Reklama

Reklama

Bad Timing

(festivalový název)
  • Velká Británie Bad Timing
Trailer

Obsahy(1)

Pozdě v noci přiváží sanitka do nemocnice mladou ženu, jež se pokusila o sebevraždu předávkováním léky. V úlomcích scén se s nekompromisní otevřeností pomalu vynořuje příběh jednoho zvláštního milostného vztahu, který je kousavou analýzou mužských obsesí a (erotických) vztahů mezi muži a ženami. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zatím nejzajímavější z Roegů, z těch co jsem viděl (a díky Bruggám dám asi druhou šanci "Don´t Look Now"). Temnější znepokojující vztahovka v lehce artovém obalu, hodně stojí na Therese Russell, (ta herečka je baba a ještě umí hrát) a typicky roegovsky (viz Walkabout) ostrém přestříhávání a spojování dvou časových rovin. P.S. Bude uvedeno na letošním MFF KV v rámci sekce Pocta Nicolasi Roegovi ()

jefimyc 

všechny recenze uživatele

je hlavna dvojica predobrazom klimtovych diel?, v mnozstve symbolov viedenskeho prostredia (psychoanalyza, spravodajska hra, ci sexualita), sa odohrava v prestrihu eroticky krminalny pribeh. Garfunkel svojou hereckou pozou neskutocne plochy, az ma vytacalo. Kratsia stopaz by tiez nebola naskodu, plusove bodiky davam za lokaciu, vieden ma svoje caro, navyse bratislava ako hranica, medzi vychodom a zapadom sa mihne v zaberoch niekolkokrat. A scena z CSSR konzulatu velmi podarena. Silne 3* ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Co to mělo společného s thrillerem? To jsem si říkal většinu filmu, protože Bad Timing je nezávislé vztahové drama. Ona je volnomyšlenkářka se spoustou přátel, on psychoanalytik co se chce usadit, což nemůže klapat. Zvlášť když ona je taky depresivní alkoholička a do větru a on egomaniak toužící ovládat a být jediným v jejím životě. A zatímco ona bojuje život po pokusu o sebevraždu, neodbytný polda vyslýchá jeho, aby zjistil co se stalo. Pomalé, většinu času nudné a přesto svým způsobem zajímavé. Perverzní, reálná erotika, vzrušující Russellová, výborný Keitel, ucházející Garfunkel. A vcelku nečekané thrilerové vyústění (co se dělo mezi spolykáním prášků a odvozem do nemocnice). Nečekal jsem to od Roega, ale slušný film na lepší 3*. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Nicolas Roeg obsadil do hlavní role po Jaggerovi (Performance) a Bowiem (Man Who Fell On Earth) třetího zpěváka - Art Garfunkela. Hraje psychoanalytika chyceného v hraničním bouřlivém vztahu s femme fatale Milenou Vognik (v jednom záběru je její jméno napsáno v původním znění jako Vodníková). Ten končí jejím pokusem o sebevraždu, který vyšetřuje Harvey Keitel alias komisař Netušil. Rozehrává se tu určitá nejistota ohledně rolí a jejich multiplicita, psychoanalytik je zároveň agentem, který donáší na vlastní milenku. Milenka jezdí tam a zpět mezi Bratislavou (manželem) a Vídní (milencem), chameleonsky několikrát během filmu změní vzhled. Navíc se kolem ní motá někdo, kdo možná je, a možná není, její bratr. Detektiv pak pro změnu chvílemi působí spíš jako imaginární psychoanalytikův Fight Club dvojník. To vše v krásných zakouřených bohémských interiérech starých secesních bytů s vysokými stropy, s důrazem na rudou barvu a nelineární vyprávění. Vše má totiž mít začátek, střed a konec, ne však nutně v tomhle pořadí. Podprahový příběh o posedlosti, žárlivosti a ovládání, blízkosti a vzdálenosti, žáru a chladu. Nezapomenutelná je scéna, při kterém se kolem nich začne rozpíjet okolní svět a kdy se jejich rozhovor i okolní ruchy vynořují a zase ztrácí v klavírním doprovodu. ()

deizolator 

všechny recenze uživatele

Jak na závěr řekl obstarožní manžel hlavní ženské hrdinky Mileny: Abys mohl být s tak složitou ženou, musíš ji milovat víc, než vlastní důstojnost. Aneb chcete-li žít se vzrušující, ale nezralou a sobeckou mrchou, podívejte se, jaké to může být. Negativní manuál pro partnery nestandardních partnerek:-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (3)

  • Theresa Russell a Nicolas Roeg se do sebe během natáčení zamilovali. Později se vzali, měli spolu dvě děti a poté se rozvedli. (ČSFD)
  • Původně byla do role Mileny zasazena herečka Sissy Spacek. (ČSFD)

Reklama

Reklama