Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kara ben Nemsi a jeho věrný přítel Hadži Halef Omar jedou v družném hovoru pouští. Najednou spatří mrtvolu muže a brzy poté i dva muslimy, které považují za pachatele zločinu. Pronásledování podezřelých vede Karu a Halefa do oblasti solných pouští. Jejich průvodce Omar je zde zákeřně zastřelen. Karovi a Halefovi přijde na pomoc Sadekův syn Omar. V táboře Haddedihnů se Halef zamiluje do krásné Hanneh, se kterou se záhy ožení. V dalších epizodách Kara osvobodí syna Mohammeda Emina -Amada El Ghandura. Kara, Halef a Omar se poté vydávají po stopách vrahů Omarova otce. Brzy se dozvídají, že jimi hledaní zločinci patří k rozsáhlé bandě jakéhosi Žuta... (Kakho-oto)

(více)

Recenze (3)

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Tento seriál se u nás nikdy bohužel nevysílal, jedná se totiž o celkem slušnou podívanou natočenou dokonce z velké části podle románů K. Maye, což je u adaptací děl tohoto autora věc vzácná. Seriál byl natáčen mj. i na severu Afriky, v této sérii se dokonce jezdí na velbloudech, Karův představitel je skvělý, rovněž Halef je dobře ztvárněn (není navíc takovým šaškem jako v orientální trilogii ze 60. let), napětí a humor rozhodně nechybí, na druhé straně není seriál postaven na akcích (zvlášť v této sérii je jich jen pár). Opravdu škoda, že to naše televize nikdy nevysílala. Rozhodně o hodně lepší než seriál Vinnetou z roku 1980. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál chci vidět u nás. Že by konečně něco podle Karla Maye a ne jen na motivy a vzdáleně? Ano, je to tak. Zapomeňte na pokusy s Lexem Barkerem v orientání sérii. Navíc hudbu složil autor původní serie filmů s Vinnetouem..... ()

revere 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné zpracování Mayova cyklu Ve stínu Pádišáha, který osobně já, veliký milovník Mayova díla, považuji za to nejlepší, co Mistr vytvořil. Skvělá hudba, dobře zvolené obsazení (i když na Barkera jinak nedám dopustit) a ve srovnání s komickou až trapnou trilogií z šedesátých let opravdový May, Kara ben Nemsi, nebo jak chcete. Škoda, že se seriál nedostal do české distribuce ... Takový dabing s panem Rážem ... Viděl jsem jen v němčině, jejíž chabou znalost mi kompenzovala jen dokonalá znalost románové předlohy, ale i tak jsem byl nadšený. ()

Reklama

Reklama