Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940 a nacistické jednotky okupují Francii. V té době se mladá a odvážná žena z aristokratické rodiny rozhodne bojovat za své idelály a pomáhat spojeneckým silám všemi dostupnými prostředky. Postaví se tváří v tvář zlu, jaké si nikdy nedovedla ani představit, s odvahou, o níž netušila, že je jí schopna. Film byl natočen podle skutečného příběhu Mary Lindellové. (Falcon Home Video)

(více)

Recenze (3)

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Televizní film podle skutečného příběhu, který má naštěstí krátkou stopáž, a tak nezačne nudit. Někdy je to dokonce naopak, pár scén navíc by tomu neuškodilo, občas dějství až moc skáče z jednoho do druhého. Od diváka se očekává základní znalost kontextu, v tomhle případě okupace Francie a možná by neuškodilo si nejdřív přečíst, kdo to vlastně Mary Lindell byla. Herci v hlavních rolích mě příjemně překvapili, na televizní projekt to vůbec nezahráli špatně, a stejně tak i kulisy jsou na jedničku. Malá zajímavost: jednalo se o debutový snímek Marka Stronga, v malém štěku si zde zahrál jednoho z německých vojáků... No, mě se ho ale zahlídnout nepovedlo :D ()

danecek24

všechny recenze uživatele

49. Zlatý Glóbus za rok 1991 - cena (2) - *Nejlepší minisérie / TV film, *Nejlepší herečka v minisérii / TV filmu - Judy Davis + nominace (1) - Nejlepší herec v minisérii / TV filmu - Sam Neill ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama