nevidíme (2023) 

Další viditelně původně filmovej námět, který opět někdo natáhl do podoby minisérie, a tím tomu celému uškodil. Na poli nějakých dvou hodin by tohle mohlo fungovat mnohem lépe, ale v rámci čtyř hodin už se projevují všemožné neduhy, jako dějová prázdnota hlavní linie, či absolutně šměšně slabý záporák. Laurie i Ruffalova ve vedlejších rolích nedostávají tolik prostoru, kolik by divák chtěl. Nenechte se nalákat na velkolepé válečné drama. Tohle je spíš melancholická pohádka s prosťoučkým příběhem na nedělní odpoledne. ()

Epizoda 1 (2023) (E01) 

Zatím poměrně dietní začátek, s klasicky hnusným vizuálem a tragicky natočenou tmou. Nějaká větší hloubka nebo napětí se zatím až tak moc nedostavili. Celkově to působí spíš jako taková "pohádka" zasažená do válečného prostředí. Matadoři ve vedlejších rolích, či hvězda Dark pochopitelně herecky nezklamou, ale zatim nemají tolik prostoru se ukázat. ()

Epizoda 2 (2023) (E02) 

Po lacinném závěru prvního dílu přichází na řadu druhý díl, kdy si "současnost" dává docela pohov a děj je zaměřen primárně na flashbacky, které jsou po hříchu zatím mnohem zajímavější, než hlavní linka. Zajímavý náhled do nacistické internátní školy, což je něco, co jsme zatím moc ve filmech neviděli. Nečekám, že by v rámci hlavní linky přišel nějaký šokující zvrat či něco naprosto převratného, ale tenhle díl jako samostatný celek se až na drobnosti dějově vyvedl. ()

Epizoda 3 (2023) (E03) 

Konečně více Laurieho, ačkoliv "šokující" odhalení jeho identity bylo asi všem dávno jasné. Celkově mi příjde, že se nám tu rozmohl takový nešvar. Roztáhnutí filmového scénáře do minisérie, a mám takovou obavu, že je to případ i této série. Na tři díly se toho tady stane vážně málo, a vesměs je i jasné, k čemu to směřuje ve čtvrtém díle, a reálně to prostě tu délku čtyř hodin neobhájí. ()

Epizoda 4 (2023) (E04) 

Konec vesměs od začátku jasnej, ale škoda, že vlastně nechává některé otázky neuzavřené, včetně vztahu obou postav, kdy vlastně celá ta hlavní linka je vcelku zbytečná. Flashbacky opět zajímavější, než celá linka na konci války. ()

Reklama

Reklama