Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Úžasné tetičky a Cary Grant... Jeden z vrcholů screwballové komedie, tentokrát v bezchybné režii Franka Capry. "Zkoušely jste ho přesvědčit, že není Theodore Roosevelt?" "Ale kdepak,vždyť on je tak šťastný... vlastně jsme jednou navrhovaly, že by mohl být George Washington, jen tak pro změnů, a víte co? Několik dní ležel na posteli a nebyl nikdo!" ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Dvě pozitivní věci se téhle komedii nedají upřít - velice vtipné situace a gagy a vynikající obsazení. Co se týká prvního, chtěl jsem napsat nějakou dobrou hlášku, která ukáže, jak vtipný tenhle film je. Jenomže to všechno by se do tohohle komentáře nevešlo, tak snad jenom ,,Mortimere!! Tvůj bratr mě chtěl uškrtit!!" ,,Počkej Elaine, neslyším telefon, je to důležitý hovor." A co se druhého, tedy obsazení, týče, úžasný je nejen Cary Grant a jeho dvě tety, ale i blázen Teddy, doktor Einstein a zlý bratr Jonathan. Ten mi přišel asi ze všech nejlepší; na jeho hlášky pronášené záhrobním hlasem se jen tak nezapomíná (,,Nesahej mi na nos!"). Jediné, co trochu nechápu, je ta svatba na začátku, ta mi přišla jaksi navíc a kdyby se od sňatku Mortimera a Elaine upustilo a film byl o dvacet minut kratší, byla by to správně svižná podívaná. ()

Reklama

Thurin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě trochu zklamáním. Cary Grant je sice stejně výborný jako jindy, ale zbytek hereckého ancáblu za ním bohužel značně pokulhává. Za zmínku snad stojí ještě výkon Petera Lorreho a Johna Alexandra. Oprvdovou pohromou je však postava, kterou hraje Raymond Massey. Na filmu je navíc dost znát, že je psaný podle divadelní hry. Při rozhodování, zda dám tři nebo čtyři hvězdíčky však převládl dobrý pocit z výkonu hlavní hvězdy. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Ve své době (a vlastně i dnes) hodně crazy komedie, okořeněná lehce černým humorem. Capra možná místy až moc tlačí na pilu, na druhou stranu, vynikající herectví Garyho Granta to drží v normě. Bavil jsem se dobře, ale vážně bych místy z toho drivu ubral. Přesto solidní a čisté 4 hvězdy. P.S. Karloff a Roosevelt jsou úžasné postavy. When I come back, I expect to find you gone. Wait for me! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená a zahraná (rozto)milá černá situační komedie. Potenciálu je tam habaděj (duo "Boris Karloff"/"Dr. Einstein" je luxusní!), ale stopáž takřka dvou hodin je na daný žánr a styl podle mě prostě příliš. Navíc je tohle Caprovo dílko většinu času spíše "jen" úsměvné, než že by v pravidelných intervalech vyloženě trhalo bránici... 70 % ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • Film byl natočen již v roce 1941, ale do kin šel až o tři roky později, kdy skončilo uvádění původní jevištní verze na Broadwayi. Důvodem byla klauzule ve smlouvě mezi tvůrci a studiem Warner Bros., která premiéru zakazovala dříve, než bude uvedeno poslední představení. Carymu Grantovi to nevadilo, dokonce doufal, že se film ztratí. (Pavlínka9)
  • Americký filmový institut zařadil snímek mezi nejlepší komedie americké kinematografie. (M.B)

Reklama

Reklama