Reklama

Reklama

Medvídek Pú: Krev a med

  • Velká Británie Winnie-the-Pooh: Blood and Honey (více)
Trailer 1

Kryštůfek Robin během svých univerzitních studií zanedbává zvířata ve Stokorcovém lese a neposkytuje jim žádnou potravu. Mezi hladovějícími zvířaty se Pú a Prasátko rozhodnou nakrmit sami a jejich zvířecí instinkty se znovu probudí. Kromě medu touží Medvídek i po krvi. To ale představuje smrtelné nebezpečí pro přijíždějící turisty. Pú a Prasátko se však chtějí pomstít i Kryštůfkovi Robinovi za to, že je opustil. (Vertigo International)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (116)

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, čekal jsem větší jízdu. Tohle je prostě typický slasher bez invence, s jedinou zajímavostí a tou je právě že killer je prasátko a Méďa Pů, kterému po celou dobu stopáže vytejká med ze všech otvorů v obličeji. I tak jsem se ale bavil a to už i z duvodu že zajít si na takovejhle trash do mainstream kina a vidět odhalenà poprsí a další věci s timto žánrem spojené, prostě potěší. Dále je tu kopa fanservisu, kdy sledujeme bandu po většinou hezkých holek, co jsou právě naháněny ústředním duem. Škoda jen že killy jsou nic moc, i když jsou onscreen, tak buď jsou točeny z dálky aby jste tolik neviděli špatné CGI a nebo to kamera zabírá tak že to jde hůře vidět. I tak ale na pár dobrých gore scén dojde (hlavně na konci). Je to prostě trash a na to co to je to má i dost atmosférickou režii. Skoda ze se to ale bere prilis vážně a ve skrytu je to jen zamenitelny slasher bez niceho. I tak to ale jako guilty pleasure pobaví. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

7/10. Asi sem divnej ale mě se to docela líbilo. Fakt co musím pochválit jsou masky, lokace, kamera a to nejlepší na celém filmu a to gore protože ty vraždy jsou fakt hodně brutální a to tenhle film stál jen 100 000 USD. Příběh je dobrej, postavy jsou docela ok, hudbu a fajn, atmosféra tu je velmi dobrá, napětí je zde docela časté, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. Doporučuji. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už jen za ten námět si to zaslouží určitou dávku shovívavosti i vzhledem k rozpočtu a filmařským možnostem. Mě se ten nápad líbil hned, Medvídek Pú mě vždycky děsně sral a patřil k těm pohádkám, které mi lezly krkem. Kdyby někdo natočil hororovou verzi Pata a Mata, chcal bych blahem. Waterfield, když nic jiného dokázal s omezenými prostředky vykouzlit ujetý Exploitation který má místy docela solidní atmosféru, nepůsobí jako sračky od Syfy, Asylum nebo doslova amatérské pokusy o slasher a dá se považovat za opravdovou filmařinu a plnohodnotný film a vzhledem k jeho zázemí je to vlastně obdivuhodné. Má to příběh, má to v rámci možnosti snesitelné herce a vlastně je to na hony kvalitou dopředu mnohem víc, ne jsem čekal. Vraždy jsou brutální, ale jakože neskutečně i na dnešní poměry, je to ponuré, depresivní a naprosto nekompromisní. Jako prasátko Bú s bouracím kladivem je prostě neuvěřitelný zážitek. Špatně je strašně moc věcí, kamera je prachbídná, zbytečně se to vleče a střih nestojí za nic, jako film je to mizerné, ok. Ale mě baví ten nápad, baví mě to nadšení a je v režisérovi vidět neskutečná snaha z mála vytřískat co jen mu síly stačí a já sem moc rád, že viděli i producenti a dali tvůrcům víc peněz a šanci dokázat co v nich je v druhém díle, který z traileru vypadá o level výš. Je to debilní, ale svým dobrým způsobem. Uvnitř režiséra není jen zbrklý pokus o přednesení zvrhlé zábavy bez myšlenky, má to nápad, má to emoce a má to skvělý momenty. Běžící Pú lesem který užene oběť a narve ji do drtičky, Bůovo sólo v bazénu a příchod k vířivce a následná poprava autem mají punc hororového umu a já byl vlastně docela v šoku, jak mě ta poloamatérská práce baví. V mnoha ohledech si to nezadá s všeobecně lepé přijatým a téže úrovni poloamatérským klaunem Terrifierem a jeho tvůrcem Damienem Leonem, který sice možná z kdysi úspěšného kraťasu natočil už dva celovečerní filmy, které na svoje poměry vypadají dobře, hlavně druhý díl, který je opravdu vizuálně povedený, ale Leoneho klaun je jen ukázka nechutné, zvrhlé a glorifikační prasárny bez myšlenky, bez příčiny a bez příběhu. Jen filmy, které chtějí šokovat a jakože šokují, protože rozříznutí buchty od kundy k hlavě za živa mě občas straší do dnes, zato Waterfield přišel s nějakou myšlenkou, obrátil dětský svět pohádek vzhůru nohama a snaží se seč mu síly stačí ukázat svět fantazie, nevinně dětské představivosti do zranitelnosti mysli nevinných lesních fantaskních tvorů až na pokraj absolutní absence dobra v naprosté zlo. Mě se tenhle nápad líbí a jakkoliv je to celé v mnoha ohledech špatné, má to svoje kouzlo a pokud dnes amatér dokáže nahnat husí kůži v několika skvělých scénách, zaslouží si vést, zaslouží si filmařsky růst a zaslouží si od producentů víc peněz na druhý díl, na který já se teda dost těším. Je to za dvě, ale za moc hezký dvě. Tomuhle já říkám mít nadšení pro věc. 45%. Těch 25% naprosto nevypovídá o tom, co v tom ten režisér nechal. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Medvídek Pú a prasátko vraždící ve Stokorcovém lese? Tohle mohla být bizarní jízda. Jenže není. Waterfield točit filmy neumí a i když má šanci, nedokáže ji využít. To, že vizuál "zvířátek" je takový všelijaký, to by se ještě dalo, ale ten příběh? Totální brak. Ale v tom špatném slova smyslu. Prostě filmový odpad. Jsou tu asi tři scény, které docela fungují a potěší i krátká animovaná vsuvka, která je tu trestuhodně dále nevyužitá. Gore scény mají grády a ujde i hudba. Ale herci i kdyby měli co hrát, tak to stejně nesvedou, protože víc, než casting z lidu to není. Ale vidět tohle v multikině je zážitek. Po loňském Arthurovi, kde Besson oživil své Minimoje, další podivný pokus zkřížit horor a animované pohádkové postavy. Opět průšvih. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak technicky a herecky je to přesně dle očekávání, takže sra*ka. To samé se dá říct o strašných gumových maskách. Jenže je tu několik ALE. Předně je to samotný námět, který je parádním úletem. No a pak si představte třeba scénu, jak Medvídek Pú bičuje Kryštůfka Robina vlasy jeho manželky, pak ho poleje vývarem z jejích střev a to, co z ní zbylo, tudíž ohlodoná kostra, to všecko sleduje v Kryštůfkově zorném poli. Ono je to samozřejmě mizerně zvládnuté, ale tohle musel vymyslet fakt magor. A to mě baví. Překvapivě je tu i několik ne úplně špatných momentek s gore v hlavní roli a třeba rozjetá hlava je lahůdková. A k mému překvapení měl film v poslední cca třetině slušné tempo, takže jsem se kupodivu i bavil. Tak trochu guilty pleasure. 55% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Roku 2022 se autorská práva na postavu „Medvídka Pú“ dostala do veřejného vlastnictví. Ovšem jen v USA, protože dle evropských zákonů se tato práva stanou veřejnými až po sedmdesáti letech od smrti autora – zesnulý spisovatel Alan Alexander Milne zůstal v evropských zemích vlastníkem příběhu do roku 2027. (fiLLthe3DD)
  • Toto je prvý akčný film s Mackom Pú, ktorý nenatočila spoločnosť Disney, ako aj prvý film vyrobený pre dospelé publikum. (Arsenal83)
  • Už počas natáčania tohto filmu bolo oznámené jeho pokračovanie. (Arsenal83)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama