Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Berlín prožívá zlatou éru a místní muž, kterého zajímají jenom sex a prachy, právě plánuje ukrást šperky za 44 milionů. (Netflix)

Videa (1)

Promo

Recenze (105)

ER 

všechny recenze uživatele

Už v prvních minutách Berlín říká, že jde o "jinou" postavu, než jak ji známe z předchozí série. A má pravdu. Tentokrát samopaly a "revoluční " nálada zůstávají ve skladu a Berlín nám dává životní rady v klasicky vystavěné zlodějské story, kde nechybí ani francouzská klasika J'Taime. Láska má hlavní slovo, i ta s upřeným pohledem na ženský zadek. Dialogy také pobaví a rafinovanost zápletky ocení nejeden divák. O zádrhely v plánu není nouze a tak se tvůrci mohou opět poplácat po zádech, protože i když je seriál jiný, dokáže pobavit. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

No popravdě jsem čekal nudnou generickou krimi, která bude jen těžit ze slávy Papírového domu a bude to celé LGBT friendly a rasově vyvážené, ale NE. Berlin funguje jako samostatný svébytný seriál s dobrým scénářem a zajímavými vedlejšími postavami, který nepostrádá napětí a není nijak poplatný dnešní módě. Díky bohu. Není to tak napínavé, dramatické, smutné ani osudové jako Money Heist, ale to vůbec nevadí. Hodně slušná zábava, která potěší jak příznivce Papírového domu, tak lidi, co ho nikdy neviděli. ()

Reklama

TheStitch630 

všechny recenze uživatele

Prequelová série oblíbeného a geniálního Papírového domu vypráví příběh ze života jedné z nejoblíbenějších postav – Berlína. Co za lupy spáchal před obsazením Královské španělské tiskárny cenin a které nástrahy ho čekaly?  Přiznejme si narovinu, že o peníze nejde pouze Berlínovi, ale i Neflixu, který se snaží vytěžit značku na maximum. Bohužel spin-off působí jako vykradení původního nápadu a zdaleka nedosahuje kvalit svého předchůdce. Samotná loupež by sotva vystačila na polovinu nastavené stopáže, a proto bylo potřeba ji pořádně naředit milostnými linkami a prostřílet děj děrami do scénáře naprosto nelogickými rozhodnutími a uměle vytvořenými rádoby momenty napětí. Namísto úžasu nad perfektním plánem se dostaví nuda ze sledování španělské romantické telenovely, ve které se zákonitě každý do někoho zamiluje. Ostřílený tvůrce Álex Pina sází na jistotu a nepřichází s ničím inovativním ani nápaditým. Všechno vychází ne díky dokonalému plánování a přechytračení všech, ale protože to tak děj vyžaduje. Postavy nejsou ničím zajímavé ani sympatické a nepomáhá ani na sílu tlačený fanservis v podobě návratu několika známých tváří.  Jestliže někoho seriál Berlín okradl, tak jedině diváky o drahocenný čas a naděje v kvalitní návrat do světa Money Heist. 2/5* ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ani Papírový dům se tomuhle ždímání nevyhnul a dostal spin-off. A která jiná postava ji mohla dostat než ta nejoblíbenější. Sledujeme jeho příběh v Paříži, kde se s jinou partou snaží ukrást drahé šperky. Samozřejmě se opět nechá zblbnout ženou a vše se zkomplikuje. Až překvapivě moc se tento seriál místo na loupež zaměřuje na lásku a vztahy. I tak to ale překvapivě funguje. Potkáme tu pár starých známých postav, ale jinak se to nese v úplně jiném duchu než Papírový dům. Ona totiž samotná loupež proběhne velmi hladce. Komplikace nastanou až ve chvíli, kdy se s lupem snaží uniknout z Francie. Finále je dost vymakané a najdeme tam pár zajímavých vychytávek. Podaří se ale všem bez úhony utéct policii? "Dejte mi ten kalich!" ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tady si z nás udělal někdo pěknou prdel. Přišli jsme sem totiž pro vychytralou akční heistovku s triky, zvraty a plnou napětí podobně jako v La Casa, ale dostali jsme úplně sprostou, trapnou a jednoduchou story s nezáživnou bandou bez jediného nápadu. Celá tahle série totiž působí jak parodie na původní počin a nesahá mu ani po kotníky. Postavy jsou až podezřele a na sílu podobné původním postavám (Nairobi…), celá loupež je až směšně jednoduchá, bez zvratů, bez větších plánů nebo převezení policajtů a vše jim vychází “jen tak” vlivem náhody. Nedočkáme se snad jediné chytré scény či jediného zvratu, který by nám vyrazil dech, ba co hůř, místo aby se scénář soustředil na svou hlavní linku, dělá tady z toho hollywoodskou love story, kdy doslova KAŽDÝ z party má svůj zamilovaný proslov, řeší své trable nebo se jeden do druhého zamiluje a to ani nebudu zmiňovat, jak dementně se tady každý chová, protože tady všichni pobíhají jak splašené slepice a dělají doslova věci, které by nikdo neudělal (co uděláme po loupeži 50mil dolarů? Ajo, půjdeme ukrást auto, jezdit nelegální závody a omylem v něm ztratím šperk za 5 mega! To zní na vrcholové zloděje logicky, ne?!).Vlastně se mi slovy těžko popisuje, jak mohli z tak očekávané série udělat takový odfláklý brak, a upřímně netuším, co zde zdejší experti tak hodnotí, protože Berlín prostě nemá vůbec nic společného s La Casa a působí neskutečně nudně a bez šťávy. Výsměch původní sérii i divákům. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Když Bruce (Joel Sánchez) chce, aby policisté v autě pustili rádio, hraje v něm píseň „Megamix“ od N-Trance. (Zix.)
  • V epizodě je zmíněn český křišťál, který vyrábí firma Sklárny Bohemia v Poděbradech. (Pepitu)

Reklama

Reklama