Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve westernové komedii z amerického pohraničí září Dean Martin jako skvělý pistolník a sukničkář v jedné osobě. Jižanská kráska Phoebe (Rosemary Forsyth) je zasnoubená z temperamentním Donem Andreou (Alain Delon). Jejich svatební obřad ale nečekaně přeruší vpád Phoebina bývalého nápadníka, kterého Andrea nešťastnou náhodou zabije. Ženich se rozhodne uprchnout před zákonem do Texasu a počkat tam na svoji milou. Na hranicích se přidá k Samovi Hollisovi (Martin) a jeho indiánskému průvodci (Joey Bishop). Společně pak mají za úkol dopravit zásilku zbraní přes nebezpečné komančské území. Cestu této nesourodé trojice provázejí šarvátky s Indiány a osadníky, a v podstatě s kýmkoliv, kdo jim zkříží cestu. Účty si ale vyřizují i sami mezi sebou. Film je smrští gagů, vtipných hlášek a groteskního humoru. A když pak dorazí Phoebe a pozná Sama a Don Andrea podlehne půvabům zachráněné indiánské dívky, stane se Texas svědkem bezkonkurenčně nejpotrhlejšího souboje opačných pohlaví. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá westernová parodie. Není to žádný velkofilm, ale má spád a dobré nápady. Na vtipech se dá zasmát a pobaví i překvapivé souvislosti. Dean Martin (Sam Hollis) tentokrát nezpívá, zato se herecky odvázal a jde mu to. Alain Delon (Don Andrea Baldazar, El Duce de la Casala nebo Baldy) na Divoký západ dobře zapadl jako mexický princ. Joey Bishop (Kronk) jako Samův indiánský parťák a komentátor je vždy nad věcí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že zo začiatku som bol trocha sklamaný a mierne rozčarovaný. Chcel som si totiž pozrieť nejaký starší seriózny western, ale namiesto toho sa mi začal pred očami rozvíjať akýsi bláznivý príbeh z divokého západu. Zabudol som teda na drsný western a naladil sa na komediálnu nôtu, v ktorej sa tento snímok nesie. Komické situácie, vtipné hlášky, odľahčená zábava. Plus charizmatický Dean Martin a mladý sympatický Alain Delon v hlavných úlohách. Nakonec som sa pri tom celkom dobre pobavil. *** ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Westernová parodie spíše ve stylu spaghetti, v níž si vedle sebe s chutí zahráli Dean Martin a Alain Delon.   Španělský vévoda má koncem 19. století těsně před svatbou s hezkou Američankou, když do domu vtrhne její bývalý snoubenec se svou kavalérií. Dojde k velmi nešťastné nehodě a vévoda musí prchat. Do Texasu, který ještě není členským státem Unie. Protože však je uvyklý spíše jemnějším móresům, bude t mít poněkud těžké. zvlášť poté, co potká dva dobrodruhy, kteří hledají nějakého "obětního" troubu na cestě přes území Komančů. Snímek si nedělá větší ambice než pobavit. Což mu jde, a dokonce inteligentně. Množství narážek ("Tady v Texasu jen tryská ta černá voda všude, ani krávy se tu pást nedají, to máme blbý...") a mrkání okem na diváky svědčí o nadhledu tvůrců a z nadhledu se pak jejich počin dá brát jako příjemné zpestření týdne, na něž se kupodivu hned tak nezapomene. Dokonce i Alain Delon překvapuje a dokazuje, že umí hrát - jeho kreace naivního španělského mladíka není sice stoprocentní, ale uvěřitelná. Jsou zde i dvě pohledné ženy a minimálně dvě tak trochu odhalené scény, takže i divák hambář si přijde na své. :-) Disk je mizérie. Načíná jej protipirát a dvě upoutávky, tři další najdeme v hlavním menu, jinak se bonusy nekonají. Menu je statické. Obraz u filmu nevyčištěný, s kazy filmového pásu, a nejvíc mne dožraly překlepy a chyby v českých podtitulcích ("nanávidí vás", "babtista", záměny 2. a 4. pádu u zájmen, velká písmena u přídavných jmen).     Publikováno: 28.12.2009 ()

Skunkiee 

všechny recenze uživatele

Špičkoví herci v hrozné píčovině. Najde se tu pár silných scén, to ano, ale vše pohřbívá ten debilní, hloupý humor. Jako smát se, jak indiánovi praskne luk, nebo jak se praští o hlavu větví, prostě nemůžu.. Je pravda, že občas jsem se zasmál, některé hlášky prostě mají šťávu, ale jako celkem jsem z toho spíše zhořknul. Posledních deset minut jsem nedokoukal. Bylo mi to jedno. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Americká westernová komedie, která se v něčem podobá těm italským, např. s T. Hillem. Milovníci dobrodružných příběhů by asi byli zklamáni, tohle je opravdu blbost, jejímž cílem není nic víc, než rozesmát. Já si na tento komediální žánr z Divokého západu moc nepotrpím (pokud to není vysloveně parodie jako např. Limonádový Joe), slabší čtyřka. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama